Lån med direkt utbetalning till Swedbank

Snabblånen.nu listar alla långivare där du kan låna pengar till ditt Swedbank konto direkt.

Samtliga aktörer som listas på sidan har möjlighet att göra utbetalningar som omedelbart syns på Swedbank-konton under vardagar. Utöver dessa listar vi även aktörer som kan erbjuda SMS lån dygnet runt till Swedbank-kunder.

Jämför snabblån med direkt utbetalning till Swedbank

Senast uppdaterad onsdag den 16:e juni 2021 av Axel Mattsson

I listan nedanför visas alla långivare som erbjuder lån med direktbetalning till Swedbank. Listan kan enkelt filtreras genom att klicka i vilka egenskaper och villkor du är intresserade av.

Vill du läsa mer om ett specifikt lån hittar du mer detaljer och vår recension av långivaren under knappen “Mer info”.

Det finns två typer av lån med direktutbetalning till Swedbank

Även om alla de låneaktörer vi skriver om på sidan har möjlighet att betala ut snabblån till Swedbank omedelbart skiljer det sig gällande vilka tider som de kan betala ut lån.

Direkt utbetalning under öppettiderna

En del finansinstitut har som praxis att de endast beviljar och betalar ut lån om en av deras anställda lånehandläggare har gått igenom låneansökan manuellt. Hos dessa kreditgivare kan du således bara ta ett SMS lån med direkt utbetalning under deras öppettider.

Även fast det endast går att ansöka om lån under kontorstid är det flera långivare med manuell handläggning som kan erbjuda SMS lån med direkt utbetalning under helg till Swedbank-konton. Anledningen är att många SMSlåneföretag har öppet även under lördagar och söndagar.

SMSlån med utbetalning dygnet runt till Swedbank

På grund av smarta digitala lösningar finns det flera långivare som inte längre behöver anställda lånehandläggare för att betala ut nya lån 2021. Dessa låneföretag använder sig istället av automatiska kreditprocesser för att ta beslut huruvida ett lån kan godkännas och betalas ut eller inte.

När du vänder dig till en långivare med en automatiserad kreditgivningsprocess som dessutom har ett Swedbank-konto att betala ut pengar ifrån kan du låna pengar med utbetalning dygnet.

Behöver du exempelvis ett SMS lån med direkt utbetalning en helg till Swedbank är det inget problem om de har ett icke-manuellt system. Det innebär att du alltså även kan ansöka om lån och få det utbetalt när långivarens kundservice är stängd.

Exempel på var du kan ta SMS lån direkt till Swedbank

Du kan låna pengar direkt till Swedbank nästan överallt om du ansöker på förmiddagen

För att ett beviljat och utbetalt lån ut ska synas direkt på ditt konto behöver långivaren som sagt ha ett konto på Swedbank. Men det är möjligt att ta ett SMS lån direkt till Swedbank-konton och få pengarna samma dag som du ansöker – även om kreditgivaren inte har Swedbank-konto.

Vad som avgör i det här fallet är vid vilken tidpunkt som lånet beviljas och betalas ut. Banköverföringar mellan konton på olika banker betalas utifrån förbestämda bryttider.

Exakt vilka bryttider som gäller mellan olika banker brukar skilja sig från fall till fall, men generellt sett ser det ut så här:

 

Som tabellen visar kan du alltså få ett SMS lån utbetalt till Swedbank samma dag som du ansökt om lånet betalas ut innan klockan 13. En god idé är därför att vara ute i god tid, om du exempelvis ansöker klockan 11 har långivaren 2 timmar på sig att bevilja och betala ut lånet.

Har långivaren däremot inte ett Swedbank-konto går det inte att få ett SMSlån en helg från den långivare, utan då kommer du tidigast ha pengarna på morgonen nästkommande bankdag (dvs. oftast måndag morgon).

 

Banklån med direkt utbetalning till Swedbank (dygnet runt)

Något man snabbt märker när man letar efter kreditgivare som kan erbjuda lån direkt till Swedbank-kontot är att det framförallt är mindre lån utan UC, även kallade SMS- och snabblån, som erbjuder tjänsten.

Anledningen till att väldigt få långivare beviljar större privatlån med direktutbetalning har huvudsakligen med två saker att göra:

  1. För större privatlån krävs det ofta en mer gedigen kreditprövningsprocess. En eventuell kreditförlust för långivare för ett lån på 100 000 – 500 000 kronor är betydligt mer förödande än för ett litet snabblån på några tusenlappar.
  2. De aktörer som ger ut mindre krediter är ofta konsumentkreditinstitut, medan större långivare ofta har tillstånd för bank- och annan finansieringsrörelse hos Finansinspektionen. Det innebär att de ofta har egna bankkonton, och därmed inte behöver använda konton hos andra banker (såsom Swedbank) för att betala ut sina lån. Av den anledningen kommer det alltid ske utbetalningar utifrån de bryttider som vi nämnde innan.

Lendify – privatlån med direkt utbetalning till Swedbank dygnet runt

Det finns ett alternativ för dig som är ute efter ett större lån med lån helgutbetalning till Swedbank, och det är via långivaren Lendify. Uppfyller du alla deras grundkrav kan de i vissa fall bevilja och betala ut ett lån även när de har stängt.

Har du exempelvis en årsinkomst på 180 000 kr men en deklarerad inkomst på 100 000 kr på grund av att du tidigare tjänade mindre pengar är däremot sannolikheten låg att du blir automatiskt beviljad. I dessa fall brukar de be om en bild på en lönespecifikation som verifiering.

Ansök hos Lendify via en låneförmedlare

Ska du ansöka om ett lån med direkt utbetalning till Swedbank via Lendify rekommenderar vi starkt att du använder en förmedlare av flera lån.

Anledningen är att din ansökan kommer att skickas och behandlas hos Lendify precis som vanligt, men om du mot förmodan blir nekad kommer du även få låneerbjudanden av fler långivare än bara Lendify.

Du har alltså inget att förlora men mycket att vinna. Den förmedlare som ger snabbast svar på lån hos Lendify är Lendo.

Ansök om Lendify hos Lendo

Tips till dig med flera olika bankkonton

Om du inte hittar något låneförslag du gillar på denna sida, men har ett bankkonto på fler banker än Swedbank kan du titta efter långivare som erbjuder direktbetalning till dessa istället.

Vanliga frågor

Går det att få SMSlån utbetalt en helg till Swedbank?

Ja, det finns flera långivare som kan betala ut lån direkt till ditt konto på Swedbank även under lördagar, söndagar och röda dagar. Långivaren behöver då antingen ha helgöppet eller ett automatiserad kreditprövningssystem samt betala ut pengarna från ett eget Swedbank-konto.

Erbjuder Swedbank egna SMS lån?

Nej, Swedbank erbjuder endast kreditkort, sparkonton, fonder, bolån och andra större bankprodukter. Det lägsta lånebeloppet de erbjuder är 20 000 kronor.

Hur snabbt kan jag få pengarna?

Du kan ha pengarna på ditt bankkonto redan inom 15 minuter från att du ansökt, men vanligtvis tar det 1 – 2 timmar (förutsatt att du blir beviljad).

Vissa långivare betalar ut direkt till alla banker - hurdå?

Vissa kreditgivare använder en betalningsförmedlare som t.ex. Trustly eller Zimpler. Genom dessa payment providers kan långivaren skicka över pengar ögonblickligen – även fast de inte har något företagskonto hos din bank.