Lån med Bisnode

Här har vi listat de långivare som erbjuder lån via Bisnode. Att ta ett SMSlån med Bisnode innebär att du inte riskerar att försämra din kreditvärdighet hos andra kreditupplysningsföretag.

Jämför låneföretag som använder Bisnode

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

I listan här nedan kan du se vilka lån som använder Bisnode för kreditförfrågningar. För att hitta alla lån med Bisnode som uppfyller dina önskemål filtrerar du listan med hjälp av menyn.

Läs mer om lånets krav och villkor genom att klicka på “Mer info”. Klicka på “Låna nu” för att komma vidare till låneansökan.

Vad är ett Bisnode lån?

Ett Bisnode lån är ett lån där långivaren i samband med att de handlägger din ansökan tar en kreditupplysning hos företaget Bisnode. Till skillnad från större banker som vanligtvis använder UC för kreditupplysningar är det framförallt mindre långivare med utbud av SMSlån som använder Bisnode.

Antal UC-förfrågningar och tidigare lån spelar ingen roll vid Bisnode lån

Har du många förfrågningar hos UC påverkas din UC-score negativt. Däremot ser inte Bisnode hur många UC-förfrågningar som finns registrerade på dig, vilket gör att det inte påverkar deras kreditbedömning alls. Därför har du större chans att bli beviljad ett lån trots många UC genom att ansöka om ett Bisnode lån.

Bisnode har inte heller tillgång till UC:s register om hur många och vilka lån du har inrapporterade sedan tidigare. Därför påverkar inte antalet befintliga lån och storleken på dessa Bisnodes kreditbetyg.

Antal Bisnode-förfrågningar har betydelse

Till skillnad från t.ex. Creditsafe lån där antalet förfrågningar inte påverkar ditt kreditbetyg alls, försämras din kreditvärdighet hos Bisnode ju fler förfrågningar du har hos dem. Varje förfrågan sparas nämligen i 12 månader. Ju fler förfrågningar du har, desto sämre kreditbetyg får du.

Låneföretag som använder Bisnode ser dock inte hur många förfrågningar du har de senaste 12 månaderna. Det visar sig alltså bara som en sänkning av ditt totala kreditbetyg.

Lån som använder Bisnode är ofta SMSlån

För privatlån används nästan uteslutande UC för kreditupplysningar. Därför är det vanligast att Bisnode används för t.ex. snabblån. När du ansöker om ett SMSlån utan kreditupplysning via UC sker därför kreditprövningen istället vanligen via Bisnode eller Creditsafe.

Vanliga egenskaper hos Bisnode-lån

Varför det kan vara bra att välja Bisnode lån

Ibland kan det vara en fördel att välja ett lån med Bisnode framför ett lån där långivaren tar sin kreditupplysning hos något annat upplysningsföretag. Nedan hittar du några förklaringar till varför det är på detta sätt.

Det skonar din kreditvärdighet hos UC

Alla banker och de flesta kreditinstitut som erbjuder lån på stora belopp hämtar sin kreditupplysning hos UC. Om du planerar på att t.ex. ta ett bolån i framtiden vill du därför att ditt kreditbetyg hos UC ska vara så högt som möjligt.

Ett sätt att skydda din kreditvärdighet är därför att välja ett Bisnode lån när du endast behöver mindre belopp. Du slipper därmed samla på dig flera kreditupplysningar hos UC.

Låneföretag som använder Bisnode rapporterar sällan lån

Ju fler lån och krediter du har sedan innan, desto svårare är det att få ett nytt lån. Långivare som använder UC är tvungna att rapportera in beviljade lån till UC:s låneregister.

Vid en kreditupplysning hos Bisnode syns inte lån tagna med UC. Därmed kan du via dem ofta låna pengar som ej kreditvärdig hos UC.

Långivare som gör kreditupplysning hos Bisnode är dock inte skyldiga att rapportera lån till UC. Det händer ibland att de ändå gör det, men vanligtvis rapporteras inga utbetalda lån och krediter till UC. Därmed påverkas oftast inte din kreditvärdighet hos UC av ett lån med Bisnode.

Små skillnader i de olika företagens kreditbetyg kan vara avgörande

Alla kreditupplysningsföretag använder ungefär samma källor för insamling av underlag för kreditbedömning. Därför skiljer sig normalt sett heller inte de olika företagens kreditbedömning åt särskilt mycket.

Din kreditvärdighet hos ett kreditbedömningsföretag påverkas inte av hur ett annat företag har bedömt din betalningsförmåga. I många fall är det t.ex. lättare att bli beviljad ett Bisnode lån än ett lån via UC.

Eftersom de olika upplysningsföretagen använder olika metoder för att behandla de uppgifter de får in, finns det ofta marginella skillnader i kreditbedömningen. Dessa skillnader kan vara avgörande för om du blir beviljad lån eller inte.

Antalet betalningsanmärkningar du samlat på dig kan t.ex. bedömas olika. Det som hos UC kan anses vara orsak att neka lånet kanske godtas hos de andra upplysningsföretagen, även om det sänkta betyget kan resultera i en något högre ränta.

Exempel på långivare som använder Bisnode

 • Fairlo: Kontokredit på mellan 2 000 – 100 000 kr | Ränta 11,39 – 17,52 %.
 • Loanstep: Erbjuder lån mellan 3 000 – 25 000 kr | Ränta 15,4 – 38,4 %.
 • Monetti: Kredit mellan 2 000 – 20 000 kr | Ränta alltid 39 %.
 • Brixo: Kontokredit 3 000 – 30 000 kr | Ränta alltid 25,95 %.
 • Mobillån: Snabblån mellan 1 000 – 30 000 kr | Ränta alltid 39 %.

