SMS-lån med direkt utbetalning till SEB

Här på Snabblånen.nu kan du enkelt hitta alla långivare som har direkt utbetalning till SEB. Hos flera av dessa aktörer kan du få pengarna på kontot såväl kvällar som helger

Jämför alla långivare som betalar ut SMS lån till SEB med direktutbetalning

Senast uppdaterad måndag den 21:e juni 2021 av Axel Mattsson

I listan här nedan hittar du alla långivare som kan göra direktutbetalningar till SEB. Vissa betalar ut 24/7, men hos de flesta görs utbetalningen under kontorstid.

Ange vilket belopp du vill söka och kryssa i dina önskade preferenser. Under ”Mer info” kan du läsa mer om de olika långivarna.

Vanliga krav för SMS-lån med direktutbetalning till SEB

 • Ålder: Du ska vara minst 18 år gammal.
 • Bostad: Du måste vara bosatt och skriven i Sverige.
 • Ekonomi: Din inkomst bör vara högre än 100 000 kronor.
 • Bank: Du och långivaren måste båda ha ett konto i SEB.
 • Ansökan: Du måste kunna ansöka med BankID.
 • Skulder: Skulder hos Kronofogden accepteras inte.
 • Beviljande: Ditt lån måste godkännas under öppettiderna, utom hos de som beviljar lån dygnet runt.

Vad innebär ett lån med direktbetalning till SEB?

Direkt utbetalning innebär att du får in pengarna på kontot direkt efter att din ansökan är beviljad. Det kan ske även under kvällar och helger. Både du och långivaren måste dock ha konto i SEB. Om ni inte har samma bank kan du ändå få pengar inom några timmar om utbetalningen sker innan bryttiden.

Om du skulle befinna dig i en akut situation och behöver låna pengar samma dag är det några faktorer som påverkar huruvida du kan få pengarna utbetalda direkt. Till att börja med är det mycket viktigt att långivaren svarar så snabbt som möjligt när du skickat in din ansökan.

Därför bör du ansöka hos någon som betalar ut dygnet runt eller under kontorstid hos långivare som handlägger låneansökningar manuellt.

Exempel på långivare med direkt utbetalning till SEB

 • Northmill (Kontokredit): Uttag före 13.30 betalas ut samma bankdag.
 • Ferratum (Kontokredit): Behandlar automatiskt och betalar ut 24/7.
 • Saldo (SMSlån): Behandlar automatiskt och kan betala ut dygnet runt.
 • Fixza (SMSlån): Betalar ut under öppettider.
 • Mobillån (Kontokredit): Betalar ut under öppettider, även helgdagar.

Det har stor betydelse när långivarna kan behandla din ansökan

Det finns två typer av långivare som har direktbetalning till SEB. Skillnaden mellan de båda ligger i när de kan behandla din ansökan.

Långivare som har SMSlån med utbetalning dygnet runt till SEB

Hos några av våra långivare går det att få lån med utbetalning dygnet runt alla dagar i veckan. Alla dessa långivare har automatisk handläggning och svarar alltså direkt på din ansökan. Tidpunkten spelar ingen som helst roll här och de betalar ut lånet omgående när du fått lånet beviljat.

Ett undantag från ovanstående är om det skulle finnas oklarheter i dina uppgifter och långivaren behöver begära in kompletterande uppgifter från dig, till exempel en lönespecifikation eller ett anställningsbevis. I så fall måste du vänta till långivaren hinner behandla din ansökan manuellt under kontorets öppettider.

Långivare som handlägger snabblån till SEB under kontorstid

De flesta långivarna behandlar inte din ansökan med automatik, utan det är istället personalen som gör en manuell bedömning av din ansökan. Om du vill låna pengar snabbt hos en av dessa långivare måste du skicka in din ansökan i god tid före stängning. Detta för att du ska hinna få in pengarna på ditt konto samma dag som du ansöker.

Hos vissa av dessa långivare finns också möjligheten att få ett SMSlån med utbetalning på helgen och på kvällstid. Anledningen är att många av dem håller öppet både på kvällar och helger. Ansöker du däremot sent på kvällen eller nattetid får du vänta tills de öppnar igen.

Så mycket kan ett SMS lån direkt till SEB kosta

Med mycket få undantag är alla lån med direktutbetalning till SEB (och alla andra banker) vad man kallar för snabblån. Dessa kännetecknas främst av att det handlar om små belopp, höga avgifter och kort återbetalningstid.

Kostnaden kan skilja sig kraftigt mellan olika långivare, men för att visa ett exempel har vi valt att räkna på ett SMSlån på 5 000 kr med 3 månaders avbetalningstid.

 

Exemplet ovan har vi hämtat från Saldo där du kan låna upp till 5 000 kr med en ränta på 39 %. Uppläggningsavgiften ligger på 395 kr och de debiterar inga aviavgifter.

För- och nackdelar med att ta ett lån med direktutbetalning till SEB

Fördelar

 • Det går snabbt att ansöka om lån.
 • Låga krav på dig som söker.
 • Svar på ansökan kommer ofta inom 15 minuter.
 • Pengarna betalas i många fall ut omgående.
 • De flesta SMSlån med direktutbetalning är utan UC.

