Låna pengar med utbetalning direkt på kontot

Hos oss hittar du 19 långivare hos vilka du kan låna pengar direkt på kontot. Med direkt utbetalning menas att du kan ha pengarna på kontot redan inom en timme från att du ansökt. Våra snabbaste SMS lån med direkt utbetalning kan dock betalas ut redan inom 15 minuter från att du skickat in ansökan.

Jämför SMS lån med direkt utbetalning

Senast uppdaterad måndag den 7:e juni 2021 av Axel Mattsson

För dig som är ute efter ett SMS lån direkt på kontot har vi sammanställt en lista med alla alternativ 2021. Genom att använda filtret kan du sortera direkt-lån utifrån valda parametrar. Till exempel är det möjligt att endast visa lån med direkt utbetalning utan UC.

För att du ska kunna ha pengarna på ditt konto inom en timme behöver oftast långivaren ha öppet & ha ett bankkonto på samma bank som du. För de långivarna där lån kan betalas ut utanför öppettider anger vi “Dygnet runt” i lånets information.

Vad innebär att låna pengar med direkt utbetalning?

Ett lån med direktutbetalning är ett lån som betalas ut omedelbart till ditt konto att efter låneansökan godkänts. Om långivaren gör utbetalningen av lånet från ett bankkonto på samma bank som din egen överförs pengarna direkt till ditt konto utan några väntetider.

Krav för att låna pengar och få dom direkt

 • Minst 18 år gammal
 • Skriven i Sverige med svenskt personnummer
 • Någon typ av regelbunden inkomst
 • Ingen skuld hos Kronofogdemyndigheten
 • Möjlighet att signera låneavtalet med BankID
 • Ansökan skickas inom bankens öppettider
 • Långivaren har stöd för direktutbetalning till din bank

Faktorer som avgör om du kan ta SMS lån direkt

Om du är ute efter ett lån med direktutbetalning är det huvudsakligen 3 faktorer som avgör hur snabbt du kan ha pengarna på kontot:

 1. Handläggningsprocess hos långivaren – svarstid på ansökan
 2. Huruvida långivaren använder en snabb betaltjänst som Trustly för utbetalning, annars 3)
 3. Vilka banker långivaren har konto hos – överföringshastighet

Exakt hur dessa faktorer kan variera går vi igenom mer i detalj nedan.

Handläggningstid & öppettider avgör om du kan låna direkt

Det första som avgör om du kan ta ett snabblån direkt är huruvida långivaren antingen har en helautomatiserad kreditgivningsprocess eller åtminstone har öppet och handlägger ansökningar när du avser att ansöka.

Det går exempelvis bara att låna pengar direkt på kontot en helg om kreditgivaren du ansöker hos är helautomatiserad eller har öppet under helgen. Har de en manuell process kommer din ansökan istället att behandlas så fort de har öppet igen.

Här följer en förklaring av de olika typerna av kredithanteringsprocesser idag:

Automatisk handläggning - SMS lån direkt 24/7

Är det verkligen viktigt att låna pengar snabbt bör du använda dig av en långivare med automatisk handläggningsprocess. I dessa fall är det ett datorprogram som gör en samlad bedömning av din kreditvärdighet och tar ett beslut om din ansökan blir godkänd eller inte.

Eftersom att automatiska handläggningsprogram fungerar hela tiden kan dessa aktörer erbjuda SMSlån med utbetalning dygnet runt. Normalt får du ett svar inom 1 – 15 minuter från att du skickat din din låneansökan om kreditgivaren har ett automatiserad handläggningssystem.

Exempel på långivare där du alltid kan låna pengar direkt på kontot

 • Lumify: Automatisk svar dygnet runt för lån upp till 30 000 kr.
 • Saldo: Automatisk hantering för SMS lån upp till 5 000 kr.
 • Fairlo: Direkt svar 24/7 med låg ränta (12 – 19 % effektiv ränta).
 • Profilkredit: Automatiskt svar och utbetalning via Trustly.
 • Ferratum: SMS kredit med svar direkt. Åldersgräns 21 år.

Du kan hitta alla dessa långivare i vår listan längre upp på sidan.

