Lån som alltid beviljas

Letar du efter lån som nästan alltid beviljas har du kommit rätt. Här på snabblånen.nu listar vi massor av lån som har hög beviljandegrad oavsett om du har låg inkomst, många UC eller betalningsanmärkningar.

Blancolån som godkänner nästan alla

Senast uppdaterad torsdag den 17:e juni 2021 av Axel Mattsson

Hos Sambla kan du hitta de blancolån som har högst beviljandegrad. Genom att ansöka via Sambla får du svar från över 40 olika långivare med bara en kreditupplysning hos UC. Därmed har du större chans att hitta en långivare som kan bevilja lån jämfört med om du ansöker om lån hos enskilda banker.

Läs mer & ansök hos Sambla

Jämför SMSlån med hög beviljandegrad

I listan nedan hittar du långivare som erbjuder SMS lån med hög beviljandegrad genom att välja önskade egenskaper i filtreringsmenyn.

För att få mer information om lånets villkor trycker du på “Mer info”. Vill du istället ansöka på en gång trycker du på knappen “Låna nu”.

Finns det SMSlån som beviljar alla?

Nej, det finns inga SMS lån (eller privatlån) utan säkerhet som beviljar alla. Däremot finns det lån med mycket hög beviljandegrad. Det finns dock pantlån som alltid beviljas under förutsättning att du har en värdesak att pantsätta som säkerhet för banken. Ett exempel på detta är Sefina Pantbank.

Läs mer & ansök om Sefina

Grundkrav för lån med hög beviljandegrad

För att ha möjlighet att få ett lån som nästan alltid beviljas finns det några grundläggande krav du som söker måste uppfylla:

 • Minst 18 år gammal.
 • Folkbokförd på adress i Sverige.
 • Svenskt personnummer.
 • Deklarerad inkomst. (Fast anställning är ej ett krav).
 • Betalningsanmärkningar ska vara äldre än 6 mån.
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden.
 • Mobilt BankID.

Lån med hög beviljandegrad - vad godkänner de egentligen?

Långivare som erbjuder lån med hög beviljandegrad kännetecknas av att de oftare godkänner låneansökningar som andra avslår. Vanliga anledningar till avslag är t.ex. betalningsanmärkningar, många UC-förfrågningar på kort tid eller för låg inkomst.

Långivare som är restriktiva med att bevilja lån godkänner endast ca 5 % av ansökningarna. För lån med hög beviljandegrad uppgår motsvarande siffra till närmare 20 %.

Lån som nästan alla kan få är oftast utan UC

Långivare som beviljar nästan alla använder vanligtvis inte UC när de tar sin kreditupplysning. Oftast används istället alternativa företag som Bisnode eller Creditsafe. När en långivare tar en kreditupplysning hos något av dessa företag syns inte antalet registrerade UC-förfrågningar.

Har du befintliga lån hos en långivare som använder UC syns heller inte dessa lån vid en kreditprövning via Bisnode eller Creditsafe. Därför är sannolikheten stor att ditt kreditbetyg är högre hos dessa företag än vad det är hos UC.

På grund av dessa omständigheter är det normalt sett lättare att bli beviljad lån utan UC med många förfrågningar.

Låga inkomstkrav vanligt för lån som nästan alla kan få

Ett ytterligare kännetecken för lån med hög beviljandegrad är att det oftast går att låna pengar utan krav på hög inkomst. Du kan alltså ansöka om denna typ av lån även när du befinner dig mellan jobb.

Normalt sett godkänns inkomst från t.ex. A-kassa och andra typer av bidrag så länge långivaren anser att du kan betala tillbaka lånet.

Få långivare har hög beviljandegrad till de med anmärkningar

Hos många långivare avslås din ansökan direkt om du har en betalningsanmärkning. Ansöker du istället om ett lån med hög beviljandegrad har du större möjlighet att få ett lån trots att du har betalningsanmärkningar.

De flesta långivare som beviljar lån till alla accepterar en eller flera anmärkningar. Vissa av dem har angivna maxgränser för hur många anmärkningar de kan godkänna, t.ex. 1 – 6 stycken. Ibland finns det dock ingen definierad maxgräns. Långivaren gör då en bedömning från fall till fall.

