Trustly lån

På denna sida hittar du alla våra Trustly lån, det vill säga långivare som betalar ut lån via banköverföringstjänsten Trustly.

Jämför långivare som betalar ut direkt med Trustly

Senast uppdaterad tisdag den 22:e juni 2021 av Axel Mattsson

Här nedan hittar du alla långivare med direktutbetalning via Trustly. Genom att välja önskad lånesumma och ange dina preferenser kan du filtrera fram ett lån som passar just dig.

Under knappen ”Mer info” kan du läsa mer om de olika lånens villkor och räntekostnader. ”Låna nu” tar dig direkt till långivarens sida där du kan ansöka om lånet.

Vad är ett Trustly lån?

Ett Trustly lån är ett helt vanligt lån (ofta ett snabblån) där långivaren använder sig av Trustly tillsammans med BankID för sina utbetalningar. Trustly är alltså inte en egen typ av lån utan en svensk betalningsmetod som banker och långivare utnyttjar för snabba överföringar mellan bankkonton.

Detta görs redan innan Trustly har tagit emot pengarna från långivaren – det är därför du direkt ser pengarna på ditt konto.

Trustly kan betala ut lån direkt till följande banker:

 • SEB
 • Handelsbanken
 • Swedbank
 • Nordea
 • Danske Bank

Om överföringen sker mellan konton på olika banker måste överföringen initieras före bankernas bryttider för att du ska få pengarna samma dag. Bryttiderna är olika hos olika banker men ligger oftast runt 12.30 – 13.30 på vardagar.

Om långivaren samarbetar med Trustly spelar det ingen roll om de inte har ett konto i samma bank. Trustly har egna konton i de största bankerna så när en långivare skickar pengar från exempelvis Nordea till Trustly, så gör Trustly direkt en överföring från sitt SEB-konto (om SEB är din bank).

Krav för att snabbt kunna få ett lån med Trustly

 • Ålder: 18 – 21 år gammal.
 • Inkomst: 2 000 – 12 500 kr/mån (De flesta kräver minst 8 000 kr).
 • Privata uppgifter: Svenskt personnummer och skriven i Sverige.
 • Anställning: Fast anställning är oftast inte ett krav.
 • Anmärkningar: 0 – 10 st. beroende på långivare.
 • Skulder: Skuldsaldo hos Kronofogden accepteras inte
 • Signering: BankID
 • Bank: Konto i någon av storbankerna eller Danske Bank

Exempel på aktörer som erbjuder Trustly lån

 • Saldo: Snabblån upp till 5 000 kr | Ränta 39 %
 • Ferratum: Kontokredit upp till 45 000 | Ränta 39,6 %
 • Lendify: Privatlån upp till 600 000 kr | Ränta 2,95 – 17.00 %.
 • Northmill: Kontokredit till 50 000 kr | Ränta 4,9 – 19,9 %.
 • Monara: Kontokredit till 30 000 kr | Ränta 26,5 %.

Fördelar med Trustly lån

Du kan få pengarna utbetalda direkt till din bank

En utbetalning via Trustly gör det möjligt för långivaren att göra omedelbara utbetalningar till ditt konto, oavsett vilken tid på dygnet det är. Metoden gör det därmed möjligt att söka ett SMS lån med pengar idag.

Trustly är en säker betalningsmetod

Att föra över pengar från ett konto till ett annat med Trustly är ett av de allra säkraste sätten att göra transaktioner. Tillsammans med BankID, som används för ID-verifiering utgör detta en av världens tryggaste metoder för banköverföringar.

Finns det då några nackdelar med att använda Trustly? Nej, hur vi än vänder och vrider på det kan vi inte se att det skulle finnas vare sig risker eller nackdelar med metoden. Det är helt enkelt en utmärkt betalningsmetod om du vill låna pengar snabbt.

