De bästa SMSlånen 2021

Letar du efter landets bästa snabblån? Här på Snabblånen.nu hittar du alla de bästa SMSlånen från en mängd olika långivare.

De bästa SMSlånen per kategori

Senast uppdaterad onsdag den 16:e juni 2021 av Axel Mattsson

Här nedan hittar du de bästa SMSlånen inom olika kategorier.

Bästa lånet med direkt utbetalning

Det bästa snabblånet med direkt utbetalning hittar du hos Lumify. De erbjuder SMSlån upp till 30 000 kr. Hos dem får du svar omgående och de erbjuder direktutbetalning dygnet runt alla dagar i veckan till bankkonton på SEB, Nordea, Handelsbanken, Swedbank & Danske Bank.

Läs mer & ansök hos Lumify

Vårt bästa SMSlån 2021 utan ränta

Loanstep är den långivare som erbjuder bäst lån utan ränta. De erbjuder lån utan ränta på beloppen 3000 eller 5000 kronor i 14 dagar. För att du inte ska debiteras ränta och avgifter för lånet är det viktigt att lånet är återbetalt senast dag 14.

Läs mer & ansök hos Loanstep

Bästa SMSlånet med låg ränta

Northmill erbjuder det bästa snabblånet med låg ränta. De erbjuder en kontokredit till den lägsta “från-räntan” i branschen, där spannet är 4,9 – 19,9 %. Utöver den låga räntesatsen som bestäms individuellt tillkommer det en uttagsavgift på 195 kr och en aviavgift på 19 kr per månad.

Läs mer & ansök hos Northmill

Bästa snabblånet för dig utan inkomst

Klicklån är den långivare som har bäst SMSlån utan inkomst. Här kan du låna mellan 10 000 och 40 000 och Klicklån har inga uttalade krav på fast inkomst. Däremot behöver du ha en deklarerad inkomst och någon sorts intäkt, som sjukkassa, bidrag, a-kassa eller liknande.

Läs me & ansök hos Klicklån

Det bästa lånet som beviljar flest

Daypay är den långivare som har bäst beviljandegrad. De har också relativt låga inkomstkrav på dig som sökande. För att beviljas lån behöver du ha en deklarerad inkomst om minst 50 000 kronor per år för lån på upp till 4000 kr. Hos Daypay kan du alltså godkännas för ett lån även om du är arbetslös.

Läs mer & ansök hos Daypay

Det bästa SMS-lånet utan UC

Mobillån är det bästa valet för dig som vill låna utan UC. Hos dem kan du få en kontokredit på mellan 1 000 kr och upp till 30 000 kr till 39 % ränta. Istället för att ta kreditupplysningen hos UC tar man hjälp av Bisnode för kreditbedömningen och därmed påverkas inte din kreditvärdighet hos UC.

Läs mer & ansök hos Mobillån

Bästa SMSlånet för dig med anmärkningar

Klara Lån är den bästa valet för dig anmärkningar eftersom de erbjuder SMSlån med betalningsanmärkning. Hos dem kan du jämföra 10+ snabblåneaktörer med en ansökan (upp till 150 000 kr lån). Samtidigt accepterar de upp till 6 anmärkningar om de är minst 6 månader gamla. Klara Lån är ett bra val för dig som vill maximera chansen att beviljas ett lån. Kreditupplysningen tas även hos UC på belopp över 30 000 kr.

Läs mer & ansök hos Klara Lån

Vilket är det bästa SMSlånet alla kategorier?

Vi anser att Klara Lån har det erbjudandet för SMS lån sett till alla kategorier. Med tjänsten säkerställer du att du får bästa möjliga villkor, samtidigt som du har en mycket god chans att beviljas en eller flera lån med endast en ansökan. Genom Klara Lån kan du ha pengarna på kontot inom ett par minuter, samtidigt som de godkänner betalningsanmärkningar.

Läs mer & ansök om Klara Lån

SMSlån – topplista alla kategorier

  1. Klara Lån: Lån & kontokrediter 1 000 – 150 000 kr, ränta 9,84 – 39,6 %.
  2. Northmill: Kontokredit 1 000 – 50 000 kr, ränta 4,9 – 19,9 %.
  3. Mobillån: Kontokredit 1 000 – 30 000 kr, ränta 39 %.
  4. Fairlo: Kontokredit 2 000 – 100 000 kr, ränta 11,39 – 17,52 %.
  5. Lumify: Kontokredit 2 000 – 30 000, ränta 39,5 %.