Ibland krävs manuell handläggning ändå

Även de låneaktörer som har ett datorsystem för att hantera låneansökningar behöver ibland manuell komplettering. Ett exempel då detta kan ske är om den inkomst du angivit i ansökan skiljer sig mot den deklarerade inkomsten du har hos skatteverket.
Detta kan inträffa om du exempelvis tidigare varit arbetslös eller studerat. För att styrka att du faktiskt har den inkomst du angivit behöver man därför ibland skicka en bild på en lönespecifikation eller ID-kopia.

Manuell handläggning - få pengar direkt under öppettider

Vid manuell handläggning krävs det alltid att en anställd lånehandläggare går igenom din ansökan innan det kan ske en utbetalning. I dessa fall behöver du skicka in din ansökan under kontorstider för att kunna ta ett SMS lån direkt på kontot.

De långivare som utvärderar låneansökningar för hand brukar ha en handläggningstid på 30 minuter – 2 timmar. Ett tips är därför att inte ansöka hos dessa kort innan stängning, då risken är att de inte hinner gå igenom din ansökan innan de stänger för dagen.

Exempel på långivare med manuell handläggning

 • Mobillån: alltid svar inom 2 timmar under öppettider (mån – lör).
 • Klicklån: svar inom 24, hanterar ansökningar måndag – lördag.
 • NorthMill: svar inom en timme från inskickad ansökan (mån – fre).
 • Brixo: svar inom 24 timmar, har öppet varje dag i veckan.
 • EveryDayPlus: svar inom ett dygn varje dag i veckan.

Du kan hitta alla dessa långivare i vår listan längre upp på sidan.

Villkor för att kunna få ett snabblån direkt

När din ansökan väl blivit godkänd är det viktigt att du också kan få pengarna till ditt konto direkt. Detta sker alltid genom något av följande sätt att:

 • Lånet betalas ut genom en betaltjänst såsom Trustly.
 • Kreditgivaren betalar ut pengar från ett bankkonto på samma bank som du själv har. I Sverige är det nämligen endast banköverföringar inom samma bank som skickas omedelbart.

Som tur är har de flesta långivarna antingen ansluta till Trustly eller har bankkonton på flera olika banker just för att kunna erbjuda SMSlån med utbetalning direkt. Både i listan med långivare högre upp på sidan och i recensionerna för varje finansinstitut hittar du information om vilka banker de kan göra direktbetalningar till.

För en lista med de långivare som erbjuder SMSlån direkt till en viss bank kan du gå in på någon av nedanstående sidor:

Om du inte har ett bankkonto hos någon av storbankerna (t.ex. hos Länsförsäkringar eller ICA-Banken), eller om den långivare du valt inte har samma bank som du kommer pengarna inte betalas ut direkt.

Vid överföringar mellan olika banker gäller bryttider

För överföringar mellan olika svenska banker gäller så kallade bryttider. Med bryttid menas att alla betalningar som är signerade innan en viss brytpunkt kommer att finnas på mottagarens konto senast vid en viss tid.

Exakt vilka bryttider som gäller varierar mellan olika banker, men generellt sett fungerar det som följande.

Det är alltså inget problem att få ett SMS lån snabbt även om du inte samma bank som långivaren. Är du ute i god tid kan du ha pengarna redan samma dag som du ansökt. I värsta fall har du pengarna morgonen efter.

Enklare att låna pengar direkt på kontot som befintlig kund

En trend inom snabb- och SMSlånsbranschen de senaste åren är att allt fler aktörer numera erbjuder krediter istället för lån. Med en kontokredit har du precis som för ett kreditkort en stående beviljad kreditgräns som du kan använda vid behov.

Har du en beviljad kredit med ledigt kreditutrymme kan du således använda din kvarstående kreditlimit för att ta ett SMS lån med pengar direkt till ditt konto.

Har du tidigare visat att du sköter dina betalningar behöver kreditgivaren ibland inte göra en kreditbedömning, utan betalar ut pengarna direkt efter du begärt uttaget. I vissa fall krävs det dock en ny kreditprövning innan de betalar ut några pengar trots att du har ett befintligt kreditkonto.

