Lån med betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden

Här på Snabblånen.nu hittar du alla långivare som kan erbjuda lån trots Kronofogden 2024. Vi presenterar de 3 främsta aktörer där du kan låna pengar med betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden.

Går det att låna pengar med skuld hos Kronofogden 2024?

Senast uppdaterad fredag den 25:e mars 2022 av Axel Mattsson

Ja, det är möjligt att låna pengar trots skulder hos Kronofogden. För att bli beviljad ett lån behöver du antingen lämna säkerhet/pant (t.ex. en bostad), eller ansöka tillsammans med en medsökande (borgensman). Trots detta är det fortfarande relativt svårt att få lån med skuld hos Kronofogden.

Kan jag få SMSlån trots skuldsaldo hos Kronofogden?

Nej, det går inte att ta ett snabblån eller en SMS kredit med skuldsaldo. Det enda sättet att få lån trots kronofogden utan säkerhet är om du använder dig av en medlåntagare. Eftersom inga snabblånegivare tillåter att fler än en person står på ansökan går det därmed inte att ta snabblån trots Kronofogden.

Långivare där du kan låna pengar trots Kronofogden-skulder

Nstart – Nystartslånet

Hos Nstart kan du ta få lån trots skulder hos Kronofogden. Nstart fokuserar huvudsakligen helheten av din inkomst och betalningsförmåga istället för att neka personer med flera anmärkningar eller förfrågningar. Så länge inkomsten ser bra ut kan du ta lån med väldigt dålig kreditvärdighet hos dem.

Betyg
3,5
Lånebelopp
30 000 - 500 000 kr
Effektiv ränta
9,95 - 21,95%
Låna nu
Låna trots skuldsaldo med medsökande
Städa upp din ekonomi
Samla ihop flera lån och krediter
Läs mer om Nstart

Grundkrav hos Nstart

 • Du är minst 18 och max 65 år gammal
 • Har du skuld hos Kronofogden krävs medsökande
 • Du och/eller din medsökande har en fast anställning
 • Minst en av er har en inkomst över 22 000 kr/mån

Egenskaper för Nystartslånet

 • Lånebelopp: 30 – 500 000 kr
 • Ränta: 9,95 – 21,95 %
 • Uppläggningsavgift: 995 kr
 • Aviavgift: 19 kr per avi

Marginalen Bank – omstartslånet

Genom att ansöka om Marginalen Banks omstartslån går det att få lån med betalningsanmärkning och skulder hos Kronofogden. Omstartslånet är ett typ av bolån, vilket innebär att du behöver använda din bostad som säkerhet. Det går endast att ansöka om detta lån om du äger din bostad och den har en belåningsgrad under 85 % av marknadsvärdet.

Grundkrav hos Marginalen

 • Åldersgräns: 20 år
 • Säkerhet: Villa eller obelånad bostadsrätt
 • Ensam sökande: inkomst på minst 200 tkr / år
 • Två sökande: total inkomst på minst 400 tkr / år
 • Användning av lånet: Inkasso- och kronofogde-skulder betalas av först innan andra investeringar eller köp görs

Egenskaper hos omstartslånet

 • Belopp: 150 000 kr och uppåt
 • Ränta: 2,95 – 9,9 % (ca 5 % i genomsnitt)
 • Återbetalningstid: upp t. 50 år
 • Bindningstid: 3 – 36 månader
 • Uppläggningsavgift: 1 000 kr
 • Hanteringsavgift: 3 500 kr
 • Avi-avgift: 15 – 45 kr
Läs mer och ansök hos Marginalen Bank

Sefina Pantbank – pantlånet

Hos Sefina Pantbank kan vem som helst låna pengar trots kronofogden-skulder så länge man kan pantsätta ett föremål. Eftersom föremålet man pantsätter blir säkerheten för lånet kan du exempelvis ta lån utan inkomst eller om du har flera betalningsanmärkningar.

Grundkrav hos Sefina

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har någon värdesak du kan pantsätta
 • Du kan inte låna mer än värdet på det du pantsätter

Egenskaper för pantlånet

 • Lånebelopp: Ingen angiven maxgräns
 • Ränta: 2,25 – 4,95 % i månden
 • Uppläggningsavgift: 50 kr
 • Återbetalningstid: hur länge du vill (3 mån i taget)
Läs mer och ansök hos Sefina

Extra garantier krävs när du ska låna pengar med aktiv skuld hos Kronofogden

Till skillnad från vanliga lån utan säkerhet där låntagarens kreditvärdighet säkrar upp lånet krävs det extra garantier om du ska ta lån trots aktiv skuld hos Kronofogden. Anledningen är att en skuld hos Kronofogden är en typ av indikation på att låntagaren inte har betalat sina fakturor i tid.

Det finns idag tre typer av garantier man kan lämna till banken.

Säkerhet i bostad

Genom att låta banken ta din bostad som säkerhet går det att låna pengar med betalningsanmärkning och Kronofogden skuld. Klarar du inte av att återbetala lånet har banken då möjlighet att sälja din bostad för att få tillbaka sina utlånade pengar.

Pantsättning av värdesak

Har man ingen bostad att pantsätta men andra värdefulla föremål såsom smycken, klockor, elektronik eller bilar går det också att få lån med skuldsaldo hos Kronofogden. Precis som vid bostadslånet kommer långivaren att sälja värdesakerna om räntebetalningarna uteblir.

