SMSlån med direkt utbetalning till Handelsbanken

Vi på Snabblånen.nu ger dig nedan en komplett guide till samtliga långivare som erbjuder SMSlån med direkt utbetalning till Handelsbanken.

Här hittar du lån som betalas ut direkt på både helger och vardagar.

Jämför snabblån med direktbetalning till Handelsbanken

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

I sammanställningen nedanför listar vi alla långivare som erbjuder snabblån med utbetalning dygnet runt till Handelsbanken.

För att ansöka om något av lånen klickar du på “Låna nu”. Önskar du mer detaljerad information om ett specifikt lån klickar du på “Mer info”.

Går det att ta SMSlån med direkt utbetalning till Handelsbanken?

Ja, det går att ta SMS lån med direkt utbetalning till Handelsbanken. Kravet är att både du och långivaren har konto hos SHB. Alternativt måste långivaren ha avtal med en betaltjänst, t.ex. Trustly. Flera långivare betalar ut lån som syns direkt på ditt Handelsbanken-konto, även på kvällar och helger.

Krav för att få lån med direktbetalning till Handelsbanken

För att kunna bli beviljad ett SMSlån med utbetalning direkt till konto i Handelsbanken måste följande krav vara uppfyllda:

 • Du måste vara minst 18 år gammal (en del långivare har 20 eller 21 år som åldersgräns).
 • Din årsinkomst måste överstiga 100 000 kr.
 • Du måste ha tillgång till svenskt BankID.
 • Du måste ha privatkonto hos Handelsbanken.
 • Du måste ha en svensk folkbokföringsadress.
 • Du får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Två typer av SMSlån med utbetalning till Handelsbanken

När du ansöker om SMS-lån med direkt utbetalning till Handelsbanken finns det två typer av långivare:

1. Utbetalning direkt till Handelsbanken under öppettider

Hos långivare som endast betalar ut lån direkt till Handelsbanken under sina öppettider behandlas varje enskild låneansökan manuellt av en handläggare.

Många SMSlångivare har dock öppet även under lördagar och söndagar. Detta innebär att det oftast är möjligt att få svar på din ansökan inom ett par timmar på såväl vardagar som helger.

2. Utbetalning direkt till Handelsbanken dygnet runt

Idag finns flera kreditgivare som handlägger låneansökningar automatiskt och som därför kan erbjuda SMS-lån dygnet runt till Handelsbanken. När du ansöker om snabblån hos dessa sker kreditprövning och utbetalning oberoende av långivarens öppettider.

Vill du ta ett SMS lån där du kan få pengar direkt på kontot dygnet runt och även under helger måste du välja en sådan aktör.

Detta gäller för lån med helgutbetalning till Handelsbanken

För att kunna få ett lån med helgutbetalning till Handelsbanken krävs att:

1. Långivaren har möjlighet att handlägga din ansökan

Många långivare har automatisk handläggning av låneansökningar. Detta innebär att din ansökan kan behandlas så fort du skickat in den. På så vis kan du alltid låna pengar och få besked direkt, även på helgen.

Har långivaren manuell handläggning kan du ibland ändå få ett lån utbetalt på helgen. För att få det måste dock långivaren ha öppet och hinna behandla din ansökan.

2. Utbetalningen görs från ett konto hos Handelsbanken (eller via Trustly)

För att det ska vara möjligt att betala ut pengar direkt på helgen måste långivaren och mottagaren ha konton i samma bank. Många långivare har konton hos flera olika storbanker, däribland Handelsbanken, just för att kunna erbjuda direktutbetalning till en större kundkrets.

Är långivaren ansluten till Trustly behöver inte långivaren ha konto hos Handelsbanken för att överföringen ska ske direkt. Med Trustly kan du därför få dina pengar inom 5 minuter från det att din ansökan godkänts, även om överföringen görs på helgen och mellan olika banker.

Exempel på SMSlån med direkt utbetalning till Handelsbanken

 • Ferratum: Direktutbetalning av SMSlån kväll & helg | Ränta 39,6 %.
 • Saldo: Snabblån med direkt utbetalning (24/7) | Ränta 39 %.
 • Mobillån: Direkt utb. till SHB under öppettider | Ränta 39 %.
 • Monara: Utbetalning dygnet runt, även helger | Ränta 26,5 %.
 • Daypay: Direkt utbetalning under öppettider | Ränta 39 %.
 • Lumify: Direkt utbetalning även på helger & röda dagar | Ränta 39,5 %.
 • Northmill: Betalar ut direkt under öppettider | Ränta 4,9 – 19,9 %.
 • Fairlo: Direkt utbetalning kvällar och helger | Ränta 11,39 – 17,52 %.

