SMS lån direkt utan säkerhet

Om du letar efter SMSlån som du kan få direkt utan säkerhet har du hittat rätt! Vi på snabblånen.nu har listat de bästa snabblånen utan säkerhet som du är fri att använda till precis vad du vill.

Jämför SMS lån utan säkerhet

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

Listan nedanför kan sorteras utifrån önskade egenskaper för lånet. Du kan sedan läsa mer om villkoren för respektive SMSlån utan säkerhet genom att klicka på “Mer info”.

För att ansöka klickar du på “Låna nu” och blir då omdirigerad till långivarens hemsida där du kan fylla i ansökningsformuläret.

Vad är ett snabblån utan säkerhet?

Ett snabblån utan säkerhet är ett lån du kan få utan att ställa någon form av pant för lånet. Istället för säkerhet tar banken vanligtvis ut en högre ränta som kompensation för den ökade kreditrisken. Snabblån benämns ofta som SMSlån och kännetecknas av kort handläggningstid och snabb utbetalning.

SMS lån utan säkerhet kan användas till vad du vill

Till skillnad från t.ex. bolån där banken använder bostaden som säkerhet krävs inget motsvarande för SMSlån. Långivaren har därför heller inget intresse av att veta vad du planerar att använda pengarna till. Du är därmed fri att använda dem till precis vad du vill.

Vanliga krav för att bli beviljad

För alla SMS lån i Sverige finns vissa grundkrav som måste vara uppfyllda för att du ska kunna ha förutsättning att bli beviljad. Kraven nedan gäller hos de flesta kreditgivare:

 • Du ska vara folkbokförd på svensk adress.
 • Du ska ha uppnått myndighetsålder (18 år), ibland äldre.
 • Du ska få någon form av regelbunden inkomst (inget krav på fast anställning).
 • Du ska ha möjlighet att identifiera dig med BankID.
 • Du ska sakna skulder hos Kronofogden.
 • Du ska inte ha fått nya betalningsanmärkningar de senaste 6 månaderna.

Egenskaper för snabba lån utan säkerhet

Exakt vilka villkor som gäller för snabba lån utan säkerhet varierar mellan olika långivare. I tabellen nedan kan du se inom vilka intervall lånevillkoren normalt sett brukar ligga.

Många SMSlån utan säkerhet är kontokrediter

Idag är det vanligt att ett snabblån utan säkerhet fungerar som en kontokredit. Det innebär att du beviljas ett kreditutrymme som du kan göra uttag från när du vill. I takt med att du betalar tillbaka utnyttjat belopp fylls ditt tillgängliga kreditutrymme på utan att du behöver ansöka om ett nytt lån.

En fördel med denna form av SMSlån-kredit är att du endast betalar ränta på det belopp du använder och inte på hela ditt beviljade kreditbelopp. På så vis kan du undvika onödiga räntekostnader för pengar du inte använder.

Finns det lån utan säkerhet utan UC?

Ja, de flesta snabblån utan säkerhet är också utan UC. Här tar kreditgivaren istället sin kreditupplysning hos ett annat kreditupplysningsföretag. De vanligast förekommande alternativen är Bisnode och Creditsafe.

I vissa fall kan det vara en fördel med att det inte görs en kreditförfrågan hos UC. Det är nämligen ofta lättare att bli beviljad ett lån utan säkerhet utan UC. Här nedan förklarar vi anledningen till detta.

Förfrågningar hos UC påverkar inte kreditbetyget

Har du gjort många förfrågningar hos UC det senaste året drar det ner ditt kreditbetyg hos dem. Hos andra kreditupplysningsföretag syns däremot inte hur många UC-förfrågningar du har. Ditt kreditbetyg hos andra upplysningsföretag påverkas alltså inte av din kreditvärdighet hos UC.

Faktum är att inget kreditupplysningsföretag kan se antalet förfrågningar hos något annat företag. Däremot försämras kreditbetyget hos Bisnode ju fler Bisnode-förfrågningar du har. Ditt betyg hos Creditsafe påverkas dock inte av antalet förfrågningar du gjort hos dem.

