SMSlån med utbetalning samma dag

Hos oss på Snabblånen.nu kan du jämföra alla långivare som betalar ut pengarna samma dag som du ansökt. Blir du beviljad ett lån kan du ha pengarna på kontot redan idag, även på helgdagar!

Jämför lån som betalar ut pengar samma dag

Senast uppdaterad måndag den 21:e juni 2021 av Axel Mattsson

I listan nedanför finns alla lån där pengarna kan betalas ut samma dag som du ansöker, förutsatt att du blir beviljad. Klicka i önskade egenskaper och villkor för att begränsa sökningen ytterligare.

Du som behöver lån idag kan läsa mer om ett specifikt lån genom att klicka på “Mer info”. Vill du fylla i ansökan på en gång klickar du på “Låna nu”.

Kan man låna pengar och få utbetalning samma dag?

Ja, flera långivare erbjuder SMSlån med utbetalning samma dag du ansöker och blir beviljad. Har du konto i en storbank, t.ex. Swedbank eller Handelsbanken, har du alltid möjlighet att få pengarna på kontot redan idag. Beroende på när lånet överförs kan du få pengarna snabbt även till andra banker.

Avgörande faktorer för att kunna få SMSlån utbetalt samma dag

Ett SMSlån kan endast betalas ut samma dag som du ansöker under vissa förutsättningar.

Vilken bank du vill ha pengarna utbetalda till har betydelse

För att du ska kunna få ett SMS lån som ger pengar samma dag krävs det att du och långivaren har bankkonton i samma bank. Det gäller särskilt när du vill ta ett SMS lån under helgen.

Överföringar mellan bankkonton i samma bank sker nämligen direkt. Är överföringen däremot mellan olika banker tar det alltid minst ett par timmar, men ibland flera dagar.

Många långivare har bankkonton hos flera banker för att göra överföringarna så snabba som möjligt för sina kunder. Därför kan du få pengarna på ditt bankkonto så fort långivaren godkänt din ansökan. Fördelen med det är att du inte behöver hålla koll på olika bryttider.

Här kan du läsa mer om SMSlån med direktutbetalning samma dag till specifika banker:

Ansök tidigt och få pengarna samma dag även till mindre banker

Sker överföringen istället mellan olika banker gäller speciella bryttider för när utbetalningen måste vara genomförd för att synas på ditt bankkonto.

Nedan kan du se vilka bryttider som gäller generellt sett, även om det kan skilja sig något mellan olika banker.

 

När du vill ansöka om ett SMSlån med utbetalning samma dag hos en aktör som inte stödjer direktubetalning till din bank är det bra att vara ute i god tid. Ju tidigare du ansöker, desto större möjlighet har du att kunna få lånet samma dag.

Notera att bankernas bryttider gäller för själva överföringen av pengarna, inte vilken tid du senast måste ansöka om lån. Ditt lån behöver således vara beviljat och utbetalt vid klockan 13 om en banköverföring från en annan bank ska nå dig samma dag. Du bör därför ansöka senast klockan 12 för att banken ska hinna bevilja din ansökan.

Två typer av lån med utbetalning samma dag

De långivare som erbjuder möjligheten till akut lån med utbetalning samma dag kan delas in i två grupper:

1. Utbetalning av lån samma dag under bankens öppettider

De långivare som handlägger låneansökningar manuellt betalar endast ut pengarna under bankens öppettider. Under helger och röda dagar sker utbetalning samma dag därför mer sällan. En del av dessa långivare har dock öppet även under kvällar och helger.

2. Lån där pengarna betalas ut samma dag dygnet runt

Vissa långivare har en helt automatiserad ansökningsprocess där din ansökan kan behandlas digitalt dygnet runt. Kreditbedömningen görs utifrån förinställda kriterier, och uppfyller du dessa blir du automatiskt beviljad. Pengarna betalas sedan ut direkt efter att din ansökan godkänts.

Fördelen med denna typ av snabba lån är att du alltid kan få pengarna samma dag, oavsett när på dygnet du ansöker. Det innebär att du exempelvis kan ta ett SMS lån med direkt utbetalning på natten om behovet skulle uppstå.

