Alla nya SMSlån & snabblån 2021

Varje år dyker det upp en handfull nya aktörer inom SMSlån, samtidigt som ett par försvinner. Här på Snabblånen.nu hittar du alla nya SMSlån 2021, men även lån som var nya under åren 2020 – 2018.

Nya SMS lån 2021

Senast uppdaterad tisdag den 8:e juni 2021 av Axel Mattsson

Än så länge har det inte lanserats några nya kreditgivare 2021. Vi håller dock ständigt utkik efter nya aktörer och kommer att uppdatera vår lista om det tillkommer längre fram.

Nya lån 2017 - 2020

Nedan hittar du alla nya snabblån & banklån för 2020 – 2017, där det nyaste lånet ligger högst upp och de äldsta längst ner. I listan hitta du både nya SMSlån med betalningsanmärkningar och nya snabblån utan UC.

För att gå direkt till långivarens ansökningsformulär trycker du på “Låna nu”. Vill du läsa vidare om vilka krav och villkor som gäller har vi skrivit en heltäckande recension du hittar under knappen “Se recension”.

Fördelar med nya snabblån

Utöver att det kan vara en frisk fläkt med nya aktörer inom SMSlån finns det faktiskt flera fördelar för dig som låntagare.

Din historik hos långivaren kan inte användas till din nackdel

Om du tidigare blivit nekad lån eller av någon anledning misskött dina betalningar hos en långivare sparas denna information i deras datorsystem. Informationen används sedan om du ansöker om ett lån längre fram, och kan påverka dina chanser att bli beviljad.

När du ansöker om ett snabblån hos en ny kreditgivare som inte ingår i en koncern du varit kund hos tidigare kommer de inte ha tillgång till någon kredithistorik som negativt kan påverka dina chanser att bli beviljad lån.

Vanligt med hög beviljandegrad hos nya aktörer

Många nya kreditgivare erbjuder inledningsvis lån med hög beviljandegrad när de lanseras. Anledningen till detta är ofta en blandning av att de vill få in så mycket kunder som möjligt i början och att de inte har en helt färdigutvecklat kreditbedömningsprocess.

Har du vanligtvis svårt att bli beviljad lån kan det därför öka sannolikheten att du blir godkänt om du vänder till en aktör som ger ut nya SMS lån för 2021.

Ofta fördelaktiga villkor

Marknaden för att SMS låna har varit stor i Sverige sedan tidigt 2000-tal, vilket gör att det idag finns en stor mängd aktörer etablerade. Eftersom marknaden är mättad behöver låneaktörer som vill introducera ett nytt snabblån ofta diversifiera sitt erbjudande för att stå ut i mängden.

Det är därför vanligt att varje nytt SMSlån som introduceras erbjuder olika typer av förmåner som är svårt att hitta hos dagens aktörer. Till exempel brukar det innefatta snabba utbetalningar 24/7, låga avgifter och möjlighet att låna trots låg kreditvärdighet.

Exempel på nya lån utan UC

Nedan hittar du ett urval av förhållandevis nytillkomna lån där du kan låna utan att det tas en UC. Istället används Creditsafe eller Bisnode.

Samtliga av dessa aktörer finns i vår lista högst upp i artikeln.

Många nya SMS lån tillhör redan etablerade varumärken

Något som är väldigt vanligt inom branschen är att stora etablerade företag äger flera varumärken. Precis som inom läsk-branschen (Coca Cola äger t.ex. Fanta, Sprite & Schweppes) introduceras nya produkter med nya egenskaper för att nå ut till fler kunder.

När det gäller etablerade låneaktörer som lanserar en ny låneprodukt börjar man som kund inte på en “blank” sida hos dessa. Anledningen är att information om befintliga kunder inom lånekoncernen delas till avdelningen som jobbar med den nya låneprodukten.

