Låna pengar online

Snabblånen.nu gör det enkelt för dig att låna online. På denna sida har vi samlat alla lån som går att ansöka om online – blancolån såväl som SMSlån.

Sök privatlån online via låneförmedlare

Senast uppdaterad torsdag den 17:e juni 2021 av Axel Mattsson

Behöver du låna till en ny bil eller något annat för ett lite större belopp är ett privatlån det bästa alternativet. Smartast är då att ansöka via en låneförmedlare. Där kan du jämföra över 40 långivare med en och samma ansökan och med bara 1 kreditupplysning hos UC.

Sambla låneförmedlare

Sambla är den låneförmedlare som har bäst kundbetyg hos betygstjänsten Trustpilot. Hos dem kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kronor med en räntesats på 2,90 – 39,6 %. Endast en UC tas som alla aktörer får ta del av. Många långivare svarar direkt och lånet betalas ut inom ett par dagar.

Grundkrav för att ta lån via Sambla

 • Ålder: Minst 18 år.
 • Inkomst: Minst 8 400 kr per månad.
 • Betalningsanmärkningar: Upp till max 10 st.
 • Hemvist: Bosatt och skriven i Sverige med svenskt personnummer.
 • Skulder: Ingen aktiv skuld hos Kronofogden.
Läs mer & ansök hos Sambla

Jämför alla SMS-lån du kan söka online

Strax härunder hittar du en lista över de bästa snabblånen just nu. Listan gör det enkelt att filtrera fram ett lån som passar dig. Välj belopp och kryssa i dina önskemål för att gallra i listan.

Klicka på ”Mer info” om du vill läsa mer om en viss långivare. När du hittat det lån som känns lämpligt för dig kommer du direkt till ansökningsformuläret via knappen ”Låna nu”.

Vad är ett onlinelån?

Ett onlinelån är exakt vad det låter som – ett lån som du ansöker om online via nätet. Du går till en långivares hemsida, fyller i ansökningsformuläret och skickar in. I många fall svarar långivarna direkt och du kan faktiskt ha pengarna på kontot inom en timme om du får lånet beviljat.

Tidigare var det i princip bara så kallade nätbanker som erbjöd onlinelån. De ”vanliga” bankerna har dock i allt större utsträckning börjat erbjuda både små och stora onlinelån för att möta upp den allt hårdare konkurrensen.

Online lån – olika belopp för olika behov

Vad är det du ska låna till? Är du tvungen att få lån snabbt? Det har betydelse för vilken typ av lån som är lämpligt att ansöka om. De vanligaste lånetyperna är SMSlån och privatlån, som har helt olika förutsättningar och kostnader.

SMS-lån när du inte behöver ett stort onlinelån

Ett SMSlån, eller snabblån, är lämpligt för dig som behöver låna lite mindre belopp. Med ett sådant kan du låna från 1 000 kr och upp till 50 000 kr, antingen i form av ett vanligt lån eller via en flexibel kontokredit.

SMSlånet har kort återbetalningstid, ofta mellan 30 – 90 dagar. Den effektiva räntan kan skjuta i höjden men i och med att lånebeloppen är låga behöver det inte betyda att det blir så mycket i kronor och ören räknat.

Privatlån – när du behöver låna mer än 30 000 kr

Privatlånet är det bästa alternativet för dig som tänker renovera i bostaden, köpa en ny bil eller göra något annat som kräver en lite större investering. Med ett privatlån kan du söka mellan 5 000 kr – 600 000 kronor med ett räntespann mellan 2,95 – 39,6 %.

Som du märker överlappar lånen varandra när det gäller beloppen 5 000 till 50 000 kr. Ska du låna inom det spannet kan du alltså välja vilket som. Är det bråttom med pengarna kan du få ett SMS lån direkt utbetalat till din bank samma dag. Prioriterar du låg ränta är blancolånet det bästa alternativet.

Fördelar med att ansöka om lån online

Det finns flera fördelar med att söka ett lån eller en kredit direkt online. Den mest uppenbara fördelen är förstås att det går snabbt och enkelt att låna online. I bästa fall kan det ta så lite tid som en timme mellan tanken på att låna och tills du har pengarna insatta på ditt bankkonto.

Du slipper besöka din bank

Idag behöver man inte längre klä upp sig och sitta med mössan i hand på ett bankkontor för att i bästa fall få ett lån av banken. Att få ett lån utbetalt kunde ta flera veckor, om man nu ens fick låna några pengar. Det går betydligt snabbare när du lånar online.

Banklån online gör det lättare att hitta de bästa villkoren

I fallet ovan har du en enda bank att förlita dig på och hoppas på det bästa. Väljer du istället att låna pengar online har du alla Sveriges banker till ditt förfogande och kan söka lån hos den bank som passar dig bäst.

Ingen väntan på att få låneavtalet hemskickat

I vissa fall kan långivare skicka ett avtal med posten hem till dig. Du signerar avtalet och skickar tillbaka det – ett omständligt sätt att låna pengar. Med hjälp av ditt BankID ansöker du på några minuter istället för att det ska ta flera dagar att få lånet beviljat.