Tips när du söker lån med helgutbetalning till Handelsbanken

Snabblånen.nu listar nedan två värdefulla tips att ha i åtanke när du vill söka SMSlån med helgutbetalning till Handelsbanken.

1. Skicka bara in din ansökan när du vet att du uppfyller grundkraven

Gardera dig mot direkt avslag genom att se till att du uppfyller grundkraven. Kolla t.ex. att din deklarerade inkomst faktiskt matchar eller överstiger minimikravet hos den långivare du valt.

2. Ta reda på långivarens öppettider och handläggningssätt

Ta reda på långivarens öppettider – jobbar de på helgen? Kolla upp om de använder manuell handläggning. I så fall bör du räkna med att de tar dem minst 2 timmar att handlägga din låneansökan.

Få SMS lån samma dag även om långivaren inte har SHB-konto

Det är möjligt att få ett snabblån utbetalat till Handelsbanken samma dag som du ansöker även om kreditgivaren betalar ut från en annan bank. I detta fall gäller särskilda bryttider för när en utbetalning senast måste vara genomförd för att pengarna ska finnas på ditt konto samma dag.

Följande är de bryttider som gäller hos Handelsbanken:

 • Utbetalning vardagar före kl 08.45: Pengarna på kontot senast kl 12.30 samma dag.
 • Utbetalning vardagar före kl 11.45: Pengarna på kontot senast kl 15.05 samma dag.
 • Utbetalning vardagar före kl 14.00: Pengarna på kontot senast kl 17.20 samma dag.
 • Utbetalning efter kl 14.00: Pengarna på kontot senast kl 09.30 nästkommande bankdag.

Tänk på att bryttiderna gäller från det att långivaren genomför en utbetalning – inte från det att du skickar in din låneansökan. Därför är det bra att vara ute i god tid för att långivaren ska ha möjlighet att godkänna din ansökan och betala ut swishlånet innan gällande bryttid.

Alternativ när du vill låna pengar som betalas ut direkt till SHB

Ansök via låneförmedlare för ett billigare lån till Handelsbanken

SMSlån med utbetalning till Handelsbanken samma dag kan vara ett bra alternativ om du behöver få pengar snabbt. Har du möjlighet att vänta 1 – 3 dagar på pengarna är ett privatlån dock ett billigare och bättre alternativ än SMSlån.

Ansöker du via en låneförmedlare som t.ex. Sambla får du svar från över 40 aktörer med bara en kreditupplysning. Kraven på dig som låntagare är lite högre för den här typen av lån, varför handläggningstiden också är något längre.

Sök ett lån med direktutbetalning till en annan storbank

Har du konto i en annan storbank? Om du inte hittat ett lämpligt lån med helgutbetalning till Handelsbanken kan det vara dags att utforska de möjligheter som finns på annat håll. Följande alternativ finns för SMS-lån med direkt utbetalning:

Vanliga frågor

Finns det SMSlån med direkt utbetalning under en helg till Handelsbanken?

Ja, vissa långivare erbjuder direkt utbetalning till Handelsbanken under helger och röda dagar. Detta förutsätter att långivaren handlägger ansökningar på helgen. Pengarna ska betalas ut från konto hos Handelsbanken, eller också måste långivaren erbjuda Trustly-utbetalning.

Går det att låna pengar till Handelsbanken direkt utan UC?

Ja, du kan ansöka om lån utan UC med utbetalning helg till Handelsbanken hos flera långivare. Många kredit- och låneinstitut gör sina kreditprövningar via Creditsafe och Bisnode istället för genom UC.

Kan jag ta snabblån direkt hos Handelsbanken?

Nej, du kan inte ansöka om SMSlån eller mikrolån direkt hos Handelsbanken eftersom de inte erbjuder den typen av lån i egen regi. Hos dem kan du däremot ansöka om bostadslån, privatlån och kreditkort samt nyttja banktjänster för t.ex. sparande och investeringar.

Som presenterats i den här artikeln kan du däremot ansöka om SMSlån med utbetalning till Handelsbanken hos många andra långivare.

Hur snabbt kan jag få ett SMSlån utbetalt till Handelsbanken?

Väljer du en långivare som har konto hos Handelsbanken eller är ansluten till Trustly kan du få ditt SMS lån utbetalt inom 5 minuter efter att det beviljats. Annars sker utbetalning i regel nästkommande bankdag.

Hur mycket får jag låna med SMSlån till Handelsbanken?

Den maximala summan du kan låna med SMSlån till Handelsbanken skiljer sig mellan olika långivare. De flesta har dock en övre gräns på mellan 30 000 kr – 60 000 kr.