Wästgöta Finans erbjuder lån med Bisnode upp till 300 000 kr

Hos Wästgöta Finans har du möjlighet att låna större belopp utan UC. Wästgöta Finans erbjuder lån via Bisnode på mellan 30 000 – 300 000 kr. Räntan ligger mellan 3,5 – 14,95 % och bestäms individuellt. Återbetalningstiden för lånet kan läggas upp på 2 – 10 år.

Läs mer & ansök hos Wästgöta

Nya lån med Bisnode

 • Monara: Låna 1 000 – 30 000 kr helt utan avgifter, ränta 26,5 %.
 • Saldo: Erbjuder mindre snabblån mellan 1 000 – 5 000 kr, ränta 39 %.
 • Fixza: Erbjuder sedan november 2020 SMSlån snabbt upp till 5 000 kr.
 • Fairlo: Ansök om kontokredit mellan 2 000 – 50 000 kr, avgiftsfritt.

Risker förknippade med Bisnode lån

Att det är lättare att bli beviljad ett lån med Bisnode är många gånger en fördel, men det finns även vissa nackdelar kopplade till detta. Risken för överskuldsättning ökar t.ex. markant.

Det beror på att låneföretag som använder dessa alternativa upplysningsföretag inte ser vilka befintliga skulder som finns registrerade. Ibland resulterar detta i att personer som egentligen inte bör ta ett lån ändå blir beviljade, vilket kan leda till problem att få ekonomin att gå ihop.

Därför bör man vara restriktiv med att ta nya lån om man inte har råd att betala dem. Vid uteblivna betalningar riskerar man att hamna på obestånd och få en betalningsanmärkning.

Kreditbedömning och kreditbetyg hos Bisnode

För att kunna uppskatta din återbetalningsförmåga och ge beställaren av kreditupplysningen en kreditbedömning görs en sammanvägning av olika faktorer. Nedan kan du se exempel på vilken information som kan påverka ditt kreditbetyg och varifrån den inhämtas.

Vilken information hämtas var?

 • Skatteverket: Civilstånd, taxerad inkomst, folkbokföringsadress.
 • Bolagsverket:
 • Lantmäteriet:
 • Tingsrätten: Konkurser, tvister.
 • Kronofogden: Skuldsaldo, betalningsanmärkningar.

Kreditscore hos Bisnode

Bisnode använder en skala mellan 1 – 10 för att sätta kreditbetyg. En person med ett kreditscore på 10 kan bli beviljad nästan vilket lån som helst. Kreditscore 0 innebär vanligtvis skulder hos Kronofogden, vilket gör det i princip omöjligt att få lån. Emellan dessa ytterligheter ges poäng och betyg enligt följande tabell:

 

Tips – ta reda på ditt personliga kreditbetyg hos Bisnode

Du kan själv begära ut vilken information Bisnode har om din ekonomi genom att använda tjänsten Min upplysning. Där kan du bilda dig en egen uppfattning om hur sannolikt det är för just dig att bli beviljad ett lån via Bisnode.

Lån helt utan kreditupplysning - finns det?

För att säkerställa att du sannolikt kan betala tillbaka lånet är alla långivare på marknaden skyldiga att ta en kreditupplysning som ett led i sin kreditbedömning. Har du däremot en värdesak att lämna som säkerhet för ett lån har du möjlighet att låna helt utan kreditupplysning.

Genom att pantsätta ditt värdeföremål hos Sefina Pantbank används det som säkerhet för lånet. Pantbanken behöver då inte bekymra sig över om de får tillbaka sina pengar eller inte. Betalar du inte säljer de helt enkelt din pant och får på så vis in pengarna ändå.

Vanliga frågor

Kan jag få ett lån med Bisnode trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns långivare som kan erbjuda SMS lån med betalningsanmärkningar via Bisnode. I listan över alla lån med Bisnode ovan kan du filtrera på endast långivare som godkänner anmärkningar.

Påverkas min kreditvärdighet av lån via Bisnode?

Nej, din kreditvärdighet hos andra kreditupplysningsföretag, t.ex. UC eller Creditsafe, påverkas vanligtvis inte av ett lån via Bisnode. De kan inte se hur många Bisnode-förfrågningar du har, och oftast rapporteras heller inte utbetalda lån till UC:s låneregister.

Din kreditvärdighet hos Bisnode kan däremot komma att påverkas av dessa upplysningar. I upplysningen framgår inte hur stort antal förfrågningar du har eller vilka lån som tagits. Däremot får du en högre risk-klassificering ju fler förfrågningar du har gjort det senaste året.

Hur snabbt kan jag få ett akut lån med Bisnode?

De flesta SMSlån med Bisnode går snabbt att ansöka om och utbetalas normalt sett inom 1 – 24 timmar. Hur snabbt utbetalningen av lånet kan ske beror på om långivaren behöver kompletterande information samt vilken bank lånet ska betalas ut till.

Under “Mer info” i listan kan du hitta information om hur snabbt olika långivare betalar ut sina lån och till vilka banker som direktutbetalning kan ske.

Hur stort lån kan jag få via Bisnode?

Lån som använder Bisnode är oftast SMSlån på mindre belopp, vanligtvis någonstans mellan 1 000 – 50 000 kr. Wästgöta Finans kan dock erbjuda sina kunder lån på mellan 30 000 – 300 000 kr med Bisnode.

Exakt hur mycket du får låna bestäms individuellt av respektive långivare och går inte att avgöra på förhand.