Snabblån helg - låna pengar snabbt på helgen

Ibland uppstår det en situation där man behöver låna pengar direkt på kontot under en helg, men tyvärr har väldigt få banker öppet på lördagar och söndagar.

Vi på snabblånen.nu har därför samlat alla som erbjuder SMS lån under helgen för att göra det enkelt för dig som behöver ett helglån. De flesta lånen du hittar på sidan är lån utan UC.

Jämför lån med direkt utbetalning under helg

Senast uppdaterad tisdag den 15:e juni 2021 av Axel Mattsson

Nedan hittar du en lista med låneaktörer där du har möjlighet att låna pengar snabbt med utbetalning helg. Är du ute efter en specifik typ av lån (t.ex. ett SMSlån utan UC med direkt utbetalning vid helg) kan du använda filtret för att sortera fram det alternativ som passar dig bäst.

OBS: för att ett SMSlån med utbetalning helg ska nå ditt konto direkt behöver långivaren ha stöd för utbetalningar under helgen till din bank. Vilken bank respektive aktör kan betala ut till under helgdagar hittar du under “Mer info” i längst ner på varje låneförslag.

Behöver du låna mer än 50 000 kr på helgen?

I listan ovan visar vi endast långivare som erbjuder SMS lån på helger. Anledningen är att i princip alla de långivare som erbjuder helglån är just snabblån. Det finns dock ett undantag!

Hos Lendify har du möjlighet att ta ett låna pengar direkt på kontot under helgen. Deras öppettider är lördagar 11:00 – 15:00, medan de har stängt på söndagar. Med det sagt har de möjlighet att bevilja och betala ut lån även när de håller stängt om du uppfyller deras grundkrav.

Grundkrav du måste uppfylla för helglån hos Lendify

  • Du är folkbokförd Sverige
  • Du är 18 år eller äldre
  • Du har en deklarerad årsinkomst på 180 000 kr eller mer
  • Du saknar anmärkningar och skulder hos Kronofogden
  • Du har svenskt Bank ID och bankkonto

Observera att Lendify i vissa fall behöver verifiera din inkomst och/eller identitet. I dessa fall behöver du skicka in dokument som de endast kan behandla under deras öppettider (mån – lördag).

TIPS: låna pengar på helgen hos Lendify via förmedlare

Det smartaste sättet att ansöka om ett lån via Lendify är genom en låneförmedlare. När du ansöker hos en förmedlare görs det nämligen fortfarande bara en enda kreditupplysning hos UC, medan din låneansökan skickas till flera olika banker samtidigt.

Det gör att Lendify kommer att ta emot din låneansökan precis som om du ansöker direkt via deras sida, men om du mot förmodan blir nekad ett lån hos dem har du fortfarande chans att bli beviljad hos andra långivare än dem.

Vi rekommenderar att du använder Lendo när du ska ansöka om ett privatlån på helgen. Du hittar en länk till deras ansökningsformulär nedan.

Ansök hos Lendify genom förmedlare

Krav för att få ett SMSlån på en helg

  • Du är myndig (minst 18 år, men ibland krävs 20 – 21)
  • Du har någon typ av inkomst (helst även deklarerad inkomst)
  • Du har inga aktiva ärenden hos Kronofogden
  • Du är folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
  • Du har möjlighet att signera låneavtalet på distans med Bank-ID

Vilken bank du har är viktigt vid SMSlån med helgutbetalning

Om du ansöker om ett SMSlån på helgen och behöver ha pengarna på kontot samma helg är det viktigt att långivaren du vänder dig till har ett bankkonto på samma bank som du själv.

Anledningen till att du behöver använda samma bank är att det inte går att göra överföringar mellan olika banker under helgdagar i Sverige. Det är endast överföringar inom konton på samma bank (t.ex. Swedbank till Swedbank) som genomförs omedelbart oavsett vilket dag eller tid det är.

Om det exempelvis genomförs en banköverföring från ett Swedbank-konto till ett konto på Nordea under en lördag kommer alltså inte pengarna synas på Nordea-kontot förens på måndag morgon.

De flesta långivarna har bankkonton hos flera olika banker

Som tur är har de flesta långivarna koll på begränsningen med överföringar mellan olika banker, och har löst problemet genom att starta bankkonton på flera olika banker. På det sättet kan ofta en och samma långivare erbjuda SMS lån med utbetalning helg till flera olika banker.