Det här påverkar dina möjligheter att bli beviljad om du exempelvis:

  • Redan blivit nekad ett lån hos någon av de andra varumärkena
  • Har ett aktivt lån hos någon av deras andra varumärken
  • Tidigare varit sent med dina betalningar till dem

Exempel på låneaktörer med många varumärken

Nedan hittar du en tabell med de största låneaktörerna bland alla SMSlån som idag äger många varumärken och ofta introducerar nya SMSlån. Om du redan blivit nekad ett lån hos någon av dessa är risken för att du blir nekad ett lån hos någon av de andra aktörerna stor.

En stor del av alla nya SMSlån är kontokrediter

En tydlig trend som går att urskilja för de aktörer som introducerar ett nytt lån är att allt fler erbjuder flexibla krediter istället för traditionella lån. Med en kredit kan du precis som med ett kreditkort göra fria uttag upp till en angiven kreditgräns, och endast betala ränta på det beloppet som nyttjas.

Fördelen med en ny kredit i kontrast till ett lån är att du kan använda krediten i omgångar utifrån eget behov. Dessutom kan du låna snabbt och enkelt flera gånger genom att återanvända krediten efter att du återbetalat det du lånat.

Exempel på nya SMSlån du kan få med betalningsanmärkning

Nedan hittar du ett urval av förhållandevis nya aktörer där du kan ta SMSlån (snabblån) trots att du har en eller flera betalningsanmärkningar.

Samtliga av dessa aktörer finns i vår lista högst upp i artikeln.

Nya låneförmedlare är väldigt sällan förmånliga

På samma sätt som att de ofta tillkommer nya aktörer inom smålån är det väldigt vanligt att nya låneförmedlare introduceras på den svenska marknaden. Till skillnad från nya SMSlån och snabblån skapar nya låneförmedlare sällan något värde för kunderna.

Faktum är att nya låneförmedlare ofta är betydligt sämre att vända sig till än de aktörer som redan är etablerade på marknaden. Anledningen är att de nya aktörerna oftast bara har avtal med en bråkdel av de samarbetsbanker som de etablerade förmedlarna har avtal med, vilket leder till att ens ansökan skickas till ett mindre urval av långivare.

Gamla långivare kan i många fall vara bättre än nya

Även fast det finns flera fördelar med att använda nya långivare kan det i många fall vara ett bättre val att välja en aktör med några år på nacken. De aktörer som funnits länge har ofta väldigt bra koll på sina kunders behov – samtidigt som de haft tid att utveckla tjänster för att tillfredsställa dem.

Låneaktörer som varit aktiva inom branschen en längre tid brukar därför kategoriseras av:

  • Trevlig och kunnig kundservice-personal
  • Bra öppettider med tillgänglighet även på kväll och helg
  • Konkurrenskraftiga erbjudanden
  • Möjlighet att få pengar utbetalda direkt till flera olika banker

Vanliga frågor

Vilket är det nyaste snabblånet just nu?

Det nyaste SMS lånet för 2021 är för tillfället Fixza, som erbjuder snabblån utan UC upp till 5 000 kr. Fixza lanserades i slutet på år 2020 och har sedan dess fått stort genomslag på marknaden.

Läs mer om Fixza högst upp på sidan.

Hur många nya SMSlån kommer det varje år?

Det varierar från år till år, men det brukar tillkomma ungefär 4 – 5 nya snabblån varje år, samtidigt som ungefär lika många lägger ner sin verksamhet. Majoriteten av de aktörer som introduceras erbjuder nya SMSlån utan UC.

Är nya lån bättre än gamla lån?

ej, inte nödvändigtvis. Har du svårt att bli beviljad ett lån pga. du har blivit nekad hos många långivare tidigare är det däremot bra att ansöka hos en helt ny långivare.

Finns det något nytt snabblån för 2021?

Nej, hittills har det inte introducerats några nya snabblån 2021. Så fort det tillkommer någon ny aktör kommer vi att lägga till dem här på sidan.