För- och nackdelar med SMS lån direkt på kontot

Fördelar

 • Det möjliggör en snabb & smidig lösning vid oväntade utgifter
 • Nästan alla lån med direkt utbetalning är utan UC
 • Du behöver inte en fast anställning för att bli beviljad
 • Även om du har tidigare lån eller en anmärkning kan du godkännas

Nackdelar

 • Dessa lån är vanligtvis dyrare än andra blancolån

Lån med direktutbetalning är inte alltid det bästa alternativet

Om du ska låna pengar och det absolut viktigaste är att du får pengarna samma dag är ett snabblån med direkt utbetalning sannolikt det bästa alternativet. Har du möjlighet att vänta en dag eller två är dock svaret inte självklart.

Faktum är att snabblån som ger pengar direkt på kontot ofta är betydligt dyrare än vanliga banklån. Med det sagt går det inte att ansöka om ett privatlån om du tänkt låna 5000 kr snabbt, utan minimumgränsen för dessa långivare går ofta vid ca 10 000 – 20 000 kr.

Om samtliga punkter nedan uppfylls bör du ansöka om ett privatlån istället för att ett snabblån med pengar direkt:

 • Du ska låna 10 000 kr eller mer
 • Det är okej att vänta 1 – 3 bankdagar på pengarna
 • Du planerar att betala tillbaka lånet över lång tid
 • Det inte spelar någon roll om det registreras en UC

Sambla – ett alternativ till SMSlån med direkt utbetalning

Hos låneförmedlaren Sambla kan du låna så lite som 5 000 kr. För lån på 10 – 30 000 kr är det inte ovanligt att få en ränta på under 15 %, vilket är extremt ovanligt för snabblån. Nackdelen med Sambla är att de gör en UC-upplysning, och att det tar längre tid att få pengarna utbetalda.

Läs mer och ansök hos Sambla

Vanliga frågor

Finns det lån med direkt utbetalning utan UC?

Ja, det är inte några problem att låna pengar snabbt utan UC. På den här sidan hittar du flera SMSlån utan UC med utbetalning direkt. Du sortera listan med långivare ovan utifrån de som inte gör en UC-upplysning.

Går det att ta SMSlån och få pengarna direkt även med anmärkning?

Ja, flera långivare vi samarbetar kan bevilja SMSlån med betalningsanmärkning med pengar direkt. Som regel får du maximalt ha 10 st anmärkningar, där ingen är nyare än 6 månader.

Man har dock lägre chanser att bli beviljad om man har en eller flera betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Hur stora lån med direkt utbetalning finns det?

Hos oss kan du låna upp till 50 000 kr med direkt utbetalning. Vi rekommenderar dock inte att du tar ett så stort lån om du inte planerar att betala tillbaka det över längre tid än några månader.

För belopp över 20 000 kr kan man ofta spara in mycket pengar genom att välja ett privatlån istället för ett lån med snabb utbetalning. Nackdelen är förstås att du får vänta en dag eller två innan du får pengarna.

Hur snabbt kan jag få pengar på kontot?

Som absolut snabbast kan du ha pengarna på kontot redan inom 15 minuter från att du ansökt. Med det sagt kan utbetalningstiden skilja sig beroende på långivare, vilken bank du har och när du ansöker.

På vardagar får du oftast pengarna samma dag om du blir beviljad, och om du har samma bank som långivaren inom 1 – 2 timmar.

Kan jag ta lån och få pengarna direkt på helgen?

a, de flesta långivarna vi samarbetar med har öppet även under helgdagar. Dessutom finns det flera aktörer som tar emot och behandlar ansökningar dygnet runt. Hos dessa kan du ansöka om lån och få det utbetalt mitt i natten.

Varför erbjuder inte alla kreditgivare snabblån med direkt utbetalning?

Vissa långivare har högre krav än andra, och gör alltid en noggrann manuell genomgång av nya kunders ekonomi innan de beviljar och betala ut ett lån. Med det sagt är det inte alltid de lån som har långsammast utbetalning som ger bäst villkor.

I en del fall är det helt enkelt så att de inte har kompetensen att utveckla ett system som på ett pricksäkert sätt kan avgöra om en kunds betalningsförmåga. En stor del av alla nya SMSlån 2021 har dock digitaliserade system för att automatiskt utvärdera ansökningar.