SMS-lån med direkt utbetalning till Danske Bank

På denna sida hittar du alla SMSlån med direkt utbetalning till Danske Bank. Ansök på några minuter och få pengarna på banken direkt, både kvällar och helger.

Alla långivare som erbjuder SMS lån till Danske Bank med direktutbetalning

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

Här nedan hittar du alla svenska långivare där du kan söka ett SMS lån med direkt utbetalning till Danske Bank.

Välj belopp och ange önskade parametrar för att filtrera bland långivarna. Vill du läsa mer om en viss aktör klickar du på ”Mer info”. Annars klickar du på ”Låna nu” för att gå direkt till långivarens ansökningsformulär.

Går det att få lån direkt utbetalt till Danske Bank?

Det går att få ditt lån direkt utbetalt till Danske Bank. Du kan till och med få SMS lån dygnet runt, även på helger. Kravet är att både du och långivaren har konto i Danske Bank. Har ni olika banker kan du ändå få pengarna på ditt konto samma dag om utbetalningen görs före bankens bryttid.

Krav för att få SMS lån direkt till Danske Bank

 • Ålder: Minst 18 år gammal.
 • Inkomst: Minimum ca 5 – 10000 kr i månaden.
 • Bostad: Skriven och bosatt i Sverige.
 • Bank: Du & långivaren behöver konto i Danske Bank.
 • Signering: Måste ske med hjälp av BankID.
 • Ansökan: Lånet måste beviljas under långivarens öppettider (gäller inte om de har automatisk handläggning).
 • Skulder: Kronofogdeskulder accepteras ej.

Vad menar man med direktbetalning till Danske Bank?

När man pratar om direktutbetalning syftar man på att du får pengarna utbetalda direkt efter att ditt lån har beviljats. Du kan se pengarna på ditt konto inom några minuter efter att du signerat din ansökan. I de flesta fall måste du ansöka under långivarens öppettider för att kunna få pengarna direkt.

Det är att föredra om du får svar så snabbt som möjligt. En del långivare erbjuder lån med svar direkt på skärmen medan andra går igenom ansökningar manuellt. Därför bör du söka tidigt på dagen under långivarnas kontorstid eller vända dig till en långivare som kan betala ut när som helst på dygnet.

Olika långivare erbjuder lån direkt till Danske Bank under olika tider

Om du ska söka ett SMSlån och behöver låna pengar samma dag gäller det att jämföra långivarna för att kontrollera när de kan betala ut pengar.

De flesta långivarna har bara direktbetalning till Danske Bank under öppettiderna

Merparten av alla långivare behandlar låneansökningar manuellt. Det innebär att det är en fysisk person som tittar på din ansökan och avgör om du kan bli beviljad ett lån. För att de ska kunna betala ut lånet direkt till Danske Bank behöver du därför ansöka i god tid innan de stänger för dagen.

Alla långivare har självklart öppet under vardagar, men det finns flera som även har öppet under några timmar på kvällar och/eller helger. Dessa aktörer kan däremot inte betala ut lån på natten.

Så kan du få SMSlån utbetalt dygnet runt till Danske Bank

Det finns tillfällen då man behöver pengar snabbt under tider då de ”vanliga” långivarna inte har öppet. I så fall måste man vända sig till de aktörer som behandlar din ansökan automatiskt, utan mänsklig inblandning.

Det är inte alltid du kan få pengarna direkt hos dessa långivare heller. Ibland begär de in kompletterande uppgifter från dig för att styrka din identitet eller inkomst. Då behöver du skicka in t.ex. en kopia på din ID-handling eller lönespecifikation etc.

Inskickade dokument granskas alltid manuellt under långivarens öppettider. Du kan alltså få vänta i någon eller några dagar på pengarna.

Exempel på vad det kan kosta att låna direkt till Danske Bank

Lån som går att få med direktbetalning till Danske Bank är i regel SMSlån. Det innebär att det är lån med kort återbetalningstid som går snabbt att söka, har små belopp och höga avgifter.

Här nedan kan du se ett exempel på vad ett lån på 10 000 kr kan kosta. Detta räkneexempel avser långivaren Mobillån, som erbjuder en kontokredit på mellan 1 000 kr – 30 000 kr.

Många långivare har inte direktbetalning av snabblån till Danske Bank

Danske Bank är en jämförelsevis liten aktör bland våra svenska storbanker, och inte lika populär bland oss svenskar. Därför har du inte alls lika många långivare att jämföra när det gäller direkt utbetalning.

