SMS lån med direkt utbetalning till Nordea

På Snabblånen.nu har vi listat alla SMS lån som kan betalas ut direkt till Nordea-konton så fort ansökan är beviljad.

Behöver du pengar snabbt på röda dagar kan du även hitta långivare som erbjuder lån med helgutbetalning till Nordea.

Jämför SMS lån där pengarna betalas ut direkt till Nordea

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

Du jämför enkelt långivare som erbjuder SMSlån med utbetalning dygnet runt till Nordea genom att sortera listan nedan utifrån önskade egenskaper.

Klicka på “Låna nu” för att skicka in din ansökan och få ett snabbt besked. Under “Mer info” kan du även läsa mer om varje lån.

Går det att få ett SMSlån med direkt utbetalning till Nordea?

Ja, det går att få ett snabblån som betalas ut direkt till Nordea. Detta förutsätter att långivaren har konto för utbetalning hos Nordea alternativt erbjuder Trustly-utbetalningar. Har långivaren en annan bank än Nordea kan du ändå få pengarna samma dag om utbetalningen av lånet görs innan kl 13.00.

Vanliga grundkrav du behöver uppfylla

För att ha möjlighet att bli beviljad ett SMSlån direkt till Nordea måste du uppfylla vissa villkor. I listan nedan ser du de vanligaste som generellt sett gäller hos de flesta banker.

 • Ålder: Minst 18 år.
 • Folkbokföring: Skriven på adress i Sverige.
 • Inkomst: Minst 100 000 kr per år.
 • Betalningsanmärkningar: Kan accepteras av vissa aktörer.
 • Skuld hos Kronofogden: Nej, inget skuldsaldo får finnas.
 • Legitimering och signering: Svenskt BankID.

Ett av följande kriterier behöver uppfyllas vid lån med helgutbetalning till Nordea

För att få ett SMSlån med utbetalning på helgen till Nordea krävs först och främst att långivaren ha möjlighet att handlägga din ansökan. Detta kan ske automatiskt med svar och utbetalning direkt eller manuellt under öppettiderna. Många långivare har öppet även på helger, vilket gör att handläggning och utbetalning kan ske även då.

Själva överföringen av pengar kan sedan ske direkt till ditt konto om något av följande kriterier är uppfyllda:

1. Pengarna betalas ut från konto hos Nordea

Behöver du låna pengar snabbt med utbetalning en helg krävs det att även långivaren har konto hos Nordea. Många kreditgivare har idag konton på flera storbanker och kan därför erbjuda direktutbetalning hos dessa.

Kravet för detta är dock att långivaren har möjlighet att behandla din ansökan under sina öppettider, alternativt att handläggning sker automatiskt.

2. Långivaren är ansluten till en tjänst för direkta betallösningar

Några långivare har avtal med företag som tillhandahåller lösningar för direktbetalning. Trustly och Zimpler är exempel på dessa tredjepartsföretag. De erbjuder hjälp till kreditgivare och mottagare att genomföra utbetalningen omedelbart.

Överföringen av pengarna sker direkt via dessa företag, även om långivaren inte har konto hos Nordea. Detta kan alltså ske även på helger och röda dagar, förutsatt att långivaren behandlar ansökan automatiskt. Lumify erbjuder t.ex. lån med direkt överföring via Zimpler.

Direkt utbetalning till Nordea kan ske på två sätt

När du ansöker om ett SMSlån med direkt utbetalning till Nordea betalar långivaren ut pengarna så snart din ansökan är godkänd. Vid vilka tider långivaren handlägger ansökningar och därmed kan betala ut snabblån kan dock skilja sig åt.

1. Lån med direkt utbetalning till Nordea dygnet runt

Vissa kreditgivare har mer eller mindre automatiska handläggningsprocesser som gör att låneansökningar godkänns direkt om de uppfyller bankens krav. SMS lånet kan därför betalas ut dygnet runt till ditt Nordea-konto, då det inte krävs att en handläggare är på plats och godkänner ansökan.

Med denna typ av mikrolån med utbetalning dygnet runt kan du få pengarna utbetalda även under kvällar, helger och röda dagar.

2. SMSlån som betalas ut direkt till Nordea under öppettider

Andra banker behandlar endast ansökningar manuellt under kontorstider. I dessa fall kan du behöva vänta lite längre tills pengarna finns på ditt konto.

En handläggare måste då gå igenom din ansökan och ta ett aktivt beslut om huruvida lånet ska beviljas eller inte. Blir din ansökan godkänd betalas pengarna ut direkt.

Många kreditgivare har idag även öppet på kvällar och helger och kan därför behandla ansökningar relativt snabbt. Dock finns begränsningar i hur snabbt du får pengarna om banken bara betalar ut under öppettider jämfört med långivare med automatisk handläggning.