Tillgång till UC:s skuldregister saknas

Ju större antal lån du har, desto sämre blir i regel din kreditvärdighet. Tar du ett lån via en långivare som använder sig av UC registreras det i UC:s skuldregister. Inget annat kreditupplysningsföretag har tillgång till UC:s skuldregister, och kan därför inte se vilka lån och krediter du har där.

Eftersom långivare som inte använder UC inte får information om dina befintliga lån påverkar detta inte heller deras kreditbedömning. Omvänt gäller också att lån via Bisnode och Creditsafe sällan rapporteras av långivarna till UC, vilket i sin tur inte påverkar kreditvärdigheten hos dem.

Faktorer som avgör om du kan få ett snabblån utan säkerhet

Det lämnas inte någon pant som banken kan sälja när du lånar utan säkerhet. Därför blir det endast din personliga betalningsförmåga och kreditvärdighet som avgör om du kan bli beviljad ett lån.

Anser upplysningsföretaget långivaren använder sig av att du har god kreditvärdighet ökar chansen att du blir beviljad lån. Nedan hittar du några av de viktigaste faktorerna som kreditgivare tittar på när de utvärderar vilket belopp och ränta de kan erbjuda dig.

Om du har någon form av inkomst

En förutsättning för att bli beviljad ett SMSlån är att du har någon typ av inkomst. Inkomsten behöver inte nödvändigtvis vara från en fast anställning. Många långivare godkänner även inkomst från A-kassa, sjukpenning eller CSN-bidrag (men inte CSN:s studielån).

Långivaren måste kunna vara säker på att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna. Utan någon inkomst alls är det svårt att göra den bedömningen, och därför kan du tyvärr inte beviljas ett lån helt utan inkomst.

KALP: Kvar-att-leva-på kalkylen

Ett av de viktigaste underlagen långivare använder sig av när de avgör om de kan bevilja lån eller inte är en KALP-kalkyl. KALP-kalkylen är en schablonberäkning över hur mycket pengar du har kvar att leva på varje månad efter att fasta utgifter är betalda.

Gör de bedömningen att din KALP-kalkyl täcker lånekostnaderna för det lån du ansöker om kan din ansökan vanligtvis beviljas. Nedan kan du se ett exempel på hur en sådan beräkning kan se ut.

 

Utifrån dessa förutsättningar har du möjlighet att beviljas ett lån med månadskostnad på maximalt 3 000 kr. Oftast kräver långivare också att det finns lite marginal upp till detta belopp.

Hur många och hur stora lån och krediter du har

Beroende på om långivaren gör sin kreditupplysning via UC eller inte får de information om hur många lån och krediter du har. Ju färre du har, desto bättre är det för din kreditvärdighet. Har du många små lån kan du förbättra din kreditvärdighet genom att samla dem till ett större lån.

Storleksordningen på dina lån spelar också roll. Stora lån utan säkerhet har i regel en negativ inverkan på kreditvärdigheten. Varken Bisnode eller Creditsafe för dock något register över beviljade lån, och har som tidigare nämnt inte heller tillgång till UC:s register.

Om du har betalningsanmärkningar

Har du betalningsanmärkningar kan det vara svårt att bli beviljad ett vanligt privatlån. För SMSlån utan säkerhet är det dock något lättare, och det finns flera långivare som accepterar betalningsanmärkningar. Här spelar det dock roll hur många anmärkningar du har och vad det är för typ av anmärkningar.

Bland de långivare som kan godkänna anmärkningar har vissa specificerat det maximala antalet anmärkningar som de kan acceptera. En del har inget angivet maxantal och gör istället bedömningen från fall till fall.

Vilken typ av anmärkning det gäller har också betydelse. Långivare bedömer vanligtvis en obetald hyresfaktura mer negativt än t.ex. obetalda parkeringsböter. Betalningsanmärkningarna får heller inte ha uppkommit inom de senaste 6 månaderna för att du ska kunna bli beviljad lån.