Nackdelar

 • Ofta höga kostnader på lånet i proportion till beloppen.
 • Höga månadsinbetalningar på grund av den korta återbetalningstiden.

Det går att få ett SMSlån till SEB samma dag även om ni inte har samma bank

När långivaren väl betalar ut lånet till dig ser du pengarna på kontot i samma sekund som överföringen görs, men bara på ett villkor: att både du och långivaren har ett konto i just SEB. Om denne exempelvis bara kan erbjuda direkt betalning till Nordea måste du ovillkorligen få lånet beviljat i god tid för bankernas bryttider.

Så vad menas då med bryttider? Jo, det betyder att utbetalningen måste ske före en viss tidpunkt på dagen för att för att du ska hinna få in pengarna på banken samma dag. De flesta banker har sina bryttider strax efter lunchtid. Hos Nordea är det vardagar klockan 13.30 som gäller. Betalar långivaren ut SMSlån från Swedbank är bryttiden 13.00.

Tänk på att det är själva tidpunkten för utbetalningen som bryttiden gäller, inte när du ansöker. Därför kan det vara en god idé att söka lånet tidigt på förmiddagen för att vara säker på att de hinner bevilja och betala ut ditt lån innan bryttiden (runt klockan 13).

Lån med helgutbetalning till SEB samma dag– går det?

Det är fullt möjligt att få in pengarna med helgutbetalning till SEB. För att det ska vara praktiskt möjligt är det ett absolut villkor att också långivaren har ett SEB-konto. Om de inte har det kommer du att få vänta på pengarna tills nästkommande vardag.

En annan förutsättning är att du kan signera lånet online på långivarens webbplats. Det sker då med någon form av e-legitimation, vilket i praktiken betyder att du måste ha ett BankID.

TIPS: Att låna via en låneförmedlare blir ofta billigare

En sak att fundera på för dig som inte nödvändigtvis måste ha pengarna samma dag utan kan vänta på pengarna i några dagar: du skulle kunna överväga att ansöka om ett blancolån istället. Det gör du med fördel hos en låneförmedlare istället för att söka direkt hos en långivare.

Det finns blancolån från 5 000 kr och uppåt, och eftersom det finns SMSlån upp till 50 000 kr överlappar de två låneformerna varandra. Vill du till exempel låna 15 000 kommer du med stor sannolikhet att kunna hitta bättre ränta med ett blancolån än med ett snabblån.

Vi rekommenderar i så fall att du ansöker via Sambla. Det är en av Sveriges populäraste låneförmedlare som också samarbetar med flest banker och låneinstitut. Hos dem kan du jämföra lån från 47 banker med en och samma ansökan, och där man bara tar en enda kreditupplysning via UC.

Läs mer & ansök hos Sambla

Du har fler långivare att välja på om du har konto i flera banker

Alla långivare har inte konto i alla de största bankerna. Om du därför har konto i fler banker än en får du därmed fler alternativ att välja mellan. Här nedan ser du de fem vanligaste bankerna, förutom SEB, som långivarna använder för direktutbetalning.

Tiderna inom parentes avser den tid på dagen då utbetalning senast måste ske för att du ska ha pengarna samma dag, i de fall ni inte har samma bank.

 • Swedbank – 13:00
 • Handelsbanken – 14:00
 • Nordea – 13:30
 • Danske Bank – 13:45
 • Länsförsäkringar Bank – 13:45

För att kunna få pengarna direkt från en långivare som betalar ut SMS lån direkt till Danske Bank behöver du alltså ha ett konto i den banken. Samma sak gäller förstås för de övriga bankerna.

Vanliga frågor

Finns det SMS lån direkt till SEB som är utan UC?

Ja, hos de flesta av våra långivare kan du få lån med direkt utbetalning utan UC till SEB. Faktum är att det är en av anledningarna till att vissa väljer ett SMSlån istället för blancolån, där nästan alla kreditprövningar sker via UC.

Kan jag få mitt SMS lån dygnet runt till SEB?

Ja, det går att få lånet utbetalt till SEB dygnet runt hos en del långivare. Ett par exempel är Ferratum och Lumify, som båda har automatisk handläggning och betalar ut SMS lån direkt till Handelsbanken och flera andra banker, inklusive SEB.

Hur snabbt får jag in pengarna på mitt SEB-konto?

Om du har ansökt hos en långivare som betalar ut direkt till SEB sker utbetalningen snarast efter att du har fått ditt lån godkänt. När utbetalning sker har du pengarna på ditt konto i samma sekund som överföringen görs. Hos flera långivare kan du alltså ha pengarna 15 minuter efter att du skickat in ansökan.

Kan jag ta ett SMS lån på helgen till SEB?

Ja, det finns flera långivare som har öppet några timmar på helgerna. Ett exempel är Mobillån som betalar ut direkt till SEB på helgen. Även de med automatisk handläggning betalar ut direkt, när du än ansöker. Ett villkor är att långivarna har konto i samma bank som du.