SMSlån med utbetalning dygnet runt

Har du önskat dig ett SMSlån med direkt utbetalning nattetid? Hos oss på Snabblånen hittar du en händig lista på alla långivare som erbjuder lån 24/7!

Jämför SMS lån med direkt utbetalning på natten

Senast uppdaterad onsdag den 16:e juni 2021 av Axel Mattsson

Sammanställningen i nedanstående lista hjälper dig att jämföra de olika långivarna som erbjuder lån med utbetalning dygnet runt.

Klicka gärna på “Låna nu” om du vill söka på ett lån direkt. Känner du att du behöver mer information först, hittar du denna genom att klicka på “Mer info”.

Går det att ta SMS lån med utbetalning dygnet runt?

Ja, det går att ta lån med utbetalning dygnet runt hos vissa långivare. För att detta ska ske, måste två saker uppfyllas: långivaren måste ge svar automatiskt 24/7, och du måste ha bankkonto på samma ställe som långivaren. Ofta krävs också att du har en deklarerad inkomst.

OBS! En del lån beviljas men betalas inte ut under nattetid!

Allt fler långivare erbjuder SMS lån dygnet runt, men det gäller att ta reda på exakt vad det är de lovar. Handläggningsprocessen har i många fall automatiserats, vilket innebär att du kan skicka in din ansökan när som helst och få svar direkt. Detta marknadsförs flitigt.

När du egentligen får in pengarna på kontot är en helt annan sak. Många långivare har fortfarande krav på att själva överföringen endast får göras under kontorets öppettider. De lån vi rekommenderar i listan ovan är därför just SMS lån med utbetalning dygnet runt.

Krav för att ta lån 24/7

Grundkraven för att ansöka om lån måste uppfyllas:

 • Du måste vara 18 år eller äldre.
 • Du måste kunna uppvisa någon form av inkomst.
 • Du måste vara skriven och folkbokförd i Sverige.
 • Du får inte ha befintlig kronofogdeskuld.

För att kunna bli beviljad ett mikrolån med utbetalning dygnet runt måste du som det förklarats ovan ansöka hos en långivare som erbjuder just det. Utöver det krävs det även att du har…

Krav #1: Ett konto hos en av storbankerna eller Danske Bank

Utbetalning av lån 24/7 är endast möjligt för dig som har konto på en av följande banker:

 • Swedbank
 • Handelsbanken
 • Danske Bank
 • Nordea
 • SEB

För att utbetalningen av ditt lån ska synas omedelbart på ditt konto dygnet runt måste din valda långivare ha konto på samma bank som du. Alternativt kan du välja en långivare som använder Trustly, det svenska betalningsinstitutet som möjliggör omedelbara konto-till-konto utbetalningar.

Vår sammanställning ovan visar var de olika långivarna har sina konton. Om du t.ex. är intresserad av ett SMSlån med utbetalning dygnet runt hos Swedbank, kan du ansöka direkt via knappen “Ansök” hos de långivare som erbjuder detta.

Detta gäller för dig som har konto hos annan bank

Om du behöver pengarna så snart som möjligt men har konto hos en annan bank än långivaren, måste du vara ute i god tid.

Det går inte att få lån 24/7 i dessa fall, utan det är vissa bryttider som avgör när pengarna kommer att synas på ditt konto. Bryttiderna varierar från bank till bank, men generellt ser de ut så här:

 • Om långivaren betalar ut lånet innan kl. 13.00 får du pengarna på kontot samma dag innan kl. 17.00.
 • Om överföringen görs efter kl. 13.00 eller under en helgdag eller en röd dag, måste du vänta på pengarna tills nästkommande bankdag.

Som du ser på dessa bryttider bör du ansöka om lånet senast kl. 12.00 en vanlig bankdag. Långivaren får då tid på sig att behandla din ansökan och, om du blir beviljad, betala ut lånet innan kl. 13.00. Det är det snabbaste sättet du kan få in pengarna på ditt konto i en annan bank.

Krav #2: En god kreditvärdighet

När du ansöker om ett SMS lån med direkt utbetalning på natten sker kreditprövningen automatiskt. Ju högre din kreditvärdighet är, desto större blir dina chanser att låna snabbt, i och med att du kan bli godkänd lånet direkt.

Om den automatiska kreditprövningen av någon anledning inte går igenom, krävs det att en handläggare ser över din ansökan manuellt. I dessa fall kommer svaret självklart inte förrän nästkommande arbetsdag, under bankens öppettider.

Krav #3: En deklarerad inkomst

För att bli beviljad SMSlån med utbetalning samma dag krävs det ofta att du har en deklarerad inkomst. Detta beror på att lånet handläggs automatiskt, och din inkomst kontrolleras direkt mot Skatteverket.

I de fall då kompletteringar behövs, måste en handläggare även i detta fall kontrollera din ansökan manuellt. Detta sker förstås under bankens öppettider, och blir du beviljad kommer du därför att få ditt lån på dagen.

Banklån 24/7: betydligt svårare att få

SMSlån har generellt sett högre beviljandegrad än banklån, särskilt när det gäller lån med utbetalning dygnet runt. Det är t.ex. mycket sällsynt att man blir beviljad ett privatlån mitt i natten, medan det å andra sidan finns många nya SMS lån som erbjuder direkt utbetalning.