Fördelar och nackdelar med snabblån utan säkerhet

Jämfört med t.ex. större privatlån finns det flera fördelar med att ta ett snabblån utan säkerhet. I vissa fall kan det också vara sämre att välja ett SMSlån istället för ett privatlån. Nedan listar vi några viktiga för- och nackdelar med denna populära låneform.

Fördelar

 • Det är enkelt att ansöka om och handläggningstiden är ofta kort.
 • SMSlån utan säkerhet erbjuder ofta direkt utbetalning, med pengarna snabbt på kontot.
 • Inkomstkraven är låga, och a-kassa samt diverse bidrag godkänns ofta.
 • Du har stor möjlighet att få lån trots svag kreditvärdighet.

Nackdelar

 • Du får nästan alltid högre ränta än för privatlån.
 • Det går endast att låna begränsade belopp, vanligtvis max 50 tkr.
 • Återbetalningstiden är oftast kortare, vilket kan göra månadskostnaden högre.

Risker med SMSlån utan säkerhet

Eftersom långivarna ofta gör kreditupplysningar hos Bisnode eller Creditsafe får de inte alltid tillgång till all information som är nödvändig för att göra en helt korrekt kreditbedömning.

Då det är relativt enkelt att få ett SMSlån utan säkerhet gör det också att personer utan betalningsförmåga ibland blir beviljade lån ändå. Detta kan i sin tur leda till ekonomiska problem och överskuldsättning.

Vi rekommenderar inte att låna pengar om man inte är säker på att kunna återbetala.

Exempel på långivare som erbjuder SMS lån utan säkerhet

 • Brixo: Erbjuder lån på mellan 3 000 – 30 000 kr | Fast ränta 25,95 %.
 • Saldo: Snabblån utan säkerhet på 1 000 – 5 000 kr | Fast ränta 39 %.
 • Fairlo: Kontokredit på 2 000 – 100 000 kr | Ränta 11,39 – 17,52 %.
 • Daypay: Erbjuder SMSlån utan säkerhet upp till 20 000 kr | Ränta 39 %.
 • Flexkontot: Låna mellan 3 000 – 30 000 kr | Ränta 39,48 %.

Vanliga frågor

Går det att få ett lån snabbt utan säkerhet?

Ja, de allra flesta SMSlån är utan säkerhet och går snabbt att både ansöka om och få utbetalda. Många långivare har dessutom möjlighet att betala ut pengar direkt och du kan i vissa fall ha dem på kontot inom 15 minuter.

Kryssa för valet “Direkt utbetalning” i listan för att se vilka långivare som erbjuder detta.

Kan jag få ett SMS lån utan säkerhet med betalningsanmärkning?

Ja, du kan bli beviljad ett SMS lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar. Många långivare accepterar en eller flera anmärkningar om de är äldre än 6 månader. I listan ovan kan du välja “Godkänner anmärkning” som önskad egenskap för lånet och se vilka som accepterar detta.

Kan jag få ett snabblån utan säkerhet utan UC?

Ja, många aktörer som kan erbjuda dig att låna små belopp gör sin kreditupplysning hos andra företag än UC, t.ex. Bisnode eller Creditsafe. Ofta kan detta underlätta för dig som har svårt att få lån med UC att bli beviljad ett lån.

Vilken ränta kan jag få på ett SMSlån utan säkerhet?

En del kreditgivare tillämpar individuell räntesättning. De utgår från din betalningsförmåga och kreditvärdighet och gör en bedömning utifrån detta. Den individuella räntan varierar och sätts vanligtvis någonstans i spannet mellan 4,9 – 39 %.

Andra sätter en och samma ränta till alla som beviljas lån. Den fasta räntan ligger oftast kring 25 – 39 %.

Kan jag få ett SMSlån med direkt utbetalning utan säkerhet?

Ja, många långivare erbjuder omgående utbetalning av SMSlån utan säkerhet. Beroende på vilken bank du vill ha pengarna utbetalda till har du möjlighet att få tillgång till dem på en gång.