Låna lätt - här är det enkelt att få lån

Alla svenskar har inte ett välbetalt jobb som gör det lätt att få lån trots alla de krav långivare ställer. Därför har vi på snabblånen.nu samla ala långivare där det är enkelt att få lån – även om du har sämre förutsättningar.

Via oss är det lättast att få lån om du vill låna utan UC, med en anmärkning eller om din inkomst är låg.

Vilket är det lättaste SMSlånet att få?

Senast uppdaterad onsdag den 16:e juni 2021 av Axel Mattsson

Det lättaste SMSlånet att få erbjuder Lumify. Hos dem finns inget fast krav på inkomst och de godkänner även inkomst från t.ex. A-kassa. För att bli beviljad ett SMS lån hos Lumify får du dock inte ha några anmärkningar.

Läs mer om Lumify

Vilken är den lättaste banken att få lån hos?

Letar du efter banklån som är lätta att få är det bäst att vända sig till en låneförmedlare. Hos en förmedlare kan du jämföra över 40 olika banklån med en enda kreditupplysning, vilket maximerar sannolikheten att du blir beviljad. Det är mycket enklare att få banklån via en låneförmedlare än direkt via en bank.

Den låneförmedlare vi rekommenderar som erbjuder enkla banklån är Sambla. Du kan läsa mer om deras lån nedanför.

Läs mer om Sambla

Jämför de långivare de är lättast att få lån hos

Nedan hittar du ett urval av lätta lån som godkänner många av de som ansöker. Alla aktörer som visas i listan erbjuder något typ av enkelt lån med låga krav.

Är du ute av en viss typ av lån, exempelvis ett lätt lån utan UC eller med anmärkning, kan du enkelt filtrera listan utifrån dina preferenser. Under knappen “Mer info” hittar du dessutom detaljerad information om varje kreditgivare.

Äger du värdesaker är ett pantlån det enklaste lånet att få

Om du har något värdefullt hemma såsom ett smycke, en klocka, ädelstenar eller någon form av elektronisk utrustning som har ett högt andrahandsvärde är det enkelt att få lån hos Sefina Pantbank. Hos dem får du alltid låna upp till värde på föremålet, oavsett hur svag kreditvärdighet du har.

Om du behöver låna pengar snabbt är det snabbaste sättet att besöka någon av deras fysiska butiker med dina värdesaker.

Läs mer om Sefina

Vad avgör om ett lån är lätt att få?

Vad som är “lätt” att få kan för många vara tvetydigt. När det gäller lån och krediter menar man framförallt en bank som har hög beviljandegrad och där du kan ta lån med svag kreditvärdighet.

Alla banker och långivare ska enligt lag göra en kreditbedömning för att avgöra om låntagaren kan beviljas ett lån eller inte. Hur höga krav olika kreditgivare ställer på låntagaren skiljer sig dock avsevärt

Nedan går vi igenom några egenskaper som enkla lån att få ofta har.

Betalningsanmärkningar godkänns

Låneaktörer som har möjlighet att bevilja SMSlån med betalningsanmärkningar är det ofta lätt att få lån hos. En prick hos kronofogden är ett tydligt bevis på att låntagaren vid något tillfälle misskött en betalning, och de långivare som har överseende brukar ofta ha lägre krav.

Det saknas krav på fast arbete

Alla kreditgivare som inte ställer krav på att låntagarna har en fast anställning är generellt sett enklare att bli beviljad hos. I vissa fall går det även att låna pengar utan inkomst från arbete, så länge du har någon form av bidrag, A-kassa eller annan regelbunden intäkt.

Kreditupplysningen görs inte via UC

De finansinstitut som inte beställer sin kreditupplysningsinformation från UC, utan istället väljer Bisnode eller Creditsafe är det nästan alltid lättare att få lån hos. En stark bidragande faktor till att det är enklare att få en kredit utan UC är nämligen att de inte tittar på hur många förfrågningar du har sedan tidigare.

