Jämför SMSlån

Jämför SMSlån med oss på Snabblånen.nu. På denna sida hittar du en omfattande jämförelse av alla långivare som erbjuder SMSlån.

Jämför snabblån hos samtliga våra långivare

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

I listan här nedan kan du jämföra SMSlån från en mängd olika långivare. Här kan du låna allt mellan 1 000 och 50 000 kronor utan krav på säkerhet och utan kreditupplysning hos UC.

Ange hur mycket du vill låna och kryssa i dina önskade preferenser för att filtrera fram de lån som känns rätt för dig. Jämför lånen, och klicka sedan på ”Låna nu” för att komma till respektive långivares ansökningssida på deras webbplats.

Vad är viktigast när man jämför SMSlån?

Det viktigaste när man jämför SMSlån är att titta på lånets totalkostnad, det vill säga räntor plus eventuella uppläggningskostnader och aviavgifter. Att enbart jämföra räntan kan vara missvisande. Ett lån med låg ränta kan vara dyrt i slutändan om det har höga fasta avgifter.

Jämförelse av kraven för SMSlån

 • Ålder: Minst 18 – 21 år gammal.
 • Folkbokföring: Svenskt personnummer och skriven i Sverige.
 • Inkomst: 24 000 – 110 000 kr per år.
 • Id: Svenskt BankID
 • Bank: Bankkonto i en svensk bank.
 • Betalningsanmärkningar: 0 – 10 st
 • Ekonomi: Ingen aktiv skuld hos kronofogden.

Kraven kan skilja sig väsentligt mellan olika långivare så det är alltid bra att jämföra SMSlånen även utifrån den aspekten. Det finns inga snabblån som godkänner alla, men generellt sett är det relativt låga krav på den som ska låna.

Olika faktorer att beakta när du jämför SMSlån

När man ska jämföra SMSlån kan man göra det på olika sätt. Det finns t.ex. flera faktorer som påverkar lånekostnaderna och därmed din månadskostnad. Här nedan hittar du flera faktorer du kan jämföra innan du ansöker om lån.

 • Ränta. Räntan kan skilja sig kraftigt mellan olika långivare. Ett lån på ett lite högre belopp kan därmed få helt olika totalkostnad beroende på hur hög räntan är. Det finns långivare som har ca 5 % i ränta medan andra tar ut nära 40 %.
 • Fasta avgifter. Ju mindre belopp du lånar, desto större påverkan har de fasta avgifterna på lånets totalkostnad. Det finns lån som har en uppläggningsavgift på 595 kr plus en aviavgift på allt mellan 19 och 59 kr. Det finns också många långivare som inte tar ut några fasta avgifter alls.
 • Långivarna tar olika tid på sig för att betala ut lånen. Hos vissa kan du söka SMSlån och få pengarna direkt. Hos andra aktörer kan det kan ta 1 – 2 dagar att få pengarna insatta på banken.
 • Återbetalningstid. Återbetalningstiden varierar mellan långivare och beror också på hur stort lånet är. Riktigt små lån har ofta en löptid på 1-2 månader men för större belopp kan skillnaderna vara stora. Ju kortare löptid du väljer, desto mindre blir totalkostnaden på lånet.
 • Kreditupplysning. Man gör alltid en kreditprövning på den sökande.. Du som har dålig kreditvärdighet har sannolikt lättast att få lån utan UC.
 • Betalningsanmärkningar. Om du har en eller flera anmärkningar är detta en viktig faktor att jämföra. Även här skiljer det mellan långivarna hur många betalningsanmärkningar de accepterar. Vissa godkänner inte anmärkningar alls medan du kan ha upp till 10 anmärkningar hos andra.

Innan du ansöker om SMSlån – jämför räntor och avgifter

Det finns flera saker att hålla ögonen på när man ska söka ett SMSlån men att noga jämföra SMSlånens kostnader. Det görs enklast genom att titta på den effektiva räntan eller totalkostnaden.

Om du jämför ett SMSlån utan avgifter med ett som har både uppläggningsavgift och aviavgifter kan det för små lån vara stor skillnad. Skulle du låna 1 000 kronor i 30 dagar till en ränta på 29% får du betala tillbaka totalt 1 024 kronor. Den effektiva räntan är i det här fallet 33,18 %.

Låt oss anta att samma lån har en uppläggningsavgift på 395 kr och en aviavgift på 29 kr. Nu ska du plötsligt betala tillbaka 1 448 kr efter de 30 dagarna och den effektiva räntan är uppe i 40 000 %

En jämförelse mellan olika avgifter för SMSlån

Vi har gjort en jämförelse mellan en mängd olika SMSlån, avseende på minsta respektive högsta avgift ett SMSlån kan ha. I nedanstående lista kan du enkelt se hur stora skillnader det faktiskt kan vara.:

 • Uppläggningsavgift: 0 – 3 295 kr
 • Aviavgift: 0 – 75 kr
 • Ränta: 4,9 – 39,9 %
 • Effektiv ränta: ca 19 – över 1000 %
 • Uttagsavgift för kontokredit: 0 – 195 kr

Jämför SMSlån med kontokredit – vilket passar dig?