Du får koll på om det finns nya långivare och banker på marknaden

Lånemarknaden är en bransch i ständig förändring. SMSlån hos nya aktörer har ofta attraktiva villkor och sätter press på de etablerade bankerna. Därför håller vi på Snabblånen.nu ständig utkik efter nya långivare och lägger upp dem på våra sidor, för att kunna ge dig bästa möjliga villkor.

Många oroar sig för hackare och vågar inte låna online

Du har säkert läst larmrapporterna om skimmade betalkort, kortbedrägerier och identitetsstölder på nätet. Förvisso ska man vara försiktig när man kommunicerar på nätet men just att ansöka om lån online är i det närmaste idiotsäkert. Det finns två anledningar till det.

 1. ALLA långivares webbplatser är skyddade av avancerade SSL-certifikat. Det betyder att all information du skickar över nätet är starkt krypterad och skyddad.
 2. BankID anses allmänt som en av de säkraste metoderna i världen när det gäller att identifiera sig online. När du signerar med BankID skickas ingen personlig information över nätet utan den infon finns i trygghet på din bank.

Du kan alltså vara fullständigt trygg när du ska låna pengar online.

De flesta SMSlån online är utan kreditupplysning hos UC

Även om låneförmedlare som Advisa, Sambla och Zmarta bara tar en enda UC så vill man inte alltid få en förfrågan registrerad. Därför kan det vara bra att känna till att nästan samtliga SMSlån är utan UC. Istället tar långivarna kreditupplysningen hos företag som Bisnode eller Creditsafe.

Om du då tänker dig att låna ett belopp på mellan ca 5 000 och 25 000 kan det vara en bra idé att välja ett SMS lån och låna pengar utan UC med BankID. Det gör att din kreditvärdighet hos UC förblir opåverkad.

Tänk på detta innan du lånar online

 • Ta god tid på dig när du jämför långivare. Det är många att välja på och du vill vara säker på att hitta det lån som passar dig bäst.
 • Undvik fasta kostnader. Försök att hitta lån som inte har dyra uppläggnings- och aviavgifter. Det är onödiga tillägg som bara fördyrar lånet.
 • Kontrollera långivarens krav. Om du inte uppfyller samtliga grundkrav för lånet kommer du bli nekad direkt.
 • Gör upp en budget. Räkna ihop dina inkomster och utgifter så att du kan vara säker på att kunna betala tillbaka lånet.

BankID är en förutsättning för att låna pengar online

Om du ska kunna söka lån på nätet behöver du skriva under ansökan, och signera avtalet när lånet är beviljat. Av den anledningen är det nödvändigt att du har ett BankID. Det är nämligen bara ett fåtal långivare som erbjuder möjligheten att få avtalet hemskickat för underskrift. Vill du ha pengarna snabbt är BankID ett måste.

BankID skaffar du genom din egen bank. Det är bara att logga in på internetbanken, leta upp ”mobila tjänster” eller liknande och beställa tjänsten. BankID finns i tre olika versioner:

 • Mobilt BankID. Det vanligaste sättet. BankID som en app i din smartphone.
 • Ett program du tankar ner från banken och installerar i din dator.
 • Kort/dosa. Ett smart card som du använder tillsammans med en bankdosa.

För att skaffa BankID behöver du ha konto i en av de utfärdande bankerna Nordea, Handelsbanken, Swedbank, SEB, Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd, ICA-banken, Ålandsbanken och Ikano Bank.

Vanliga frågor

Är det dyrare att låna online än på traditionellt vis?

Nej, det är varken dyrare eller billigare att låna online. Sättet med vilket du ansöker på har ingen betydelse för vilka kostnader du får på lånet. Oavsett ansökningsmetod är det dessutom helt kostnadsfritt att ansöka om lån. Med det sagt kan det ofta bli billigare att låna online än hos din vanliga bank.

Finns det några nackdelar med att låna online?

Nej, såvitt det är känt finns det inga som helst nackdelar med att ansöka om lån online, snarare fördelar som snabbhet, enkelhet och möjligheten att jämföra lån. Den enda nackdelen skulle i så fall vara att det är lätt att låna på impuls.

Hur mycket pengar kan man låna med ett onlinelån?

Det beror helt på långivarens riskbedömning och uppgifterna i kreditupplysningen. Bortser man från bedömningen av din kreditvärdighet är dessa belopp tillgängliga när man lånar online:

 • Privatlån: 5 000 – 600 000 kronor
 • SMSlån: 500 – 50 000 kr
 • Kontokredit: 1 000 – 50 000 kr

Hur snabbt kan jag få mina pengar?

Det beror på vilken låneform det gäller. Ett SMSlån betalas i regel ut samma dag som du får lånet beviljat, hos vissa sker det med automatik dygnet runt. Med ett privatlån får du pengarna inom 1-5 bankdagar.