Låna pengar utan krav på inkomst

På snabblånen.nu hittar du alla alternativ för dig som behöver lån utan fast anställning. Jämför alla lämpliga SMS lån utan inkomstkrav & vanliga blancolån utan säkerhet.

Jämför snabblån utan krav på fast jobb

Senast uppdaterad tisdag den 8:e juni 2021 av Axel Mattsson

Nedan hittar du en sammanställning av alla långivare som kan erbjud snabb- och SMS lån utan inkomst. Hos aktörerna i listan går det inte att ansöka med en medsökande, det är således din egen kreditvärdighet som står till grund för lånebeslutet.

För att se exakt vilka krav kring anställning och inkomst som gäller för respektive kreditgivare klickar du på “Mer info”.

Alternativ för blancolån utan inkomst

Behöver du låna ett större belopp är det ofta bättre med ett traditionellt blancolån (även kallat privatlån). Fördelen med dessa lån är att du har möjlighet att lägga till en medsökande i din låneansökan för att komplettera din avsaknad av inkomst.

Sambla – lån utan fast jobb med medsökande

Med Sambla kan du låna upp till 600 000 kr med en ränta på 2,95 – 39,6 %. Genom att inkludera en medlåntagare kan har du goda chanser att beviljas ett jobb, även om du inte har en stabil inkomst.

Läs mer & ansök hos Sambla

Lån utan krav helt och hållet

Hos Sefina Pantbank kan du låna helt utan krav på dig som låntagare. För att bli beviljad behöver du pantsätta ett föremål vars värde uppgår till samma belopp som det du vill låna. Sefinas pantlån är ett lån som alltid beviljas, helt utan krav, så länge du har möjlighet att lämna in en säkerhet.

Läs mer & ansök hos Sefina

Kan man låna pengar utan inkomst?

Ja, det går att få mindre lån utan fast inkomst och utan jobb. Det är däremot viktigt att du har någon typ av regelbunden inkomst för att kunna betala tillbaka det du lånar. Ett lån utan krav på inkomst måste fortfarande betalas, men vad för inkomstform det är spelar ibland mindre roll.

Vad som menas med detta är att det är möjligt att låna utan inkomst, men det går inte att ta lån utan betalningsförmåga. Faktum är att det enligt konsumentkreditlagen inte ens är tillåtet för kreditgivare att låna ut pengar till personer som de inte bedömer har ekonomisk förmåga till att betala tillbaka pengarna.

Vanliga krav för lån utan inkomst

  • Åldersgräns: 18 – 21 år
  • Personuppgifter: bosatt i Sverige med svenskt personnummer
  • Krav på intäkt per månad: 2 – 10 000 kr
  • Betalningsanmärkning: kan godkännas
  • Skuld hos KFM: får ej finnas

Även om en långivare har en minimigräns på 18 år brukar det vara betydligt svårare att få SMSlån som 18 år utan inkomst i jämförelse med om du är äldre än så.

KALP-kalkylen är det viktigaste för långivarna

Oavsett om du du har ett stabilt arbete med hög lön eller om du ska ansöka om lån utan fast inkomst använder bankerna oftast en KALP-kalkyl (Kvar Att Leva På-kalkyl) för att bestämma om du kan beviljas en kredit eller inte.

KALP-kalkylen uppskattar dina intäkter och subtraherar dina utgifter för att helt enkelt se hur mycket pengar du har kvar i slutet på månaden (“kvar att leva på”). Ett krav för att kunna ta lån utan inkomst är således att du uppvisar en positiv KALP-kalkyl.

Exempel på KALP-kalkyl

Nedan hittar du ett verklighetsbaserat räkneexempel på en KALP-kalkyl för någon som vill låna pengar med låg inkomst.

I det här räkneexemplet har alltså personen i snitt 450 kronor kvar att leva på i månaden, och kan därmed inte ta ett nytt lån med en högre månadskostnad än så. Att däremot ta ett mikrolån som endast kostar exempelvis 300 kr i månaden kan däremot vara möjligt.

När du tar lån utan fast inkomst godkänns andra inkomstkällor

Förut var det vanligt att du endast blev beviljad lån om du hade en fast inkomst på ett visst belopp. De senaste åren har det dykt upp allt fler nischbanker som ställer lägre krav på låntagaren, vilket möjliggjort att ta ett SMS-lån även utan fast arbete.

Nedan hittar du en summering av vilka inkomsttyper som kan räcka för att bli beviljad ett lån.

Sporadisk eller oregelbunden inkomst

Är det så att du endast jobbar vissa delar om året kan det gå att låna ändå. Exempel på detta är om du arbetar heltid under sommaren men studerar resten av året, om du frilansarbetar eller om du har en säsongsbegränsad anställning.

Deltidsanställning

De flesta långivare som ger ut snabba lån idag beviljar krediter även till de som endast har en visstidsanställning. Vare sig om du endast jobbar extra på helger eller om du arbetar deltid går det ofta att bli godkänd ändå.

Pensionsutbetalningar

Till skillnad från vad många tror är pensionsutbetalningar en av de bästa och säkraste inkomstformerna man kan ha. Faktum är ju att du inte kan bli varslad från pensionen. Även om ersättningen sällan är särskilt hög räcker det ofta gott och väl för att säkra upp ett lån.

Bidrag från A-kassa eller försäkringskassan

Beskattningsbara bidrag såsom CSN-bidrag, viss ersättning från försäkringskassan och A-kassa kan accepteras som inkomst om du söker lån som arbetslös.