Är du i akut behov av en större summa kan du testa att ansöka via en låneförmedlare. Din ansökan går då ut till dussintals olika långivare, några av vilka har avtal med Trustly. Ett exempel är Lendify, som i vissa fall betalar ut lån på större belopp när som helst på dygnet.

Tips när du ska ta lån med utbetalning dygnet runt

Syna villkoren i sömmarna

Vet du med dig att du behöver pengarna på stunden, måste du ansöka hos en långivare som erbjuder just detta. Om du ska ansöka under en helg eller mitt i natten gör du väl i att välja en långivare som alltid använder automatisk handläggning.

Försäkra dig om att långivaren du valt faktiskt har konto på samma bank som du, eller att de erbjuder Trustly lån. Annars får du vänta på dina pengar tills nästkommande bankdag. I vår sammanställning ovan kan du se tydligt var de olika långivarna har sina konton.

Ansök bara hos de långivare vars krav du vet att du uppfyller

Automatisk handläggning betyder också automatiskt avslag för den som inte uppfyller långivarens krav och klarar kreditprövningen. Titta bl.a. på hur många betalningsanmärkningar långivaren accepterar och hur gamla dessa måste vara.

Ställ in en påminnelse om återbetalningen

Lån med direkt utbetalning på helgen eller på natten kan bli onödigt dyra, särskilt när de läggs upp på en längre återbetalningstid. Detta beror på att räntan är högre än hos vanliga privatlån, och att diverse avgifter ofta tillkommer.

Undvik denna fallgrop genom att ställa in en påminnelse om återbetalning som löper ut då du vet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Betala sedan tillbaka hela summan så snart du har möjlighet, även om du valt en längre återbetalningstid.

Gardera dig inför framtidens oförutsedda skeenden

Gardera dig gärna för framtida akuta behov genom att ansöka om en kontokredit. Du blir då beviljad en viss kreditlimit, som finns där som buffert inför framtida nödsituationer. Därifrån kan du ta ut valfritt belopp vid behov, och du betalar endast ränta för det du faktiskt använder.

Fördelar och nackdelar med SMSlån dygnet runt

SMS lån där pengarna betalas ut direkt finns till främst för de tillfällen då du är i akut behov av pengar. Fundera därför gärna på följande positiva och negativa aspekter innan du bestämmer dig för att låna:

Fördelar

 • Kraven för att låna är ofta låga.
 • SMSlån som utbetalas dygnet runt är ofta utan UC.
 • Det är lättare att bli beviljad lånet.
 • Handläggningstiden är kort.
 • Pengarna kommer snabbt in på kontot.

Nackdelar

 • Lånets enkelhet kan locka till överskuldsättning.
 • Det är lättare att glömma återbetalningen på ett lån som inte planerats.
 • Beloppet du kan ansöka om är begränsat. (Max 50 tkr, men vanligast är runt 10 tkr).

SMS lån med direkt utbetalning under natten

 • Ferratum: Automatiskt svar och utbetalning 24/7 (ej till Danske Bank).
 • Lumify: Automatisk handläggning. Utbetalning 24/7 via Zimpler.
 • Saldo: Lån 24/7 till SEB, Nordea, Danske, Swedbank, & Handelsbanken.
 • Monara: Utbetalning 24/7 till 4 storbanker & Danske Bank. Svar direkt.
 • Daypay: Svar direkt. Utbetalning 24/7 till Handelsbanken & Swedbank.
 • Fairlo: Alltid direkt utbetalning till alla storbanker & Danske Bank.
 • Profilkredit: Svar direkt. Utbetalning via Trustly.

Vanliga frågor

Finns det SMSlån med direkt utbetalning på natten?

Ja, det är möjligt att ta ett SMSlån och få pengarna utbetalda direkt på både natten, helgen och röda dagar. Långivarna som erbjuder detta använder sig av automatisk handläggning för att snabbt och smidigt låna pengar 24/7 till dig som har konto på samma bank som dem.

Blir det dyrare att ta SMSlån med utbetalning dygnet runt?

Nej, det kostar inget extra att ta SMSlån med utbetalning dygnet runt. Det du bör titta på är lånets kostnad i form av ränta och avgifter, samt se efter om lånet är en högkostnadskredit.

Kan jag ta lån 24/7 om jag inte har konto hos storbankerna?

Nej, du kan inte ta lån 24/7 utan konto hos storbankerna eller Danske Bank. Du kan visserligen bli beviljad lånet, men utbetalningen till andra banker kommer att ta 2 – 3 timmar som snabbast under öppettider. Blir du beviljad lånet på en helg kommer överföringen att ta flera bankdagar.

Kan jag ta ett SMSlån med utbetalning dygnet runt utan UC?

Ja, de flesta SMSlån med utbetalning dygnet runt är just utan UC. Istället hämtar långivaren kreditupplysningen från upplysningsföretag som Bisnode eller Creditsafe.

Hur mycket får jag låna med utbetalning 24/7?

När du ansöker om lån med utbetalning 24/7 ligger den övre gränsen du kan ansöka om på 50 000 kr. (Lendify kan bevilja högre belopp än så, men det är mycket sällsynt.) Oftast beviljas dock belopp på runt 10 000 kr.