SMS lån & snabblån trots betalningsanmärkning

På Snabblånen.nu hittar du ett brett utbud av SMS- och snabblån som godkänner betalningsanmärkningar. Vi erbjuder bland annat:

 • SMS lån med direkt utbetalning trots betalningsanmärkning
 • Snabblån utan UC med betalningsanmärkningar
 • Möjlighet att låna trots upp till 10 anmärkningar
 • Snabb & smidig ansökningsprocess

Jämför långivare som erbjuder SMS lån med betalningsanmärkning

Senast uppdaterad måndag den 7:e juni 2021 av Axel Mattsson

Nedan hittar du en uppdaterad lista med långivare som erbjuder snabblån med betalningsanmärkning. Du kan enkelt filtrera listan genom att ange vilket typ av lån du är ute efter. Är du exempelvis ute efter ett lån trots betalningsanmärkning med svar direkt klickar du i det.

När du väl hittat en kreditgivare du vill gå vidare med klickar du på “Låna nu” för att komma till ansökningsformuläret.

Kan man ta SMSlån med flera betalningsanmärkningar?

Ja, idag existerar det flera långivare som kan bevilja SMSlån med betalningsanmärkningar sedan tidigare. Exakt vilka villkor som gäller skiljer sig mellan olika kreditgivare, men gränsen är maximalt 10 anmärkningar (där ingen är nyare än 6 månader).

Även om det är svårare att ta SMS lån med många betalningsanmärkningar än om du bara hade en eller två är det långt ifrån omöjligt. Det viktigaste när du vill ta ett SMSlån trots betalningsanmärkningar är att den situation som resulterade till en prick från början är löst, och att din ekonomi för tillfälligt är stabil.

Det går exempelvis inte att låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden om du inte använder pant eller borgensman.

Vanliga krav för snabblån trots betalningsanmärkning

 • Max 1 – 2 anmärkningar, och ingen de senaste 6 månaderna
 • Svenskt personnummer & skriven i Sverige
 • Minst 20 år gammal (i vissa fall 18)
 • Inget aktivt skuldsaldo hos kronofogden
 • Någon regelbunden inkomst på minst 8 000 kr/mån

Med detta sagt skiljer sig villkoren ofta mycket mellan olika kreditgivare. För att se exakt vilka krav som gäller för ett visst finansinstitut hittar du information under “Läs mer” för det lånet i listan ovan.

Kvar att leva på-kalkylen är det viktigaste

Varje gång du ansöker om ett lån lämnar du information om dina inkomster och utgifter, samtidigt som långivaren gör en kreditupplysning på dig. Något i princip alla kreditgivare använder den här informationen till är en så kallad KALP (kvar att leva på) -kalkyl.

Precis som namnet antyder visar KALP-kalkylen hur mycket pengar du har kvar att leva på efter att alla levnadsutgifter såsom hyra, försäkringar, el, kläder, transport och mat är betalda.

Om långivaren exempelvis uppskattar att du har 1 000 kr kvar att leva på kommer du alltså sannolikt inte bli beviljad ett lån med en månadskostnad över det beloppet. Det viktigaste är alltså inte att du har en hög lön, utan att du har råd att betala tillbaka lånet.

Med detta sagt är det alltså möjligt att låna pengar utan jobb och med betalningsanmärkningar om du har någon typ av inkomst såsom A-kassa, bidrag eller pension.

Vilken typ av anmärkning du har kan påverka

Något som inte många vet är att det finns två olika typer av betalningsanmärkningar.

 1. Allmänna mål (A-mål) uppstår som följd av skulder som kommer från staten, till exempel en skatteskuld, en p-avgift eller en obetald TV-avgift.
 2. Enskilda mål (E-mål) härstammar från de skulder du haft till privatpersoner eller företag som går vidare till kronofogden. Här räknas t.ex. obetalda hyresavgifter, avbetalningar och abonnemang.

Generellt sett har långivare mer överseende för om en anmärkning av typen A-mål än E-mål. Har du en obetald TV-avgift är det alltså mindre negativt än om du har en obetald lånefaktura. Precis som vi nämnde ovan är också hur länge sen den registrerades relevant.

Egenskaper för SMS lån med betalningsanmärkningar

Du får ofta sämre villkor när du har en anmärkning

Om du ansöker om ett SMS lån med en anmärkning i bagaget får du i regel sämre villkor än någon som inte har det. Anledningen är att svenska kreditgivare ser det som en risk för att de inte kommer få tillbaka sina pengar, vilket de kompenserar för med att bland annat ta ut högre avgifter.

Generellt påverkas detta när du ansöker om SMSlån betalningsanmärkning:

 • Färre alternativ: eftersom långt ifrån alla långivare erbjuder lån till personer med en prick hos Kronofogden får man nöja sig med ett mindre urval av lån.
 • Lägre lånebelopp: överlag får man nöja sig med lägre lånebelopp, framförallt om man ansöker om större belopp. I många fall kan långivare endast bevilja en del av det lånebelopp man ursprungligen ansökt om.
 • Högre ränta: i de fallen kreditgivaren sätter räntan individuellt utifrån ett förutbestämt spann hamnar man ofta i den högre delen av spannet. Om det är samma ränta för alla påverkas dock inte räntekostnaden.