Kännetecken för lån där du kan få pengar utbetalda idag

När du lånar pengar med utbetalning samma dag handlar det om snabblån eller SMSlån. Vanliga privatlån har längre handläggningstid, vilket leder till att pengarna inte syns på ditt bankkonto förrän 2 – 3 dagar efter att du blivit beviljad lånet.

Detta beror till stor del på att ett privatlån vanligtvis är på högre belopp, och långivaren tar därför en större risk genom att bevilja det. Därför behöver också kreditbedömningen vara mer omfattande än för snabba lån.

Vanliga villkor & avgifter

Nedan hittar du vilka villkor som oftast gäller för snabblån med utbetalning samma dag.

Vanliga grundkrav

För att bli beviljad ett snabblån med pengar direkt på kontot måste du uppfylla långivarens grundkrav. Detta är de vanligaste kraven som ställs:

 • 18 år. (Ibland 20 år eller äldre.)
 • Svensk folkbokföringsadress.
 • Inkomst på minst 100 000 kr per år före skatt.
 • Inga skulder hos Kronofogden.
 • Svensk e-legitimation.

Exempel på aktörer som erbjuder lån med pengar samma dag

 • Ferratum: till SEB, Nordea, Swedbank & Handelsbanken.
 • Lumify: dygnet runt till Swedbank, Nordea, SEB & Handelsbanken.
 • Saldo: Utbetalning dygnet runt alla dagar i veckan till större banker.
 • Monara: SEB, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea & Swedbank.
 • Flexlimit: Dygnet runt-betalning till Handelsbanken och Nordea.
 • Fairlo: Betalar ut alla dagar i veckan till samtliga större banker.

Så gör du för att låna pengar och få utbetalningen idag

Flera SMS lån betalar ut pengar idag redan om du ansöker nu på en gång. Ansökningsprocessen är vanligtvis relativt enkel för SMSlån jämfört med t.ex. privatlån.

Så här går det vanligtvis till när du ansöker om ett SMSlån:

 1. Gå till ansökan på långivarens hemsida (eller app).
 2. Fyll i de uppgifter som efterfrågas, t.ex. namn, personnummer, adress etc.
 3. Styrk din identitet och skicka in ansökan genom att signera med BankID.
 4. Din ansökan behandlas och du kan invänta svar.
 5. Beviljas din ansökan kan du ta ut pengarna direkt.

Som du kan se är det varken komplicerat eller långdraget att ansöka om snabblån och du har möjlighet att få pengarna redan idag.

Vanliga frågor

Finns det lån med utbetalning idag?

Ja, det finns många långivare som erbjuder lån med utbetalning idag. Man har tagit fram flera nya lån med swish-hastighet, där ansökan endast tar några minuter. Den automatiska handläggningen möjliggör att pengarna utbetalas samma dag.

Kan man få SMSlån med utbetalning samma dag även på helger?

Ja, det är möjligt att få ett SMSlån utbetalt samma dag på helger och röda dagar. Det förutsätter dock att långivaren har öppet och kan handlägga din ansökan, alternativt att de har en automatiserad ansökningsprocess och inte kräver kompletterande uppgifter.

Det krävs också att du och långivaren har konton hos samma bank för att du ska kunna få tillgång till pengarna samma dag på helger. Annars gäller vissa speciella bryttider och du får istället pengarna nästa bankdag.

Är lån med utbetalning samma dag dyrare än andra lån?

Ja och nej. Jämfört med privatlån har SMS lån med utbetalning samma dag högre ränta. Det är dock ingen prisskillnad mellan SMSlån som betalas ut samma dag och andra SMSlån.

Finns det lån utan UC med utbetalning samma dag?

Ja, många långivare som betalar ut SMSlån samma dag gör kreditupplysningen hos något annat upplysningsföretag än UC, vanligtvis hos Bisnode eller Creditsafe.

Kan man få lån samma dag trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går att få pengar utbetalda samma dag även om man har betalningsanmärkningar. För att se vilka långivare som beviljar lån trots anmärkningar kan du sortera listan ovan genom att kryssa i “Godkänner anmärkning”.