Förmodligen har du redan upptäckt den senaste trenden när det gäller små lån. Det kanske är överdrivet att påstå att alla SMSlån håller på att försvinna, men på senare år är det många låneinstitut som har slutat erbjuda traditionella snabblån. Istället har vi fått se en kraftig ökning av antalet kontokrediter.

Om man jämför SMSlån med en kontokredit finns det flera likheter. Båda handlar oftast om mindre belopp och en relativt kort återbetalningstid. Samma sak gäller räntorna som rör sig i ungefär samma spann.

Det finns dock en viktig skillnad mellan kontokrediter och SMSlån. Det är att kontokrediter är ett kreditutrymme som man kan utnyttja när man behöver det och man tar ut precis så mycket man vill.

Så länge det finns kreditutrymme kvar kan man göra nya uttag, och när allt är återbetalt har man fortfarande kvar det beviljade kreditutrymmet och kan utnyttja det om och om igen.

Jämför lån med UC och utan UC

Det är många SMSlånegivare som inte tar kreditupplysningen hos UC. Istället anlitar de företag som Creditsafe, Bisnode eller Safenode för kreditinformationen

Så varför är det viktigt var upplysningen tas?

Det spelar ingen roll för lånekostnaden var man tar kreditupplysningen. Det blir varken billigare eller dyrare om man tar en UC- eller Creditsafe-upplysning. Några vanliga anledningar till att en del väljer lån utan UC-upplysning är bland annat:

 • Personen har redan så många UC-förfrågningar att den troligen blir nekad lån.
 • Personen har dålig kreditvärdighet hos UC av andra skäl.
 • Personen ska låna en större summa inom en snar framtid och vill därför inte ha en förfrågan i UC:s register, eftersom stora lån i princip alltid innebär en kreditprövning hos UC.

En jämförelse mellan 3 SMSlån

När du jämför lån från alla våra långivare kommer du att upptäcka att det finns stora skillnader. För att belysa hur det kan se ut ser du här ett exempel med tre olika lån. Vi utgår från ett annuitetslån på 5 000 kronor, men med lite olika villkor.

*Exemplet visar att trots nästan 20 %-enheter lägre ränta blir Northmills lån dyrare än Ferratums, på grund av de fasta avgifterna.
**Loanstep erbjuder 3 000 alternativt 5 000 kronor helt gratis i 14 dagar.

Tips när du ska jämföra SMSlån

Det är alltid en god idé att tänka efter innan man tar ett lån. Oavsett vilket belopp det handlar om är det ett extra åtagande som påverkar din ekonomi. Här är några saker att ha i åtanke när du jämför SMSlån och innan du lånar.

 • Räkna på lånet för att vara säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid, för att undvika extra avgifter.
 • Fundera på hur mycket du egentligen behöver och låna inte mer än så.
 • Undvik lån med UC om kreditvärdigheten är viktig för dig.
 • Snabblån är en kortsiktig lösning på ett akut problem.
 • Kolla att de faktiskt lånar ut så mycket som du behöver.

Fördelar med att jämföra SMSlån

 1. Du hittar de bästa villkoren. Om du ägnar tid åt att studera och jämföra alla lånevillkor blir det enkelt att hitta marknadens bästa SMSlån, avseende ränta och fasta kostnader. På så sätt undviker du att bli sittande med ett onödigt dyrt lån.
 2. Du undviker att söka i onödan. Varje ansökan genererar en kreditprövning. Därför är det viktigt att du jämför alla aspekter innan du ansöker. Som ett exempel kan du jämföra långivarens grundkrav för att inte råka söka ett lån där du inte uppfyller kraven – vilket skulle göra att du automatiskt blir nekad.

Vanliga frågor

Varför ska jag jämföra SMSlån?

Att jämföra SMSlånen är oerhört viktigt när man ska låna pengar. Ju större belopp desto viktigare är det. Anledningen är att det kan skilja mycket mellan olika snabblån när det gäller räntor och avgifter. Är man noga med att jämföra lånen kommer man undan så billigt det bara går.

Hur skiljer sig SMSlån jämfört med kontokrediter?

Med ett SMSlån får du hela lånesumman utbetald på en gång och allt ska vara betalt inom en viss angiven tid. En SMSlåns-kredit (kontokredit) å andra sidan fungerar som ett kreditkort men utan själva plastkortet. Du får ett kreditutrymme som du kan utnyttja hur många gånger du vill. Återbetalningen är flexibel men det finns alltid ett minsta belopp att betala varje månad.

Hur kan man enklast jämföra SMSlån?

Det enklaste sättet att jämföra SMSlån är att titta i vår lista högre upp på sidan. Ytterligare hjälp kan du få med Konsumentverkets lånekalkyl där du snabbt kan få fram hur stor den slutliga kostnaden blir.