Villkor för att kunna få pengarna med direktutbetalning via Trustly

 • Du måste kunna få svar på din ansökan innan utbetalningen kan initieras. Det betyder att du måste ansöka och få lånet beviljat inom deras öppettider om du ska kunna få pengarna direkt.
 • Alternativt ansöker du hos en långivare som hanterar ansökan automatiskt. Då kan du få lånet utbetalt precis när som helst på dygnet, inklusive helger och röda dagar.
 • Direktbetalning via Trustly fungerar främst i storbankerna. Du kan ta ett SMS lån dygnet runt till Swedbank, Handelsbanken, Nordea, SEB och i de flesta fall även Danske Bank.

Alternativ till Trustly lån

För att långivaren ska kunna göra direktutbetalningar till ditt bankkonto är det inte nödvändigt att långivarna använder sig av Trustly. Du kan faktiskt få det hos de flesta långivare.

Det enda du behöver tänka på om du vill ta ett SMSlån och få pengarna direkt är att du måste ansöka hos en aktör som har konto i samma bank som du själv. Då sker också överföringen direkt. Även här gäller att du måste få lånet beviljat under långivarens öppettider (eller hos någon som beviljar & betalar ut lån automatiskt).

Privatlån med utbetalning via Trustly

Trustly är en betalningslösning som oftast används i samband med små lån upp till ca 50 000 kronor. Söker du efter ett privatlån med utbetalning via Trustly är utbudet av långivare nästan obefintligt. En privatlångivare som faktiskt gör det är Lendify, där du kan låna upp till 600 000 kronor.

I ärlighetens namn tror vi inte att du eller någon annan bryr sig särskilt mycket om vilken betalningsmetod långivaren använder. OM det är bråttom med pengar är det däremot viktigt att vi kan låna pengar med svar direkt på skärmen och en omedelbar utbetalning.

Ett tips om du vill prova att söka lån hos Lendify är att söka ett privatlån via Lendo. De söker åt dig hos över 30 banker, inklusive just Lendify. När du ansökt får du snabbt ett svar och kan ofta ha pengarna på banken samma dag, oavsett om långivaren använder Trustly eller ej.

Läs mer & ansök hos Lendo

Om Trustly

Trustly Group AB är ett svenskt företag som bildades 2008. Idag har de över 500 anställda i Europa, Amerika och Australien. Betalningslösningen de erbjuder gör att företag och privatpersoner kan göra snabba och säkra överföringar mellan bankkonton. Trustly har idag över 6 300 anslutna banker över hela världen.

Trustly har tagit fram specifika produkter för olika branscher, såsom E-handel, lån, onlinespel och resor. Betalningsmetoden Trustly är numera ansedd som en av världens säkraste metoder för ekonomiska transaktioner.

Vanliga frågor

Är det någon skillnad för mig som lånar om de betalar ut med Trustly eller banköverföring?

Nej, det är ingen skillnad för dig som kund. Det är två olika transaktionsmetoder men som mottagare märker du ingen som helst skillnad Med båda metoderna kan du ta Lån där pengar utbetalas dygnet runt.

Kan jag få pengarna när som helst via ett Trustly lån?

Ja, du kan få ditt lån utbetalt 24/7 hos vissa långivare. Om du dock söker SMS lån en helg eller nattetid krävs det att långivaren har öppet på helgen, alternativt att de har automatisk handläggning.

Är Trustly en säker betalningsmetod?

Ja, banköverföringar via Trustly är skyddade av stark kryptering och verifiering med BankID. Metoden är helt säker och du kan känna dig trygg när du ska skicka eller ta emot pengar.

Hur mycket kan jag låna med ett Trustly lån?

De allra flesta som använder Trustly är långivare som erbjuder snabblån, det vill säga lån med belopp från 1 000 – 50 000 kronor. Det finns också någon eller några enstaka långivare som erbjuder privatlån med Trustly.

Vad är skillnaden mellan Trustly och Swish?

Trustly är en metod för att föra över pengar från konto till konto. Det är förvisso även Swish, men där använder man en app och skickar pengar genom att ange mottagarens mobiltelefonnummer.

Överföringen sker direkt mellan alla banker och därför är det inte helt osannolikt att det dyker upp Swishlån i en inte alltför avlägsen framtid.