En regel som merparten av långivarna har gemensamt är att en betalningsanmärkning måste vara mer än 6 månader gammal för att de ska kunna bevilja ett lån. Du får heller inte ha något aktivt skuldsaldo hos Kronofogden för att ha chans att beviljas ett lån.

En betalningsanmärkning kan också påverka långivarens beslut olika mycket. Exempelvis bedöms det som mer allvarligt med en anmärkning från en obetald el-avgift än en obetald faktura på trängselskatt.

De lån som nästan alla beviljas är ofta dyra

När en långivare erbjuder ett lån som alltid beviljas (eller iallafall nästan alltid) innebär det en stor risk att de inte får tillbaka sina pengar. För att kompensera för den höga risken har lån med hög beviljandegrad ofta dyra avgifter och höga räntor.

I praktiken medför det att de lån nästan alla kan få oftast är högkostnadskrediter, vilket innebär att den effektiva räntan är över 30 % i skrivande stund (juni 2021).

Räkneexempel: ränta och avgifter

Här nedan ges ett exempel på lånekostnader för ett SMSlån som godkänner nästan alla med ränta på 39,5 %.

 

Lånet i exemplet har en effektiv ränta på 70,14 % och räknas därför till kategorin högkostnadskrediter.

Som en jämförelse kan nämnas att den effektiva räntan utan uppläggnings- och aviavgifter hade uppgått till 47,5 %. Det hade fortfarande varit en högkostnadskredit, men är ett exempel på hur stor påverkan olika avgifter utöver ränta kan ha på den effektiva räntan.

TIPS: Så här ökar du din beviljandegrad

I vissa fall kan det vara väldigt svårt att bli beviljad ett lån. Inte ens om du ansöker om ett lån med hög beviljandegrad är det garanterat att du blir godkänd. Har du svårt att få lån ger vi här tips på saker som kan höja beviljandegraden.

Ha en medsökande

Har du någon du känner som kan ställa upp som medsökande på lånet kan detta öka beviljandegraden. Risken för banken minskar nämligen om ni är två som delar på betalningsansvaret. Det är dock endast möjligt att ha en medlåntagare på privatlån (ej SMSlån).

Har din medsökande en eller flera betalningsanmärkningar vägs även detta in i långivarens beslut. Därför kommer det sannolikt inte att hjälpa dig att bli beviljad lån om din medsökande har en anmärkning.

Ansök om ett lägre belopp och längre återbetalningstid

Ofta ökar beviljandegraden för lån ju lägre belopp det gäller. Har den som ansöker om lån en låg kreditvärdighet riskerar banken fortfarande att förlora sina pengar. Dock riskerar de endast ett lägre belopp, vilket kan vara en risk de är villiga att ta. Därför kan det vara lättare att få ett lån med hög beviljandegrad om du ansöker om mindre belopp.

Ansöker du om att lägga upp lånet på en längre löptid medför detta en lägre månadskostnad. Då kan banken bedöma att du har större möjlighet att klara av att betala lånekostnaderna. Det kan göra att de blir mer frikostiga med att bevilja lån med längre återbetalningstid.

Du kan såklart välja att betala tillbaka snabbare om du vill och kan. Det är helt kostnadsfritt och minskar den totala kostnaden för lånet.

Samla lån och krediter

En vanlig anledning till att man har låg kreditvärdighet och svårt att få lån kan t.ex. vara att man samlat på sig många smålån. Därför kan det vara en bra idé att samla dyra smålån och krediter till ett större lån.

Samlingslån har ofta högre beviljandegrad, och du förbättrar samtidigt din kreditvärdighet genom att minska totala antalet lån.

Ansök om lån utan UC

Som nämnts ovan kan du öka beviljandegraden genom att ansöka om ett SMS lån utan UC. Detta är framför allt en fördel om du vet med dig att du har många UC-förfrågningar registrerade sedan innan.