Av dessa anledningar är det svårare att bli beviljad SMS lån med låg kreditvärdighet och betalningsanmärkningar än vad det är för andra.

Att ta SMSlån med betalningsanmärkning och få pengar direkt

Att låna pengar snabbt och enkelt trots betalningsanmärkning är faktiskt inte något problem. Faktum är att flera av de aktörer som beviljar anmärkningar ger både svar och utbetalning direkt.

Exempel på långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkning med svar direkt

SMSlån med betalningsanmärkning utan UC - att föredra?

Att ta lån utan UC har blivit allt mer populärt de senaste åren. Man kan därför ställa sig frågan om du ska ta ett SMSlån med betalningsanmärkning utan UC eller med?

Faktum är att det inte spelar någon större roll. Ett lån är inte enklare eller svårare att få endast för att upplysningen tas genom en viss leverantör av kreditupplysningar. Däremot stämmer det att de flesta aktörerna som godkänner anmärkningar inte använder sig av UC.

Har du en betalningsanmärkning kommer det sannolikt påverka din kreditvärdighet betydligt mer än antalet förfrågningar du gjort. Att undvika att göra en låneansökan på grund av att det registreras en UC när du har en anmärkning är därför inget vi rekommenderar.

Med det sagt erbjuder faktiskt de flesta långivare vi samarbetar med SMS lån utan UC med betalningsanmärkning.

SMS lån med anmärkningar är inte alltid en bra idé

Att ta nya lån om du redan har en eller flera betalningsanmärkningar är inte alltid en bra lösning på ett ekonomiskt problem. Vi har därför valt att sammanfatta några situationer då det kan passa bra – och mindre bra att ta snabblån med anmärkning sedan tidigare.

Situationer det kan passa

Att ta ett litet lån med betalningsanmärkning sedan tidigare kan vara bra om du:

 • Behöver ett SMS lån snabbt under en kortare period
 • Har råd, men för tillfället inte möjlighet att betala (t.ex. väntar på lönen)

Situationer du bör undvika att låna i

 • Om situationen som resulterade i en anmärkning inte är löst
 • Om du planerar att betala tillbaka över lång tid
 • Om du inte är helt säker på att du kan återbetala lånet
 • Om lånet är avsett för spel, alkohol eller andra lånefakturor

Tips om du vill ta ett snabblån med betalningsanmärkning

Om möjligt – ta med en medsökande

När du ansöker om ett lån kan du hos flera långivare ta med en så kallad medsökande i din låneansökan. Det innebär att istället för att endast utvärdera din ekonomi tittar banken även på din medlåntagares ekonomi.

Genom att stå två personer på lånet blir den totala betalningsförmågan ofta bättre, vilket gör att både chanserna att bli beviljad och villkoren på ett beviljat lån blir bättre.

Är man gift med någon utan betalningsanmärkningar kan det ibland vara lättare att bli beviljad om den som inte har någon prick står ensam på lånet istället. Går man den vägen är det en bra idé att skriva ett privat skuldebrev och avtal mellan varandra som garanti för den som tar på sig lånet på pappret.

Låna så lite som möjligt

Eftersom villkoren ofta blir betydligt sämre för någon som har en betalningsanmärkning är det därför bra om man tar ett så litet lån som möjligt. Ett mikrolån med betalningsanmärkning på 1 – 3 000 kronor kan vara så billigt som några hundralappar, medan ett stort lån kan kosta flera tusen kronor.

Omförhandla villkoren om anmärkningen löper ut

Har man fått en prick hos Kronofogden är den kvar i 3 års tid från att den registrerades. Är det så att man fortfarande har ett eller flera lån när anmärkningen försvinner kan man ofta omförhandla villkoren på sina lån och sänka räntekostnaden ordentligt.

För att omförhandla villkoren ansöker du helt enkelt bara om ett nytt lån, och får du lägre ränta på det lånet använder du pengarna för att betala tillbaka de lånen du hade sedan tidigare.

Vanliga frågor

Hur många anmärkningar är det okej att ha?

Det går att bli beviljad även om du har upp till 10 stycken prickar. Hur många prickar som kan beviljas skiljer sig dock mellan olika långivare, och är oftast 1 eller 2.

Med det sagt finns det inga lån som alltid beviljas bara för att man har ett visst antal anmärkningar. Det är alltid en helhetsbedömning som avgör om du blir godkänd eller inte, där antalet prickar är en del i ekvationen.

Var hittar man bäst SMS lån trots anmärkning?

Vilken långivare som är bäst skiljer sig både utifrån preferens och vad du är ute efter för typ av lån. Nedan listar vi några långivare som passar bra i olika situationer:

Du kan hitta dessa långivare i vår lista högst upp på sidan.

Går det att få snabblån trots betalningsanmärkning och skulder?

Ja, så länge du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden har du möjlighet att bli beviljad.

Finns det SMSlån utan UC med betalningsanmärkning?

Ja, de flesta långivarna du hittar på vår sida gör inte en kreditupplysning via UC. Hos dem görs kreditprövningen istället via Creditsafe eller Bisnode.

Hur snabbt kan jag ha pengarna på kontot?

Det är möjligt att låna pengar direkt även om du har en anmärkning. Ansöker du och blir beviljad innan klockan 13 har du oftast pengarna på kontot redan samma dag. Som snabbast kan du få tillgång till pengarna redan inom en kvart från att du ansökt.