Främst är det banker och långivare som erbjuder vad man brukar kalla Trustly lån, det vill säga att utbetalningen sker direkt via betalningstjänster Trustly, som erbjuder snabblån med direktbetalning till Danske Bank.

Du kan få ditt SMS lån till Danske Bank samma dag även om långivaren inte har Danske Bank

Vid en direkt utbetalning till Danske Bank sker överföringen i realtid om du och långivaren har samma bank. Du ser alltså pengarna på ditt konto i samma stund som långivaren gör utbetalningen.

Vad inte alla känner till är att du kan få pengarna samma dag som du ansöker även om långivaren inte har ett konto i Danske Bank. För att det ska vara möjligt måste du vara tidigt ute med din ansökan. Det har att göra med bankernas så kallade bryttider, dvs. den tidpunkt på dagen som betalningen måste göras om pengarna ska landa på mottagarkontot samma dag.

De allra flesta banker har sina bryttider vid ca 13-14 på vardagar. Om du vill känna dig säker på att få in pengarna på ditt Danske Bank-konto senare på dagen bör du ansöka senast vid 10 – 11-tiden på förmiddagen.

Exempel på långivare som erbjuder direktbetalning till Danske Bank

 • Fairlo. Kontokredit till 100 000 kr | Dygnet runt
 • Mobillån. Kontokredit till 30 000 kr | Under öppettider
 • Saldo. SMSlån till 5 000 kr | Dygnet runt
 • Monara. Kontokredit till 30 000 kr | Dygnet runt
 • Smspengar. Kontokredit till 30 000 kr | Under öppettider
 • Expresskredit. Kontokredit till 30 000 kr | Under öppettider

Ibland är det smartare att ta ett privatlån

Beroende på hur mycket du ska låna kan det ofta vara ett bättre alternativ att söka ett blancolån istället för ett SMSlån, om det inte är så bråttom med pengarna. Eftersom du kan få ett blancolån från 5 000 kr och uppåt överlappar ju låneformerna varandra, då ett SMSlån kan vara ända upp till 50 000 kr.

Ska du låna till exempel 15 000 eller mer, blir räntan i regel mycket billigare med ett blancolån än med ett snabblån. Dessutom kan du i högre grad bestämma hur lång återbetalningstid du vill ha på lånet, och indirekt själv styra lite över månadskostnaden.

Har du konto i fler banker kan du välja bland fler långivare

Ju fler banker du har konto i desto större utbud har du ifråga om långivare som erbjuder direkt betalning till ditt konto. De flesta långivare har direktbetalning till de fyra storbankerna men bara ca 30 % av dem betalar ut direkt till Danske Bank.

Vanliga frågor

Kan jag ta ett SMSlån dygnet runt till Danske Bank?

Ja det finns några långivare som kan betala ut direkt till Danska Bank dygnet runt, alla dagar i veckan. Fairlo, Saldo och Monara är några exempel på långivare som har automatisk handläggning och utbetalning.

Sker utbetalningen verkligen direkt när lånet är beviljat?

Ja, det kan den göra. De flesta aktörer är mycket snabba med att betala ut lånet när det väl har blivit godkänt. Snabbast går det om långivaren har ett konto i Danske Bank. I dessa fall kan du ha pengarna på kontot redan en kvart efter att du ansökte.

Är SMSlån den enda typen av lån som går att få direkt till Danske Bank?

Ja, det är i princip bara snabblån som betalas ut med direkt överföring till Danske Bank (och alla andra banker också, förstås). När det gäller privatlån kan man i regel få vänta i 3 – 5 bankdagar innan man ser pengarna på kontot.

Hur mycket pengar kan jag låna och få pengarna direkt till Danske Bank?

Du kan antingen söka SMSlån eller kontokredit på 1 000 – 50 000 kronor eller ett privatlån på mellan 5 000 och 600 000 kronor. Hur mycket just du kan låna beror på din inkomst och uppgifterna i kreditprövningen.

Kan jag få ett lån med helgutbetalning till Danske Bank?

Den enda möjligheten att få ett SMSlån med helgutbetalning till Danske Bank är om långivaren har ett konto i Danske Bank eller om de kan betala ut lånet via betalningstjänsten Trustly. Om inget av dessa villkor är uppfyllda kan du inte få in pengarna på kontot förrän nästkommande vardag.

Det krävs dessutom att du ansöker medan långivaren har öppet och kan handlägga din ansökan direkt. Alternativt att långivaren har automatisk handläggning av låneansökan.