Låna pengar och få besked direkt

När du behöver få ett lån med svar direkt på skärmen kan du få hjälp att hitta rätt här. På Snabblånen.nu har vi listat alla långivare som kan ge dig svar direkt och upp till 15 minuter efter att du skickat in din ansökan.

Jämför lån med svar direkt på ansökan

Senast uppdaterad måndag den 21:e juni 2021 av Axel Mattsson

Sortera listan över långivare genom att fylla i vilka attribut du vill att lånet ska ha. På så vis kan du jämföra villkoren hos olika långivare och enkelt se vilka som passar dig.

Läs mer om lånets villkor och krav genom att klicka på “Mer info”. Fyll i ansökan och få svar direkt genom att trycka på “Låna nu”.

Går det att ansöka om lån och få besked direkt?

Ja, många långivare kan erbjuda besked direkt på din låneansökan. Hos dessa aktörer får du ditt besked högst 15 minuter efter att ansökan är inskickad, vare sig du blivit beviljad ett lån eller inte. Under vissa förutsättningar kan du också få pengarna på ditt konto omedelbart.

Tre olika typer av besked för lån med svar direkt

För lån med svar direkt får du alltid besked inom 15 minuter från det att du skickat in din ansökan. Svaret kommer att vara ett av de 3 följande alternativen:

1. Ansökan är godkänd

Ibland kommer långivaren inte att hitta några frågetecken när de behandlar din ansökan om lån eller vid kreditupplysningen. I dessa fall får du svar direkt om att lånet är godkänt och redo för utbetalning.

Längre ner kan du läsa om huruvida du kan få ett SMSlån med direktbetalning eller inte och vad som gäller kring det.

2. Din ansökan behöver kompletteras

En del långivare som kan ge svar direkt gör det uteslutet, medan andra ibland gör en manuell check när det behövs. Det innebär att din ansökan preliminärt kan godkännas i väntan på kompletterande underlag.

Får du besked om att din ansökan behöver kompletteras betyder det att långivaren inte kan ta ett beslut enbart baserat på de uppgifter de fått in. Du kan då vara tvungen att skicka in kompletterande dokument, t.ex. lönespecifikationer som styrker dina inkomstuppgifter.

3. Lånet är ej godkänt

Om långivaren av någon anledning inte kan bevilja dig ett lån kommer beskedet att lyda “Lånet är ej godkänt”. Det kan bero på att du inte uppfyller deras krav med avseende på t.ex. inkomst eller skulder hos Kronofogden, eller att kreditgivaren anser att din kreditvärdighet är för låg.

Får du avslag på din låneansökan är långivaren skyldig att informera dig om orsaken. Syftet med detta är att du ska kunna göra de förändringar som behövs för att bli beviljad lån i framtiden.

Villkor som ofta förekommer hos lån med besked direkt

Ett lån med svar direkt är i princip alltid ett vanligt snabblån med kort handläggningstid. Här nedan kan du se vilka villkor som är vanliga för denna typ av lån.

Grundkrav för att ansöka om lån med svar direkt

För att göra handläggningstiden så kort som möjligt har långivaren ofta automatiserat denna process. Detta gör att det är viktigt att du uppfyller vissa grundkrav för att få låna pengar med svar direkt.

Du som vill ansöka om lån ska:

  • Ha fyllt 18 år.
  • Ha svenskt BankID.
  • Vara folkbokförd på svensk adress.
  • Ha en inkomst på minst 24 000 kr per år före skatt.
  • Ej ha skulder hos Kronofogden.

Tänk på att kraven kan skilja sig åt mellan olika aktörer samt att du inte är garanterad att bli beviljad ett lån även om du uppfyller samtliga krav som nämns ovan.

Att låna pengar med svar direkt medför något högre krav

Eftersom kreditgivare som erbjuder lån med besked direkt handlägger ansökningar automatiskt har de mindre möjlighet att bilda sig en helhetsuppfattning om din ekonomi. För att minska sin egen risk ställer de därför relativt höga krav på låntagaren.

Ett exempel på dessa höga krav är inkomstkontrollen. Via automatisk handläggning kollas endast din deklarerade inkomst. Om denna understiger långivarens minimikrav på inkomst, kommer du att bli nekad lånet direkt.

När det däremot gäller låneansökningar som behandlas manuellt gör långivaren en samlad individuell bedömning. Detta gör att de oftast får en bättre helhetsbild av din ekonomi.

I slutändan leder detta till att fler blir beviljade lån om ansökan handläggs manuellt jämfört med automatisk handläggning.

Ibland får du vänta på pengarna även om du får svar direkt

Att du kan ansöka om lån och få svar direkt betyder inte nödvändigtvis att du kan få tillgång till pengarna direkt. Det finns nämligen ett par viktiga faktorer som avgör om det är möjligt eller ej. Här följer en snabb förklaring för dig som är i behov av att låna pengar idag.

Svar direkt betyder inte alltid direkt utbetalning

Att en långivare erbjuder svar direkt innebär inte alltid att utbetalningen sker omedelbart efter att du blivit beviljad. Om det är det du är ute efter måste du kolla att långivaren erbjuder SMSlån med utbetalning dygnet runt.

Det finns flera långivare som ger svar direkt men endast gör utbetalningar under sina öppettider. Ansöker du om ett lån hos en sådan långivare behöver du vänta på utbetalningen tills nästkommande bankdag om du blivit beviljad utanför deras kontorstider.

Utbetalningshastigheten beror på din bank

När ditt lån väl betalas ut krävs att den kreditgivare du lånar pengar från har bankkonto i samma bank som du själv för att du ska kunna få pengarna direkt. Har ni inte samma bank gäller vissa särskilda bryttider för när pengarna blir synliga på ditt konto.

Många banker tillhandahåller idag konton för utbetalning i flera olika banker just för att överföringen ska kunna göras på en gång. I listan ovan kan du se var de olika långivarna har sina konton.

Har långivaren avtal med Trustly finns även möjlighet att få pengarna direkt dygnet runt, även om överföringen sker mellan två olika banker.

Exempel på långivare som erbjuder lån med svar direkt

  • Daypay: Svar direkt – dygnet runt | Ränta 39 %.
  • Saldo: Svar direkt på skärmen | Ränta 39,5 %.
  • Lumify: Alltid svar inom 15 min | Ränta 39 %.
  • Monetti: Svar direkt dygnet runt | Ränta 39 %.
  • Ferratum: Svar inom 10 minuter | Ränta 39,6 %.

Vanliga frågor

Kan man ansöka om lån och få svar direkt på skärmen?

Ja, det finns några långivare som kan ge dig svar direkt på skärmen. I de flesta fall kan du dock behöva vänta på svaret i upp till 15 minuter. Detta förutsätter att långivaren har en automatisk handläggningsprocess.

Hur snabbt kan jag få ett lån med svar direkt?

Du kan få svar på din ansökan direkt inom 15 minuter. Blir du beviljad kan pengarna ofta betalas ut direkt, och om du och långivaren har konton i samma bank har du tillgång till pengarna omedelbart.

Kan jag få svar direkt på min låneansökan trots anmärkningar?

Ja, du får vanligtvis svar inom 15 minuter hos de långivare som handlägger låneansökningar automatiskt. Du får ett besked direkt oavsett om du blir beviljad lån eller inte.

Går det att få ett lån med besked direkt även på helgen?

Ja, hos långivare med digitaliserad handläggningsprocess får du svar direkt på din ansökan dygnet runt, även under helger och röda dagar. Det innebär att du kan få ett SMSlån på söndag – även på helgdagar utanför vanliga kontorstider.