Flera lån sedan tidigare är inget problem

Många av de långivare som det är enkelt att bli beviljad en kredit hos har överseende för om du har många lån & krediter sedan tidigare. Flera av de långivare vi listat ovan på sidan erbjuder lån till skuldsatta – så länge man inte har någon skuld hos Kronofogdemyndigheten.

Exempel på lånebolag där det är lätt att få lån

* Notera att de långivare som har “inget angivet krav” inte saknar krav helt och hållet. Dessa långivare kan ofta bevilja lån med låg inkomst, men någon sorts intäkt behövs alltid.

Tips för att göra det enklare att få lån

Även om det finns många långivare där det är väldigt lätt att få lån finns det inga SMS lån som beviljar alla. Vi har därför sammanställt några tips du kan följa för att öka chanserna att du blir godkänd.

Förbättra din kreditvärdighet

Även om det förstås är enklare sagt än gjort är det alltid bra om du styrker upp din kreditvärdighet så gott det går innan du ansöker om lån. Några exempel på vad du kan göra är följande:

 • Avsluta kreditkort och kontokrediter du inte använder
 • Betala av smålån och krediter
 • Vänta tills eventuella UC-förfrågningar & anmärkningar försvinner

Optimera din låneansökan

När du väl ansöker om lån finns det huvudsakligen två saker du kan göra för att göra det lättare att bli beviljad ett lån:

 1. Inkludera en medsökande: i samband med att du ansöker om ett banklån kan du ofta inkludera en medlåntagare i ansökan. Med två personer som står bakom lånet ökar chansen att bli godkänd.
 2. Lågt belopp över lång tid: ansöker du om ett litet lån med lång återbetalningstid kommer månadskostnaden också att bli låg. Ju lägre månadskostnad lånet har desto större är chansen att du blir beviljad. Ett mikrolån utan UC som kostar några hundralappar i månaden är t.ex. mycket enklare att få än ett stort banklån som kostar flera tusen.

OBS: de lättaste lånen att få är ofta dyra

Att ett lån är enkelt att få är inte bara positivt, utan det brukar samtidigt vara dessa lån som har de absolut dyraste avgifterna. Är ett lån lätt att få har kreditgivaren sannolikt låga krav, vilket innebär att kreditrisken (dvs. risken att kreditgivaren inte får tillbaka sina pengar) blir hög.

Ju högre kreditrisken är desto dyrare avgifter måste långivaren ta ut för att kompensera de kreditförluster som uppstår när vissa låntagare inte kan betala tillbaka lånet. Har du möjlighet att låna via en bank eller låneaktör som har högre krav är det oftast bättre!

Vanliga frågor

Har lån som är enkla att få sämre villkor?

Både ja och nej. Generellt sätt har lån som är enkla att få ofta fler och högre avgifter än de lån som ställer höga krav på de som ansöker. Med det sagt finns det alltid undantag. Exempelvis har både Fairlo och Northmill relativt låga avgifter, trots att deras lån är lätta att få.

Var är det lättast att få lån?

Är du ute efter ett snabblån anser vi att det är lättast att få lån hos Ferratum, medan Sambla passar bättre om du är ute efter ett privatlån.

Var är det lättast att få lån utan UC?

Hos nedanstående långivare är det lättaste att få lån utan UC:

 • Lumify: använder sig av Creditsafe
 • DayPay: använder sig av Bisnode
 • Saldo: använder sig av Bisnode
 • Loanstep: använder sig av Bisnode
 • Kredit365: använder sig av Bisnode

Var är det lättast att få lån med anmärkning?

Hos nedanstående kreditgivare är det lättast att få lån med betalningsanmärkning:

 • Klara lån – upp till 6 anmärkningar
 • Sambla – upp till 10 anmärkningar
 • Loanstep – en anmärkning kan godkännas
 • Saldo – flera anmärkningar är OK
 • DayPay – flera anmärkningar är OK