Exempel på långivare med hög beviljandegrad

 • Kredit365: 1 000 – 5 000 kr | Ränta 39 % | Inget uttalat inkomstkrav.
 • Daypay: 1 000 – 20 000 kr | Ränta 39 % | Direkt svar dygnet runt.
 • Saldo: 1 000 – 5 000 kr | Ränta 39 % | Kreditkoll via Bisnode.
 • Loanstep: 3 000 – 25 000 kr | Ränta 15,4 – 38,4 % | 0 kr i uppl. avg.
 • Lumify: 2 000 – 30 000 kr | Ränta 39,5 % | Kreditkoll via Creditsafe.

Risker med lån som nästan alltid godkänns

När du ansöker om ett lån med hög beviljandegrad är det sällan långivaren har tillgång till all nödvändig information. Är t.ex. lånet utan UC får långivaren inget utdrag ur deras skuldregister.

Detta medför att de ofta har svårt att göra en perfekt kreditbedömning. Därför ligger ett stort ansvar på dig som låntagare att avgöra om du verkligen har råd, då det snabbt kan bli kostsamt att missa en lånefaktura.

Behöver du verkligen ta ett lån bör du inte välja första bästa. Försök istället hitta ett lån som passar för just dina förutsättningar. Du jämför med fördel olika långivares erbjudanden för att hitta marknadens bästa SMS lån 2021.

Situationer när det kan passa med ett lån och när man bör avstå

När det kan vara bra

 • Ekonomin har förbättrats: Om ditt kreditbetyg är lågt på grund av tidigare händelser men du i dagsläget har ordnad ekonomi kan du ändå få ett lån utan kreditvärdighet.
 • En oväntad utgift dyker upp: Då kan ett SMSlån som godkänner alla vara en bra utväg, så länge du vet att du kan betala tillbaka hela summan i tid.
 • Du har råd, men inte just nu: Ett lån är en smidig lösning när du vet att lönen kommer om några dagar men behöver pengarna innan dess.

När man bör avstå

 • För att betala andra lån: Man bör helst undvika att ta ett nytt lån med höga kostnader bara för att klara av att betala tillbaka andra lån.
 • För att konsumera: Ett konsumtionslån är nästan aldrig en bra idé. Att ta lån för att kunna shoppa eller resa är därför inget som rekommenderas.
 • För att finansiera spelande: Att låna för att spela kan leda till stora ekonomiska problem och bör helst undvikas.

Vanliga frågor

Finns det långivare som godkänner lån till alla?

Nej, det finns ingen långivare som godkänner lån till precis alla. Däremot finns det flera långivare som erbjuder lån med hög beviljandegrad. För att ta reda på var det är lättast att få lån kan du sortera listan över långivare med hjälp av kryssrutan “Hög beviljandegrad”.

Finns det lån med hög beviljandegrad till de med anmärkningar?

Ja, många långivare som erbjuder lån med hög beviljandegrad accepterar betalningsanmärkningar. De gör en samlad individuell bedömning av din ekonomi och betalningsförmåga. Du får alltså inte automatiskt avslag på grund av anmärkningar.

Finns det lån med hög beviljandegrad till de med skulder hos Kronofogden?

Ja, det finns ett fåtal långivare som erbjuder lån med Kronofogden, t.ex. Marginalen Bank och Nystart Finans. De flesta långivare med hög beviljandegrad ger dock avslag på låneansökan om man har skulder hos Kronofogden.

Hur snabbt betalas lån som beviljas till nästan alla ut?

Utbetalningen av lån som beviljas till nästan alla kan ske lite olika beroende på vad för typ av lån det gäller och vilken långivare lånet tagits hos. Exempelvis kan ett snabblån ibland betalas ut på en gång. I listan över långivare kan du enkelt se vilka som erbjuder lån direkt.

Kan jag öka chanserna att bli beviljad lån?

Ja, det är möjligt att öka chanserna att få låna pengar. Detta kan t.ex. göras genom att söka lån tillsammans med någon annan eller att ansöka hos en långivare som inte använder UC. Läs gärna våra andra tips i artikeln om hur du kan göra för att öka dina chanser ytterligare.