Om du vill ansöka om något av dessa “SMS lån” rekommenderar vi du går till översikten med en komplett lista av alla SMS lån. Där kan du enkelt jämföra övriga snabba lån och krediter mot de som finns i topplistan ovan.

Kostnadsexempel för de två bästa SMSlånen

Här nedan visar vi två exempel på vilka kostnaderna hos de två bästa SMS-lånen kan vara, allt efter hur stort belopp du lånar.

Vad avgör om ett lån är bra eller dåligt?

Alla har vi olika krav och önskemål när vi ska låna pengar, men för att ett lån ska betraktas som bra måste vissa kriterier uppfyllas. Här listar vi några av de frågeställningar som är värt att hålla koll på innan du lånar.

  • Lånekostnader. Har lånet en vettig ränta? Tillkommer det dyra uppläggnings- eller uttagsavgifter?
  • Hur snabbt pengarna betalas ut. Vilka långivare kan betala ut direkt och till vilka banker?
  • Tydlig information. Är lånevillkoren lättförståeliga? Är det enkelt att få fram info på deras webbplats?
  • Krav för att låna Är lånekraven rimliga eller för tuffa? Det finns inga SMSlån som godkänner alla, men har de hög beviljandegrad?
  • Har långivaren generösa öppettider? Har de helgöppet? Är personalen hjälpsam?

Vilken lånetyp är bäst – lån eller kontokredit?

Som du kanske redan har uppmärksammat är det allt fler aktörer i lånemarknaden som skrotar sina SMS-lån. Istället har de övergått till att erbjuda kontokrediter. Dessa fungerar ungefär som ett kreditkort fast utan det fysiska plastkortet.

När du behöver utnyttja krediten gör du ett uttag direkt till ditt bankkonto och sedan använder du ditt vanliga betalkort för att handla eller betalar räkningar med pengarna du överfört till din bank.

Så vilken låneform är bäst? Det kan egentligen bara du själv svara på. Du som har en god ekonomi men råkar ut för en tillfällig svacka kanske har bäst nytta av ett snabblån. En tvättmaskin som gått sönder måste ersättas omgående, och du kan inte vänta tills nästa löning.

Vill du snarare skaffa dig en buffert för framtiden är kontokrediten kanske att föredra. Du ansöker då om ett kreditutrymme och när du fått ansökan godkänd lyfter du över önskat belopp till ditt eget bankkonto. I takt med att du betalar tillbaka får du återigen ett större utrymme, och kan göra nya uttag, gång på gång utan att behöva ansöka på nytt.

OBSERVERA!

Flera av lånen på denna sida är så kallade högkostnadskrediter. Det innebär att de har en ränta på mer än 30 procentenheter över referensräntan.

Därför är många av de bästa SMS lånen utan UC

De flesta långivare som erbjuder SMSlån eller kontokrediter vet att vi är rädda om vår kreditvärdighet. Därför använder många aktörer kreditupplysningsföretag som Creditsafe, Bisnode eller Safenode när de ska göra en kreditbedömning av dig. På så sätt påverkas inte din kreditvärdighet hos UC.

Det kan också vara så att du har för många UC-förfrågningar för att kunna låna i din vanliga bank. Även detta känner långivarna naturligtvis till och det är ännu en anledning till att många lån är utan UC-upplysning. Tack vare detta är det möjligt att få lån trots många kreditförfrågningar.

Vanliga frågor

Vilket SMSlån har bäst ränta?

Det SMSlån med billigast ränta hittar du hos Northmill, som har ett räntespann mellan 4,9 och 19,9 %. Deras produkt är en kontokredit på 1 000 – 50 000 kronor, där du tar ut så mycket du behöver för stunden och bara betalar för det belopp du utnyttjar.

Är listan över de bästa SMSlånen uppdaterad för 2021?

Ja, vi på Snabblånen.nu kontrollerar regelbundet vad som händer på lånemarknaden i Sverige. Listan över vilka SMSlån som är bäst uppdateras hela tiden när det dyker upp nya lån eller när långivare gör förändringar i sina lån.

Är lånekraven högre för de bästa SMS lånen än för andra lån?

Nej, kraven för att få låna skiljer sig inte mot övriga lån. Faktum är att många av de bästa snabblånen har relativt låga krav och kommer från långivare som har en hög beviljandegrad.

Kan man få de bästa SMS-lånen utbetalda även på en lördag?

Ja, det finns flera långivare som kan göra utbetalningar såväl kvällstid som över helgen. Vissa långivare handlägger och betalar ut automatiskt dygnet runt, medan andra har manuell hantering och betalar snabblån på helger och kvällar under sina öppettider.