Det vanligaste är att det erbjuds direktutbetalning till Sveriges fyra storbanker. Att få ett lån med helgutbetalning till Swedbank är således sällan ett problem, och är möjligt hos de flesta låneaktörerna.

Har man däremot en mindre bank såsom ICA-Banken, Länsförsäkringar eller Skandiabanken har man betydligt färre alternativ. Vi rekommenderar då att man tittar på ett Trustly lån. Genom betaltjänsten Trustly kan flera långivare nämligen betala ut pengar till fler banker under helgen.

Två typer av långivare erbjuder SMSlån under helg

De flesta långivarna i Sverige erbjuder inte lån under helger överhuvudtaget, men de som faktiskt gör det kan sorteras in i två underkategorier.

Långivare med automatisk handläggning

De kreditgivare som har ett automatiserat system för att ta emot ansökningar, behandla dem samt betala ut eventuellt godkända lån kan alltid erbjuda SMS lån under helger, oavsett när du ansöker.

På grund av att dessa långivare inte är beroende av någon mänsklig handpåläggning kan de i praktiken erbjuda lån 24/7, tex. mitt i natten på en lördag.

En nackdel med långivare som har automatiska kreditvärderingssystem är att de ofta tittar noggrant på din deklarerade inkomst. För personer som har en lägre deklarerad inkomst än vad de tjänar idag kan detta vara till ens nackdel.

Om du exempelvis tjänar 25 000 kr i månaden idag, men inte gjorde det för 1 – 2 år sedan och därmed har en lägre (eller ingen) deklarerad inkomst där kan du i vissa fall bli nekad ett lån då långivaren inte har något sätt att verifiera att du har den inkomst du påstår ha.

Långivare med manuell handläggning

De låneaktörer som erbjuder SMSlån under helger men som inte har automatiserade system använder sig istället av manuell handläggning, det vill säga att en mänsklig lånehandläggare går igenom din ansökan.

När du ansöker om ett helglån hos en kreditgivare med manuell handläggning tar det ofta bara 1 – 2 timmar att få svar på din ansökan. Det går alltså att få lån snabbt även om det kräver mänsklig handpåläggning.

Fördelen med dessa långivare är att de kan ta höjd för att du har en låg deklarerad inkomst, eller om du i annat fall behöver styrka eller verifiera någon uppgift. Nackdelen är att du endast kan bli beviljad ett SMS lån på helg under deras öppettider, vilket oftast bara är några timmar under lördagar och söndagar.

Exempel på öppettider för långivare som erbjuder SMS lån vid helg

Nedan hittar du en tabell som anger vilka öppettider olika långivare har, samt vilka banker de kan erbjuda lån med helgutbetalning till.

Risker med SMS lån under helgen

Att låna pengar en helg kan vara räddaren i nöden om du exempelvis behöver betala något som du inte har möjlighet att betala för tillfället, men som du har råd att betala i längden.

Det är däremot viktigt att uppmärksamma riskerna med att ta SMS lån på helgen. På grund av att det är enkelt att ansöka kan man lockas att låna under exempelvis alkoholpåverkan.

Vi avråder därför starkt att låna till exempelvis spel, festande eller andra inköp som inte är nödvändiga.

Vanliga frågor

Hur mycket pengar kan jag låna direkt på kontot under en helg?

De flesta långivare erbjuder lånebelopp mellan 1 000 – 50 000 kronor, men det går även att låna upp till 500 000 kr via Lendify under helgen.

Hur mycket just du kan låna går däremot inte att säga på förhand, utan det avgörs utifrån en individuell bedömning av din kreditvärdighet och betalningsförmåga.

Får jag sämre villkor om jag lånar under helgen?

Nej, det är precis samma villkor, krav och kostnader som gäller om du ansöker om ett snabblån en lördag eller söndag som om du ansökt under en vardag.

inns det lån utan UC med utbetalning helg?

Ja, alla förutom ett lån vi listar på den här sidan erbjuder SMSlån under helg utan UC. Det är inga som helst problem att ta ett snabblån utan UC med pengar direkt under helgdagar och röda dagar.

Kan jag ta SMSlån en helg med betalningsanmärkning sen tidigare?

Ja, det går att bli bevilja snabblån med betalningsanmärkning även om du har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare. Med det sagt är det precis som under vardagar svårare att bli beviljad om du har en anmärkning.