Kapitalintäkter

Har du ingen typ av intäkt från arbete, pension eller bidrag kan vissa långivare nöja sig med inkomster från kapital (avkastning). Intäkterna kan exempelvis vara från hyra, aktier eller ränteavkastning från ett sparkonto.

Inkomst från utlandet

I många fall kräver långivare att den sökande är registrerad och skattar i Sverige. Med det sagt finns det undantag då kreditgivare kan ge ut SMS lån utan krav på inkomst som beskattas i samma land.

Ofta svårt att låna pengar utan deklarerad inkomst

På grund av automatiserade kreditgivningsmodeller är det många långivare som baserar dina inkomstuppgifter utifrån vad som är angett i din senaste skattedeklaration. Eftersom att deklarationen visar vad du tjänade förra alternativ förr-förra året kan det ibland vara missvisande.

Har du till exempel ett arbete idag, men en låg eller obefintlig deklarerad inkomst kan du i vissa fall bli nekad lån. Många långivare är dock smidiga och tillåter dig att styrka att du har en högre inkomst idag genom bild på anställningsavtal, lönespecifikation eller ett kontoutdrag.

Med deklarerad inkomst kan du få lån utan jobb

Av samma anledning som din inkomst kan underskattas av skattedeklarationen kan den också överskattas. Har du exempelvis en deklarerad inkomst på 20 000 kr i månaden men precis tappat jobbet går det ofta att bli beviljad ändå eftersom ansökan baseras på din deklarerade inkomst.

Vi rekommenderar dock inte att man ljuger eller uppger missvisande information om att man är arbetslös i ansökan, då det kan vara ett avtalsbrott mot låntagaren.

Svårare med blanco- och privatlån utan inkomst

Det är betydligt svårare att bli beviljad ett privatlån jämfört med små lån utan inkomst. Anledningen är att dessa lån ofta är på större belopp till lägre ränta och över längre återbetalningstid, vilket gör att kreditrisken blir högre.

De flesta privatlånen kräver således att du har en fast anställning med en inkomst på minst 10 000 kronor i månaden för att bli beviljad.

Tips till dig som vill låna utan inkomst

För privatlån- använd medsökande

Om du ansöker om blancolån utan inkomst är det alltid en fördel om du har möjlighet att lägga till en medsökande i låneansökan. Medlåntagaren kommer då att dela lånet med dig och dess inkomst kommer att räknas med.

Med två personer är det nästan alltid större sannolikhet att bli beviljad, framförallt om du söker lån utan lön.

Dubbelkolla grundkraven

Nästan alla kreditgivare har idag en viss mängd grundförutsättningar som måste uppfyllas för att de ska kunna godkänna en låneansökan. I vissa fall berör dessa inkomst & inkomstform.

Alla de aktörer vi visar på sidan erbjuder lån utan fast inkomst, men det kan fortfarande vara bra att dubbelkolla exakt vilka krav som gäller.

Se till att du har råd

Det är extra viktigt att räkna på vad ett lån kommer kosta när du ska ta lån utan fast jobb. Vi rekommenderar därför att man alltid ser till att ha en plan B såsom att sälja av något man äger. Missar man sina betalningar i för många månader kan det annars leda till en betalningsanmärkning.

Vanliga frågor

Går det att låna pengar utan jobb och betalningsanmärkningar?

Ja, flera av de långivare som erbjuder SMS lån utan jobb erbjuder samtidigt SMS lån med betalningsanmärkningar.

Med det sagt är det betydligt svårare att bli beviljad ett SMS lån utan jobb om du samtidigt har en anmärkning.

Hur snabbt kan jag låna pengar utan inkomst?

Blir du beviljad ett lån under en vardag har du oftast pengarna på kontot redan samma dag. Vissa långivare kan även göra snabba utbetalningar under helger och kvällar.

Kostar det mer när jag tar snabblån utan inkomst?

Vissa långivare bestämmer räntan individuellt utifrån ett förutbestämt spann. Att ta lån utan inkomst brukar i dessa fall resultera att man hamnar i det dyrare spannet och därmed betalar mer än någon som t.ex. har en fast anställning.

Flera långivare erbjuder däremot samma räntesats till alla låntagare, i vilket fall det inte kommer spela någon roll om du väl blir godkänd.

Hur mycket går det att låna utan inkomstkrav?

I regel går det bara att låna mindre belopp om du saknar fast inkomst. Det som avgör är alltid det individuella fallet, och det går således inte att säga ett exakt tal.

En tumregel är dock att det brukar röra sig om några tusenlappar.

Erbjuder ni lån utan lönespecifikation?

Ja, de flesta långivarna kräver inte någon lönespecifikation för att bevilja lån. De vanligaste sätten att verifiera inkomsten är att titta på den deklarerade inkomsten i kreditupplysningen samt att kolla insättningar i dina kontoutdrag.

Finns det SMS lån utan krav?

Nej, enligt konsumentkreditlagen behöver alla kreditgivare utföra en kreditprövning på de som ansöker om lån hos dem. Om den som ansöker inte anses ha ekonomisk möjlighet att kunna återbetala krediten skall långivaren enligt god kreditgivningssed neka lånet.

Är det lättare att ta lån utan fast inkomst utan UC?

Ja och nej. Att låna utan UC innebär endast att kreditupplysningen tas hos en annan leverantör såsom Bisnode eller Creditsafe. Dessa upplysningsföretag hämtar precis som UC sina inkomstuppgifter från Skatteverket.

Skillnaden är däremot att många långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode har betydligt lägre krav på de som ansöker, och beviljar därför fler lån.