Exempel på långivare som erbjuder SMS lån direkt till Nordea

 • EverydayPlus: Utbetalning till Nordea under öppettider | Ränta 39 %.
 • Northmill: till storbanker under öppettider | Ränta 4,9 – 19,9 %.
 • Ferratum: till flera banker dygnet runt | Ränta 39,6 %.
 • Saldo: Betalar direkt till flera banker dygnet runt | Ränta 39 %.
 • Fixza: Direktbetalning till Nordea under öppettider | Ränta 39 %.

Få pengarna till Nordea samma dag utan direktbetalning

För att vara säker på att du kan få ett snabblån av pengar idag måste som sagt även långivaren ha konto hos Nordea. Sker utbetalningen innan en viss bryttid får du ditt SMS lån till Nordea samma dag, även om långivaren inte har samma bank.

Nedan kan du se vilka bryttider som vanligtvis gäller för utbetalningar från andra banker till Nordea. Dessa kan dock variera mellan olika banker. Tänk på att vara ute i god tid med din ansökan för att långivaren ska hinna handlägga den och betala ut lånet innan bryttiden.

Lånealternativ med direkt utbetalning till andra banker

Använder du konton hos flera olika banker kanske du även kan vara intresserad av lån som betalas ut direkt till dessa:

Låneförmedlare tar längre tid men kan ge bättre villkor

Om du inte behöver pengar akut och har möjlighet att vänta några dagar extra på att få lånet utbetalt finns möjligheten att ansöka via en låneförmedlare. Där kan du jämföra lån från 5 000 kr ända upp till 600 000 kr.

Genom att göra detta har du chans att få bättre lånevillkor och lägre lånekostnader. Kanske har du även lån och krediter med hög ränta sedan innan? Då är det ett bra läge att passa på att samla dessa i samband med att du söker nytt lån.

Sambla – jämför lån hos över 40 långivare

Hos Sambla kan du ansöka om lån på mellan 5 000 – 600 000 kr med ränta från 2,95 %. Fördelen är att du får svar från över 40 banker och långivare med endast en kreditupplysning hos UC. När du tagit del av bankernas erbjudanden har du 30 dagar på ditt att bestämma vilket lån som passar dig bäst.

Läs mer & ansök hos Sambla

Räkneexempel: Skillnad i kostnader mellan SMSlån och privatlån

SMSlån har vanligtvis högre ränta än privatlån, varför det många gånger kan bli billigare att vänta 1 – 3 bankdagar extra på att få utbetalningen. Nedan visar vi ett exempel på hur stor skillnaden i kostnader kan vara för de olika lånetyperna.

 

Exemplet visar att månadskostnaden för ett vanligt privatlån blir 152 kr lägre än för SMSlånet på samma belopp. Skillnaden i totalkostnad uppgår till 2 631 kr, vilket innebär att SMSlånet blir ca 3 gånger så dyrt som privatlånet i slutändan. Vid högre belopp blir skillnaden väsentligt större.

Vanliga frågor

Kan jag ansöka om ett snabblån hos Nordea?

Nej, Nordea erbjuder inte själva snabblån med direkt utbetalning. Ansöker du om lån hos Nordea har de vanligtvis relativt lång handläggningstid innan du får besked och kan få pengarna utbetalda. Det minsta belopp du kan låna hos Nordea är 10 000 kr.

Går det att få ett snabblån utbetalt direkt på helgdagar till Nordea?

Ja, flera långivare erbjuder SMS lån med direkt utbetalning av lån även på helger till ditt konto hos Nordea. För detta krävs att långivaren har öppet alternativt behandlar ansökningar automatiskt. Dessutom krävs att långivaren har konto hos Nordea.

Är kreditgivaren ansluten till Trustly har du möjlighet att få pengarna direkt, oavsett vilken bank långivaren betalar ut pengarna ifrån. Trustlys tjänst är kostnadsfri för dig som låntagare.

Hur snabbt går det att få ett lån med direkt utbetalning till Nordea?

Du har möjlighet att få pengarna så snabbt som inom 15 minuter hos vissa långivare. Detta gäller dock under vissa förutsättningar. Du kan läsa mer om detta längre upp i denna artikel.

Betalas pengarna för lånet ut direkt till Nordea?

Ja, i vissa fall kan lånepengarna synas på ditt Nordea-konto nästan direkt efter att du ansökt. Det beror på om långivaren har möjlighet att handlägga din ansökan vid den tidpunkt du skickar in den.

Ibland sker även handläggning digitalt genom automatiska processer, vilket kan göra att det går snabbare.

Kan jag få ett SMSlån med direktutbetalning till Nordea trots anmärkningar?

Ja, du kan få ett SMSlån med direkt utbetalning med betalningsanmärkning även som Nordea-kund. Ett flertal långivare godkänner att du har en eller flera betalningsanmärkningar. I listan ovan kan du se vilka dessa är.