Borgensman eller medlåntagare

Om man har möjlighet att ansöka tillsammans med en medlåntagare som delar betalningsansvaret kan vissa banker också ha överseende med skulder hos Kronofogdemyndigheten.

För att ta lån med skuld hos Kronofogden med borgensman behöver medlåntagaren sakna skuldsaldo och ha en stabil ekonomi. Uteblir avbetalningarna för lånet blir båda låntagarna betalningsansvariga.

Kan man låna pengar snabbt med skuld hos Kronofogden?

Ja, men inte över internet. Av den orsaken att det inte går att ta SMS lån med kronofogdeskulder har du inte möjlighet att ta ett snabbt lån online och ha pengarna på kontot inom någon timme.

Vid lån med skulder hos Kronofogden måste en bostad, medlåntagare eller pantsatt tillgång inkluderas i låneansökan, och därför tar det minst ett par dagar att bli godkänd och få pengarna utbetalda till kontot.

Det finns dock ett fall då man kan låna pengar snabbt trots skulder hos Kronofogden – nämligen om du besöker en av Sefina Pantbanks fysiska butiker. Väl i butiken kan du få en snabb värdering av den värdesak du vill pantsätta – och om de tar emot din pant görs direktbetalning till konton på följande banker:

 • SEB
 • Nordea
 • Handelsbanken
 • Swedbank

Har du möjlighet att besöka en pant-butik i din närhet kan tiden tills du har pengar på kontot för pantlånet jämföras med den för ett SMS lån direkt.

Alternativ - ta hjälp av en närstående

Om man börjar titta efter långivare där man kan låna pengar med Kronofogden-skulder märker man snabbt att det finns väldigt få alternativ att välja mellan. Utöver det har lån för skuldsatta också betydligt sämre villkor än traditionella krediter. Det resulterar i att en stor del av månadskostnaden ofta blir räntor och avgifter istället för amortering.

Är det så att du har en vän, bekant eller livspartner som inte har några betalningsanmärkningar och kan tänka sig att ta lånet i sitt namn är det ofta en perfekt tillfällig lösning. Lånet kan då användas för att exempelvis betala av ditt skuldsaldo, och sedan betalar du tillbaka lånet åt din vän.

Eftersom din vän sannolikt får betydligt bättre lånevillkor än vad du hade fått kan du framöver lägga mer pengar på räntekostnader och således bli skuldfri snabbare.

Risken med att blanda in vänner och bekanta

Något som är viktigt är förstås att kompisen är införstådd i risken med detta åtagande. Även om ni skriver ett privat skuldebrev sinsemellan finns det inga garantier att hen får tillbaka sina utlånade pengar om du skulle hamna i obestånd.

Det är väldigt enkelt att den personliga relationen mellan den som tar på sig lånet och den som åtar sig att betala det kan påverkas negativt med upplägget som beskrivs ovan. Vi rekommenderar därför att man noggrant går igenom alla risker innan man bestämmer sig för det.

Vanliga frågor

Hur mycket kan jag låna med skuld hos Kronofogden?

Det finns egentligen ingen gräns på hur mycket du kan låna så länge du har en obelånad bostad eller värdesak. Har du till exempel ett gammalt smycke som är värt 10 000 kr får du helt enkelt låna 10 000 kr. Är din bostad obelånad och värd 2 miljoner kan du belåna upp till 85 % av det.

Lån med kronofogdeskulder utan säkerhet eller pant har däremot ett maxtak på 500 000 kr, och kräver en medlåntagare som inte har något skuldsaldo.

Finns det lån utan UC och som godkänner skulder hos Kronofogden?

Ja, hos Sefina Pantbank kan du låna pengar utan UC även om du har skuldsaldo. Faktum är att de inte gör någon kreditprövning överhuvudtaget, utan endast baserar lånet på värdet av det föremål du väljer att pantsätta.

Kan jag få lån utan inkomst och med skuldsaldo hos Kronofogden?

Ja, men i sådant fall behöver du antingen:

 • Lägga till en medlåntagare med stabil inkomst och utan anmärkningar
 • Pantsätta ett föremål som står som säkerhet för lånet

Spelar mitt skuldsaldo och antal anmärkningar någon roll?

I vissa fall spelar det roll, men i andra inte. Om du t.ex. använder Sefinas Pantlån spelar din kreditvärdighet ingen roll, vilket gör att du kan ha hur många betalningsanmärkningar och skulder hos Kronofogden som helst.

Väljer du däremot att låna med en medsökande spelar din ekonomi i sin helhet en viss roll i låneansökan (även om medlåntagarnas ekonomi är viktigast). Precis som att det är svårare att få ett SMSlån med flera betalningsanmärkningar än om du endast hade en är det bättre om antalet prickar och skulder är så få som möjligt.

Går att köpa på avbetalning trots kronofogden-skulder?

Nej, en avbetalning är ett kreditavtal precis som ett lån. Det finns inga butiker eller webbshoppar som erbjuder delbetalning som ett alternativ om du har en aktiv skuld hos Kronofogden.

Det finns däremot möjlighet att ta ett vanligt lån trots skuld hos Kronofogden och sedan använda pengarna för att finansiera det du tänkt att köpa.

Går det att köpa bil trots skuld hos Kronofogden?

Ja, om du inte har någon pågående utmätning, alternativt om du har en avbetalningsplan kan du köpa en bil utan att Kronofogden kommer att beslagta den.

Behöver du ta ett lån trots betalningsanmärkning och kronofogden-skulder för att köpa bil kan du använda någon av kreditgivarna vi visar på sidan.